Sista maj

Red Baileys tidigt på morgonen runt Slingan. Använde hackamoret och barbackagjorden. 
Efter det så släppte jag ut dom, duschade och åkte till Norrtälje. Där köpte jag två sadelhängare, b-vitamin till hästarna och mineraler till kaninerna.  

Morado har tappat två skor så kan inte rida just nu. 




Att rida Morado i halsring

Jag fick en fråga förut på en grupp på facebook där en tjej bad mig skriva ut hur jag hade lärt Morado att rida i halsring så såhär började det. 
 
Jag läser några bloggar där dom rider sina hästar i endast halsring och hoppar (jossanamigo.blogg.se & melinajaderblom.blogg.se) och dom har varit lite utav mina insperationer. Jag slog vad med min tränare också; Jag skulle komma på en hoppträning, i endast halsring, ingen sadel eller träns, och hoppa Morado. 
 
Så jag tog ett grimskaft och drog över Morados huvud under en ridtur. Fortfarande träns på, för säkerhetens skull. 
Morado är en väldigt lättlärd häst, så när jag kom iväg så började jag dra lite lätt i grimmskaftet för att få honom att stanna, i början så ville han inte alls lyssna. Vilket gjorde att jag drog i grimmskaftet med ena handen och tyglarna i andra, som en dubbeleffekt. 
Tillslut lärde han sig stanna, då började jag öva lite smått med svängningarna. 
Dom gick inet alls bra från början, utan han ville inte svänga, så då gjorde jag samma grej; dubbeleffekt. 
 
Tillslut så började det gå lite bättre, nu hade det gått ungefär 2 veckor och han kunde börja svänga hyfsat bra. 
Jag använde alltid benen när jag svängde, skulle jag svänga höger använde jag vänsterskänkeln samtidigt som jag drog grimmskaftet åt höger och vicevärsa. 
 
Tillslut så kunde jag göra hyfsat snäva svängar. 
Sen började jag bara ha hjälp utav ringen, då tränset kändes onödigt så jag knöt bara upp tyglarna för han inte skulle råka trampa på dom. 
 
Efter ett tag så tog jag av tränset för första gången. Han tyckte det var jättekul och hade riktigt kul! 
Tog båda galopperna och jag hade en sååån roliga känsla efter det!
 
Sen gjorde jag samma sak som innan, ut i skog och åkrar med träns och ring. Han gick lika fint, bockningarna var inte borta, men han var duktig. Hoppade lite smått med bara hjälp av halsringen. Han var såå duktig och jag blev bara gladare för varje ridpass.
 
Andra gången red jag helt barbacka, eftersom det var det jag skulle göra med Morado på hoppträningen. 
Han gick lika fint som första gången, nästan bättre. Liiite bångstyrig vissa gånger, men jag kände mig riktigt trygg med honom.
 
Sen fortsatte jag, övade på snävare svängar på åkrarna och på vägarna. Vid den här tiden använde jag mig endast utav "halsringen" när jag red utomhus, dock fortfarande tränset, som säkerhet ifall det skulle hända något. Morado är ju en speciell häst, helt oförutsägbar. 
 
Tredje gången helt utan träns hoppade jag faktiskt lite. Han var sjukt pigg, men var fortfarande duktig. Mycket bus blev det den dagen, trots att vi både hamnade rakt in i träd och att han försökte skena med mig så visste jag att det här skulle bli bra, vi var bara tvungna att ge det tid. 
Nu var det prick 1 månad minus en dag innan jag skulle hoppa Morado på en hoppträning i halsringen. 
 
Fjärde gången jag red honom i endast halsring var efter en hoppträning, dagen efter 3e gången. Medans jag var klar och dom andra hoppade så rog jag på halsringen (hade fortfarande hackamore då) och red igenom LB:1 i paddocken bredvid. 
När dom andra var klara gick jag in på riktiga banan, tog jag av tränset och red honom lite för att se hur han skulle reagera med hindrerna och medans Frances hoppade sin häst. Han var så coollugn och det var verkligen superkul!
 Lärde mig även hur jag skulle göra supersnäva svängar; dra fram grimmskaftet mer emot huvudet (ungefär vid halva halsen) och styra! Suuupersnäva svängar kunde han göra då, i både skritt, trav, och galopp!
 
Jag red honom sen bara ut i skogen, med hackarmore och halsring. Bara när han blev som jobbigast använde jag hackamoret, annars var det halsringen som användes. 
Två dagar innan hoppträningen red jag honom i bara halsring. Det gick rent av skit. Han gick EN av FEMTON galopper fint, resten bestod endast av bockningar. 
Traven var dock superfin. Han gick i form hela tiden och jag satt bara på och skrattade. 
 
