Försenat flyg

Sitter just nu på Malmö Airport, vilket jag gjort sen 16:50 ungefär. Flyget skulle gått hem 17:30, men blev försenat till 19:15 så ska sitta här i en timme till?!
Aja. Är bara liiite irriterad på försenade flyg, skrikande barn, huvudvärk och att jag har ont i vänsterknät. Men förutom det var väl det här en ganska bra dag ändå! - Får kanske jobbet på skolan i ko-stallarna, jag fick sommarjobbet mellan vecka 25-33, sen fyller även min bror år idag! Så därför är jag på väg till Stockholm Arlanda! 
Anyway, får väl gå och köpa en dricka eller något innan jag tuppar av av vätskebrist. Bye ♥ Ska försöka fota ganska mycket bilder på Tobbes födelsedag så förhoppningsvis får ni bilder imorgon!
 


Skuggelev + flyttat (igen)

Hej!
Igår bytte jag elevhem igen då Amanda byter skola och man inte får bo på dockhuset själv. Så Natalie och min skugg"elev" (min kompis ifrån Norrtälje) hjälpte mig, vilket var riktigt skönt! Så nu börjar det bli riktigt fint här på Äpplet igen, fast denna gång på höger sida istället för höger. 
Några bilder från mitt rum just nu, sämst kvalité, men att fota i mörker är inte kul.. ;)
 


Blev nästan utskickad

Hej! - Kul att äntligen skriva ett riktigt inlägg!

Det har varit några dagars uppbehåll, jag veet! Jag börjar bli riktigt dålig på det här med att blogga. Men motivationen ligger på 0 och nu när Linnéa också fick somna in så är det inte speciellt kul. Men som mitt favorit citat "If you are brave enough to say goodbye, life will revard you with a new hello". Det tar dock tid att glömma henne, hon har varit med i mitt liv sen jag var 4år.. 
 
Men iallafall. Hade hoppclinic idag och jag + några andra blev nästan utslängda pga att vi hade mjukisbyxor. Men när jag ser på schemat "HOPPCLINIC" tänkte jag "sitta i kallt ridhus i två timmar" och inte "plocka ut hästar, plocka fram hinder, mocka". Så vissa lärare hade tydligen övervägt att skicka hem oss, hehe. 
 
Kommer sova ensam på Dockhuset (mitt elevhem) idag. Amanda åkte hem för kanske 15minuter sen. Men ska försöka få någon att komma hit och sova över, haha! 
Ska snart ha Naturbruk, har prov vecka 7. Inte taggad överhuvudtaget. Visst, jag kan rätt mycket och det är nästan bara att gissa sig fram, men usch - prov. Efter det har jag dock körning och sist stalltjänst. Sen slutar jag 16:30 och ska inte göra ett dugg, ska försöka komma upp ur soffan och gymma dock.
 
Till helgen åker jag hem då min käraste bror fyller hela 18år(!!!). På lördagen + söndagen har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska göra heller. 
 
Nej men jag ska försöka leta rätt på mina naturbruks anteckningar nu och ev. hinna skriva ett tidsinställt inlägg. Ska försöka komma med att absolut minst ett inlägg per dag, men som sagt, har ingen motivation...
Funderar på att göra den här idag och sen köra crunches och situps. Men vi får se!


13/3-2002 - 27/1-2015

Knappt över 5 månader efter Morado, jag klarar inte av det här mer. Jag kommer föralltid sakna dig Linnéa 


This or that

Svartvit

Jeans / mjukis

Havet / pool

Hemmakväll / utekväll

Biljard / bowling

Kaffe / te

Sommar / vinter

Dusch / bad

Köttvegetariskt

Ringa / sms:a

Morgon / kväll

Nagellack / läppstift

 

Stan / landet

Chips / popcorn

Potatis / pasta

Guld / silver

Finkläder / mjukiskläder

Höst / vår

Choklad / vanilj

Sola / bada

Solsemester / skidsemester

Filmer / serier

Julafton / midsommar

Bärbar / stationär

Justin Bieber / One Direction

Tidning / bok

Skridskor / skidor

Glass / godis

Långt / kort hår

Klänning / kjol

Halsband / armband 

Katt / Hund

Indy som bor hos Bea i Lysekil!
 


Gymma

Har varit och handlat och kom hem för kanske 20 minuter. Fixade lite pommes och tittar på TV. Så ska snart gå till gymmet och träna med Linnea och Felicia, ev. någon mer också! Inte gymmat sen veckan innan jullovet och det är så sjuukt längesen! 
 
Så tänkte göra dess övningar bara för att "komma igång"!
  • 10x2 bröst
  • 10x2 situps
  • 10x2 crunches
  • 20sekunder x 3 plankan 
  • 5x3 hantlar 
Det är det jag planerar att göra. Om det inte är några andra i idrottshallen ska jag gå ner och springa intervaller. Sen får vi se om jag gör något mer, ev. gör jag squats med 25kg. 
Nu satsar vi på summer-2015, haha! - första bilden ni får se min mage, wow


† Hästar 2014

Tänkte skriva en lista från hästar som jag kände, som avled år 2014. 
 
Morado, 24e augusti
† Kolik & tarmvred - Akut avlivning
 
Rivervalley Rocket, 19 oktober Bild lånad av Emma
† Bruten käke. - Akut avlivning
 
Etyde, 2 oktober
† Ont i benen - beräknad avlivning
 
Day Courage, 10 December - Bild lånad av Emma
Problem med ryggen - beräknad avlivning.
 
Alla förutom Morado stod i samma stall. Morado hade stått i stallet tidigare och det är där Baileys står nu. Jag hade ridit alla förutom Kurt (Day courage), riktigt fina hästar alla fyra. Två varmblod, ett arabiskt fullblod och ett engelskt fullblod. Ni är förevigt saknade♥


Jag är ju faktiskt på praktik!

Hej!
Just nu sitter jag i soffan i Lysekil med datorn i knät. Har inte haft något internet innan, men nu passar jag på att slänga in ett blogginlägg!
Jag har varit här sen förra måndagen, alltså i 8dagar nu! Både Bea och Rikard är såå trevliga och jag får inte bara umgås med hästar, utan även med kor och kalvar, döör så söta de är! 
Men jag åker hem på onsdaf vid 15:35, byter i Göteborg och sen i Malmö, sen får jag se hur jag tar mig från Tomelilla och hem till Bollerup. 
 
Under dessa dagar har vi varit på klubben rätt mycket och kollat på träningar, Bea har hållt en-två träningar och ridit en unghäst där. 
Igår red jag Pillman på klubben, det var första gången han var under ryttare där och första gången han var där helt utan Beas andra storhäst Sessan. Han stegrade två gånger och höll på och bockade lite, annars tycker jag han skötte sig riktigt bra! 
Julia, shetlandsponnyn, har rymt två gånger också, så en morgon fick vi slänga oss upp på hästryggarna och galoppera efter henne, haha! - Men mer om det kommer på torsdag! 
Pillman i ridhuset, när han var "lugn"
Trosig häst idag på Beas träning idag!
 


Träningsmål 2015

Eftersom jag kommit igång med gymmet nu så tänkte jag skriva några träningsmål jag har under 2015.
  • Gymma minst 2 dagar i veckan.
  • När jag är hemma i minst 4 dagar så ska jag ut och springa, helst varannan dag.
  • Äta nyttigare.
  • Äta minst en frukt per dag. 
  • Göra 30days challenge någon gång.
  • Skriva ett träningsschema innan jag går till gymmet. 
 
 


Jälla

Hade inget internet när jag var på Jälla, så tyvärr blev det ingen bloggning då jag också var hemma vid halv elva igårkväll. 
Men iallafall, jag var med på en utav Jossans lektioner och en med Wanda på torsdagen. Djurens biologi och idrott. Jag svarade på frågorna Jossans lärare ställde, tydligen pratade jag mer än hela klassen gjort inom hela förra terminen, hehe. 
 
Ska äta middag med pappa och Tobbe i Norrtälje idag. Tror pappa ville ha kinamat, mums! Så när vi är på väg in ska jag barasvänga förbi stallet och mocka + gosa lite snabbt med Baileys. 
Imorgon ska jag rida en längre tur på henne och bara mysa eftersom på måndag åker jag till Lysekil. 
Är så taggad till Göteborgsresan, förutom att jag måste gå upp fem då jag åker halv sex till TC för att sedan åka tåg i fem timmar... 
Men Beatrice verkar vara väldigt seriös och trevlig, så de två kommande veckorna blir säkert superbra!
 