The Day

Dagen jag skulle hoppa Morado i halring var jag så nervös. Jag hoppade hela träningen med träns och sadel, den gick förövrigt superbra. Hoppade en bana på 1meter tror jag det låg på, iallafall några utav hindrerna, några högre och nåra lägre. 
Sen när Alicia hade hoppat klart sänkte Micke två hinder, ett av dom låg på 85cm och det andra på 50cm. Jag fick ta det på 50 först åt varsitt håll, sen fortsatte jag på 85. Morado hade öronen fram hela tiden, jag hade hjärtat i halsgropen och Micke skriker åt mig att fortsätta galoppera medans han sänker ett till hinder. 
 
Svängen till den var snäv, men Morado förstod exakt vad han skulle göra och svängde fint upp emot det och hoppade det som låg på 60-70cm. 
Sen börjar Jonna och Alicia säga att jag ska hoppa kombinationen. Jag skriker "Morado kan ju inte ens hoppa det med träns!?!" Men dom envisas och gör en "omröstning" (med två personer) om jag ska göra det eller inte, så Micke skrattar bara och sänker ner kombinationen. 
 
Sen säger han en liten bana till mig. 50 hindret, 85, ner till 60/70 åt andra hållet och sen kombinationen. 
Morado hoppade som en gud. Världens finaste häst. Han hoppade kombinationen bättre utan än med träns till och med! 
Sen efter så får Morado för sig att vi ska hoppa 85 hindret igen, så han svänger emot det och går inte att stanna, så jag lät honom hoppa det! Micke ropar bara "Wohooo", haha världens bästa tränare!
Sen skrittar jag av honom och han får en morot och två till när han kom in i transporten. 
 
Jag är så nöjd över min och Morados prestation. Den 1 April slog jag vad med min tränare att jag skulle hoppa utan halsring, den 27 maj gör jag det. 
 


Publicerar film

Håller på och publicerar filmen när jag hoppar Morado i endast halring ifrån i tisdags. 
Laddade upp filmen igår med kvalitén kan man ju säga var värre än värst. 
Jaja, jag ska också ladda upp ett inlägg imorgon om hur jag gjorde när jag började rida i halsring med Morado för er som inte följt min resa redan
Så filmen kommer om 1-2 timmar! 
 


Emot tävling

Åkte till Jossan igår. Sov där och nu är vi på väg emot Ponnyallsvenskan där hon ska hoppa LB och laget LB, duktig duktig! Nu satsar vi på blågult! 


Lastad

Nu är Morado lastad och klar. På väg till årets premiär med hoppaiendasthalsringförentårta-träning. Håll tummarna för mig att jag inte bryter något när jag ramlar av ;) 



Jag älskar dig mer än allt♥
 


Morsdag



Grattis alla mammor på morsdag! 


Mot stallet

Ska strax byta om och gå till stallet. Mamma mockade tidigare idag så ska bara rida båda hästarna innan jag her dom mat och säger godnatt. 

Imorgon tänkte jag rida en kort tur med Baileys och en lång med Morado, mest för att han ska få ur lite energi och Baileys ska få ta ett lugnare pass. 

Var i Norrtälje igår och köpte en fotoskrivare. Så nu kan jag börja skriva ut fina foton! Mitt rum i Skåne kommer få väggarna fulla!




Godmorgon!

I söndags stod jag på banan i Edsbro hela dagen och agerade fotograf + funktionär. Domaren var så roligt och sa i mickrofonen både att dt var jag som var fotograf och en gång "och där kommer våran fotograf Linn Olsson-Park springandes över banan, kontakta henne för bilder!" (Jag och Jossan blev lite sena till avd B). 

Hela dagen igår var jag i norrtälje, träffade tandläkaren och var på ungdomsmottagningen. 
Sen åkte jag hem och har skickat iväg runt 12 mejl till folk som vill köpa deras bilder! 

Idag blir det ingen hoppträning då Morado har stått. Så vi ska köra på nästa vecka istället. 





Bollerup NBG

Dags för att skriva vad som hände i underbara Skåne!

Vi började med att åka till Råå där mammas kompis Tina + familj bor.
Vi åkte dit, kollade runt i huset, åt jättegod mat och sen gick jag och Stella (Tinas dotter) till Ica och köpte chips och läsk.

Vi kollade sen på film och efter det satt jag och Sigge (sonen) uppe till 2 på morgonen innan jag gick och la mig. 

Vid 9 kom Stella in och väckte mig, jag sminkade mig och fixade håret. Därefter gick vi en rundtur med Tinas man Håkan. 
Det är verkligen suupermysigt på Råå och jag tog hur många bilder som helst! 

Strax efter det så åkte vi emot Tomelilla. Det tog ungefär 1-1,5timme och när vi var där åkte vi runt tills för att jag skulle se hur det såg ut. Tillslut stannade vi på ett fik (som kommer bli mitt favoritställe sen) och åt lite lunch (/frukost för mig). 
Därefter bar det av mot Bollerup Naturbruksgymnasium. 
Och GUD VAD FINT det var!! Vill bara flytta ner nu! 
Vi fick massor med information sen en rundtur av tre supersnälla tjejer ifrån 2an! Dom visade några utav elevhemmen, bl a Äpplet som jag hoppas att få bo i. 
Sen fick vi se lösdriften där jag hittade en 2/3åring som jag vill ha, såå mysig häst. Gjorde likadant som Quicla första gången jag träffade henne, bara stod och pussade på en! Dock var det här en gigantisk skimmel och ingen fux, men gud jag är kär!