Och eftersom jag kommer jobba under helgen, så får jag åka hem redan på onsdagskväll andra veckan. Så då kommer jag till Bollerup på kvällen och är helt ensam från min klass, vad jag vet om. Men ska gymma medans alla andra går i skolan, så såååå illa är det iallafall inte. ;)
 
 


Gymnastikträning - skulle publiceras i onsdags

Hej, allt bra? 
Idag åkte jag och Jossan vid 10 till stallet där jag red Baileys på pelhambettet. Hon struntade väl totalt i att det blev tusen gånger starkare och fortsatte sitt race själv, så försökte vara bestämd men samtidigt inte dra i henne. Tillslut gick hon i en lugn och fin galopp, trots att hon innan inte kunde skritta förbi en man som kom gående utan skulle verkligen galoppera, haha!
 
Vi åkte iallafall till Jossan efter det då Jossan skulle på lydnad- och gymnastikträning i Hallstavik. Så jag satt i 50minuter i ett iskallt ridhus och filmade henne - vänskap ;) 
Däreter åkte vi till henne, åt middag, tittade på gamla foton från när hon var bebis och sen åkte vi till mig där vi kollade på Pirates of the Caribbean - död manns kista. 
 
Imorgon ska vi till Norrtälje med mormor och sen gå lite på stan. Därefter åker vi till Jossan då jag - snäll som jag är - följa med henne, både på torsdag och fredag, till Jälla och umgås med henne och hennes vänner i skolan (trots att jag har lov).
 


Mot Jälla!

Hej! 
Glömde publicera inlägget igår, så ni får det imorgon när jag bloggar ifrån datorn. 
Men imorgon ska jag till Jälla med Jossan och spendera mina två sistsa lediga vardagar i hennes skola, träffa vänner och titta när hon rider. Sen på måndag klockan 5:30 bär det av i 5 timmar i ett tåg till Lysekil! 




Återkommer när jag är hemma!





Inväntar Jossan!

Jossan har precis bytt buss och är nu påväg till mig! Vi tänkte att vi skulle fota lite idag, men vet inte om vädret verkligen håller med... 
Vi ska iallafall rida, jag på Methaxa och hon på Baileys. Får se vart, har aldrig ridit Methaxa och nu när Baileys är "jobbig" så får vi nog ta det lilla lugnare. Funderar också på att sätta på Baileys halfcheek eller pessoat medans vi rider... Hm, får fundera lite. 
 


Blank space

 
 


Methaxa och Baileys

Baileys var superjobbig idag. Ville inte lyssna, men jag galopperade på henne för att försöka få ur lite energi. Men hon ville knappt stanna så jag vet inte riktigt hur mycket energi som jag fick ur henne, haha!
 
Ska hålla på och redigera lite bilder nu. Förhoppningsvis kommer Jossan hit imorgon så ska vi rida ihop, annars ska jag rida två hästar själv imorgon, Methaxa och Baileys. Men vi får se, förhoppningsvid kan jag fixa till en ny header snart! 
 


Beställt

Beställt dessa två i fredags på bokus är så taggad tills dem kommer!
 


Slappdag

Hej! Har ni haft en trevlig kväll?
 
Jag har haft en riktig slappdag idag. Suttit i soffan, ätit tacos och spelat nästintill hela dagen. Mamma fixade stallet och handlade, så jag behövde inte göra ett dugg. - Skönt
Hade planerat att gå ut och springa idag, men det blåste så oerhört så jag skippade det. Får se om det är lite mer vindstilla imorgon, åååh vill tillbaka till gymmet ju! Kommer se ut som en köttbulle när jag kommer tillbaka till Bollerup, skämtåsido.
 