Vi stod och pratade med rektorn, några lärare och elevhemsansvarige, dom tror jag kommer in på skolan (vilket känns väldigt skönt)! Alla där var supersnälla (och några riktigt snygga också ;)) Så jag längtar verkligen tills den 15e Augusti 2014.


Mina bilder ifrån Råå (c) 


Paus

Efter nästan en veckan paus ska jag försöka komma igång igen.
Jag har haft så fruktansvärt ont i huvudet efter skåneresan så har knte ens varit i skolan förutom igår. Idag ska jag åka till läkarstation och se om dom kan veta vad det beror på. 

Ikväll berättar jag mer om hur det gick i Skåne och mitt blivande gymnasium. 




Till gymnasium

Här är en lista på saker jag önskar lig till i höst.
• Mac Book Air 11 tum
• Ny väska 
• Extern hårddisk
• Mina tavlor (som kommer snart) 
• En mer balliknande klänning, för fina foton när jag flyttar ner.




Mot Bollerup

Nu ska vi strax åka från Råå emot Bollerup! Vi ska svänga förbi tomelilla en snabbis också innan Öppet Hus. 
Därefter åker vi hem om vi inte hinner åka e snabbis till Råå igen. 




I stockholm nu





Tillbaka

Har ju inte bloggat på några dagar nu. Det är bara både och jobbigt utan dator. Men nu ska jag försöka bli aktiv igen. 
Skulle rida Cassie i onsdags, men hon kom inte in. Känns så meningslöst att ens åka dit just nu när jag inte kan få in henne... Har försökt med allt! 
Morado och Baileys har fått vila några dagar nu. Och dom ska vila ända till söndag.

Idag ska vi åka ber till skåne, vi sover i Råå innan vi fortsätter vår lilla resa till Bollerup på lördagen. Sedan kommer vi hem mitt i natten på lördagen. 




-

Vi får se hur det blir. 



Sovit hos Wabda

Jag har sovit hos Wanda sen i fredags. 
Under fredagen red vi runt BO-gruvvägen, men det har ramlat så myclet träd så vi var nära på att inte komma runt.
På lördagen åkte vi in till Norrtälje, shoppade och träffade Simon, Nicklas, Sahara och Linus. 
Jag köpte en svart bh man kan ta av axelbanden till och ett par leopardshorts. Sen gick vi och åt pizza med Nicklas! 

Vi åkte hem vid 15:20 till Wanda och vid 19 gick jag hem för att äta och åkte tillbaka till Wanda strax därefter. 
Idag så tog jag 9 bussen hem och tog ut hästarna. 
Ska åka till mormor och städa vid 11, och Carina hämtar mig runt 1 så jag kan mysa med Cassie som är skadad. 
Därefter åka hem, rida Morado och mocka. Om inte Wanda vill rida Baileys så får hon stå idag. Sen ska jag eventuellt åka till mitt gamla stall, Solhem, och rida en häst eller två. Vi får se.




Om 6dagr

Om 6 dagar är jag på väg hit, längtar!!



Dagens 12 saker ni inte visste - By my friends

Bad Wanda, Mari, Jossan och Amanda att skriva 3 saker var som dom har "lärt sig" om mig sen dom blev mina bästavänner. Och resultatet blev:
 
Amanda
1. Du har ett behov av att haffa
2. Du står för vad du säger till 100%
3. Du har mer damp än det verkar som
 
Wanda;
1. Du är utseende fixerad
2. Det är inte många som vet när du mår dålig
3. Du är rätt modig (iaf med hästar ;))
 
Jossan;
1. Inte blyg för femöre
2. Du hatar typ på allt och alla
3. Men du är också omtänksam, och är snäll mot dom du gillar, som då är väldigt få
 
Mari;
1. Du är galen på ett positivt sätt
2. Du är väldigt glad och man blir glad av att vara med dig
3. Du är typ den bästa vännen kan få



Älskar er någon otroligt 


Bloggledigt

Tog bloggledigt igår. Orkade bara inte. 

Vi har fått ledigt sen i onsdags, så igår gjorde jag verkligen ingenting. Tror hag satt vid datorn i. Nästan 10 timmar..  Det var snö ute så kunde inte heller rida.

I förregår så hoppade jag Baileys. Ställde upp tre hinder, ett på 1 meter, ett på 65 och ett på 70. 
Hoppade först några små hinder på 30cm innan jag hoppade det på 65 och sen 70. Ville inte hoppa henne 1meter för tänkte bara ha det när jag rider Morado. 

Idag tänkte jag rida Baileys runt Slingan och Morado ner till ängen och hoppa. Vill se hur han reagerar när jag ber honom svänga med hjälp av halsringen. 




RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se