Mitt 2014

Januari:
  • Tolkade Baileys första gången på året med Emma och Wanda, guud vad kul det var!
  • Fick sy i benet andra gången. 
  • Slutade med smink 
 
Februari:
  • Lärde känna Jossan
  • Jag hoppade 1.30m med Cassie
  • Tävlade årets första tävling med Cassie
Mars:
  • Började blogga självständigt 
  • Innan det började Jossan hos oss (mig och Sofia)
  • Hoppade 1.40 med Cassie 
     
  • Tävlade första Allsvenskan.
April:
  • Red Morado helt utan träns första gången.
  • Hoppade Morado första gången i halsring
  • Andra omgången i allsvenskan.
Maj:
  • Hoppade Morado i halsring på en hoppträning 
Juni:
  • Red Spirit första gången
  • Åkte till Halmstad 
  • Slutade grundskolan
  • Firade nationaldagen med Matilda, Wilma, Moa, Moa och Nathalie 
 
Juli:
  • Tävlade Morado sista hopptävlingen
  • Red Sessan
  •  Fick veta att jag skulle börja på Bollerup 
Augusti:

  • Jag började på Bollerup
  • Tävlade sista tävlingen för året och min första lokala dressyrtävling
  • Min bästavän dog 
 
Sepember:
  • Började gymma på riktigt 
  • Flög första gången i mitt liv 

Oktober:
  • 4-års månaden för mig och Baileys 
  • Skaffade en industrial
  • Fick Morados tagel som ett armband
 
November:
  • Fick min Canon EOS 70D
  • Började läsa matte c istället för matte a 
  • Körde traktor första gången.
December:
  • Julavslutning på Bollerup
  • Fyllde 16 vintrar
  • Firade jul 
  • Klarade av en termin i det konstig-dialekt-Sverige såkallat Skåne. 
 


Baileys + halring = ?

Testade att rida Baileys i halsring idag. Anledning var för att det var så lerigt i hagen och hon stod längst bort. Så när jag kommit fram hoppade jag upp och tog grimskaftet runt halsen (hämtar + lämnar henne just nu endast i grimskaft) och red tillbaka till grinden med det.
 
Så när jag skulle rida tänkte jag att jag lika gärna kunde rida ut med det. Så med både träns och grimskaft runt halsen hoppade jag upp och började rida runt crossbanan. 
Det var både positiva och negativa saker med att ha halsring. Vi börjar hetlt enkelt med de positiva: 
  • Hon lyssnade riktigt bra
  • Hon förstod vad hon skulle göra
  • I skritten + traven funkade det ypperligt. 
Och där kan ni väl förstå vad det negativa var? 
När vi kom ut på långsträckan så travade jag lite långsamt och tog sen galoppfattningen. Det tog bara en nanosekund innan Baileys galopperade som om hon tävlade mot en raket... Gick inte att stoppa med halsringen så jag tog tag i tyglarna och stannade henne igen, använde halsringen vid galoppfattningen och samma sak hände igen. 
Så jag lät henne gå på, så hon får bort lite energi. Så under den ca 2kilometers långa sträckan gick hon på ganska bra innan jag saktade av till skritt och skrittade vägen hem igen.
 
Nu är jag vrålhungrig och väntar på pizza. Glad fredag på er! 


Godmorgon!

Kolla, nu är min länk lozt.se. Gud, det känns ganska häftigt faktiskt.

Iallafall, ska till stallet om någon timme eller två. Ponnyn ska ridas och boxen ska mockas, efter det har jag inga planer. Ska försöka komma på något tidsinställt inlägg till imorgon också.
 
Om 9 dagar åker jag ner till Lysekil också, Beatrice (min prao-"ledare") har redan tagit ner en unghäst, om jag uppfattat det rätt. Den ska vi "rida in" under tiden jag är där. Ska bli så roligt! 
 
Får pussa på min lilla 6åring idag också. 


lozt.se

Inom 24 timmar kommer ni kunna skriva lozt.se istället för .blogg.se! 
Som sagt, nytt år, nya tag!


Nytt år, nya tag

Som ni märkt har bloggen legat lite på is nu under mellandagarna. Men nu välkomnar vi tvåtusenfemton med storm och tar nya tag med bloggen. 
 
En kort summering av 2014:
Jag började på världens bästa skola och flyttade hemifrån. Min allra bästavän lämnade jorden. Jag lärde känna min bästa mänskliga-vän. Jag har kommit närmare min familj. Jag har lärt mig skånska ord. 
 
Ja, det där var en snabb och superkort summering. Finns så mycket mer att säga, men tycker det är ganska onödigt faktiskt. Men som sagt, nu lämnar vi 2014 och välkomnar in 2015 i våra liv!
Tvåtusenfjorton lämnade oss och tog världens vackraste ängel med sig. Jag kommer föralltid sakna dig.
 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se