Duktig

Jag känner mig riktigt duktig - och död. 
Jag och Amanda har kommit igång med gymmandet nu. Tisdagar, torsdagar och lördagar är det bestämmt att vi ska gymma. 
Så idag blev det ett riktigt skönt pass, kommer dock vara död imorgon. Känner det i hela kroppen, kommer ha en såååån träningsvärk imorgon.
Eftersom jag inte är i Skåne på lördag utan jag åker hem, så ska jag försöka få med mig Jossan och gymma med mig efter att jag varit i Stockholm och piercat mig. Ska göra industrial i vänster öra, är så taggad!
 
Jag har mina funderingar på tidsinställda blogginlägg jag ska göra. Så under den här veckan ska jag skriva flertal tidsinställda ni kan få se nästa vecka. Iallafall ett inlägg varrannan dag!
 


Inte glömt

Skrev ett inlägg i söndags men glömde publicera. Och igår hann jag inte, men nu är jag back on track! 

Sitter just nu i idrottshallen och ska gymma. Första timmen, usch. 
Men skriver ett inlägg när jag har rast.



Tidig lördagsmorgon

Igår kväll kollade jag, Amanda, Fredrik, Lisa och Olivia på skräckfilm. Ingen av oss vågade sova ensam, så det slutade med att Olivia, Fredrik och Lisa sov i ett rum och jag och Amanda i ett annat haha! 
 
Idag hade jag egentligen planerat att jag skulle få "sova ut" då jag varit ruskigt trött senaste veckan. Så jag satte alarm på 10:15, men vaknar redan 7:15, suck. 
 
Somnade som tur var om ändå, och gick upp runt 10:30 och lagade frukost. Sen vid 11:30 gick jag och Amanda till gymmet, körde igenom hela kroppen i ungefär en timme innan vi gick ut och cyklade 3km i motvind hela vägen. 
När vi kom tillbaka åt jag ett äpple och hoppade in i duschen. 
 
Snart kommer Amandas två kompisar Dag och Emil och hälsar på. Vi ska ju ha pizza-kväll ikväll med oss sju och pirates of the caribbean, och det kommer bli riktigt mysigt!
 
Nej nu ska jag nog ut och vara lite social emot mina små vänner. Skriver ev. ett blogginlägg lite senare ikväll!
 


Mage

Igår hade vi vanliga lektioner och efter det så gymmade jag och Amanda. Jag körde armar/ rygg 3x12 (två gånger, en i början och en i slutet), mage 5x12, bröst 3x12, tålyft 3x12 och rygglyft 3x12. 
 
Sen gick vi 2km vilket var riktigt skönt. 
Idag är planerna att efter matten som är sista timmen, gå ut och gå 5km eftersom det är en vilodag idag. 
Imorgon ska vi till gymmet och sen ska vi faktiskt ha en "fet-kväll" här. Jag ska baka morotskaka om jag orkade, sen ska vi beställa pizza. 
Och om jag inte minns fel skulle ev. Fredrik baka paj! 
 
Under morgonen har vi varit i ko-stallet, så himla mysigt! Jag köpte nummer 1434 till Cloé. Fick många selfies med henne också haha! Den absolut sötaste kalven!
 


Framtidsplaner

Trots att jag alltid har haft långsiktiga mål börjar jag planera mina kortsiktiga eftersom jag har ingen som helst aning om vad jag vill göra nu under min gymnasietid. 
 
Men mina första planer är att skaffa unghäst. Ev. utav **** eftersom han har så grymt fina hästar och jag verkligen vill ha häst utav honom. Isåfall blir det en två-åring som jag tar ner hit under kanske andra eller tredje året, när jag har helg/efter-skolan jobb och kan betala åtmistone 2/3 utav kostnaden för den. 
 
Sen är planerna att starta fälttävlan. Jag vill så gärna börja i det eftersom jag älskar adrenalinet och älskar både hoppning och dressyr. Iallfall dom "lättaste" klasserna. Förstå vad coolt att kunna säga "Den här hästen har jag ridit in och utbildat själv ifrån grunden". 
Sen vill jag också klättra mer i klasserna i hoppningen. Iallafall 1.30/1.40 med den hästen. Det är mitt mål med min egenutbildade häst. 
I dressyren vill jag komma upp i msv:c.
 
Dethär är då mina halv-långa mål eftersom dom innebär max 8år framåt i tiden (om man räknar bort tävlandet med hästen). Medans alla mina jobb-planer innebär hela min framtid. 
Två bilder jag tog på Sörens ena föl förra året. Så himla söt!
 
©
 
Mina långsiktiga planer är följande:
Gå ut gymnasiumet och gå tre år på Flyinge eller Strömsholm och plugga till Hippolog. Sen gå ett år på Flyinge och plugga till Unghästberidare. Jag kommer alltså vara klar med skolan år 2021, om 7år.
 
Allt beror dock hur mycket jag klarar av. Men efter att ha klarar av 10år utav skolan redan på ett klick borde jag klara 6½ år till. 
 
Under skolan vill jag redan börja jobba, på ica eller någonting lätt. Sen efter skolan, så fort jag har råd, skaffa gård. Helst med någon kompis jag litar på. Just nu lutar det mot Jossan eftersom hon är min bästavän, men man vet aldrig vad framtiden planerar. 
En annan grej med mitt företag jag skulle vilja är att ha med min mamma. Hon är både bra med ekonomi, har underbara idéer, och skulle vara en lovande stallchef! Dessutom är hon förlovad med en snickare, hehe! 
 
På gården vill jag ha ett rullande företag med bra sponsorer. Där tar man in 6-7 unghästar för in -och tillridning åt gången. Sen runt 5 inackorderingar + min häst och Jossans hästar.

En vanlig dag för mig skulle ungefär se ut såhär: 
7:30 - Går ut i stallet och morgonfodrar + släpper ut samtliga hästar. 
8:00 - Äter frukost och planerar dagen med Jossan och mamma. 
9:00 - Går ut och mockar alla boxar. 
10:30 - Rider 4st unghästar. 
14:00 - Luchar alla hästar.
15:00 - Rider min/mina egna hästar. 
16:00 - Tar in samtliga hästar. 
17:00 - Rider ev. återstående hästar. 
19:00 - Kvällsfodrar. 
 

På gården vill jag ha en skrittmaskin, två stall med sju stora boxar i varje, en varsin spolspilta och varsin sadel -och foderkammare, en stor upplyst ridbana, ett 20x80 ridhus och stora fina hagar till hästarna. 
 
Som ni hör så kommer detta kosta mycket pengar, vilket jag är helt medveten av! Men eftersom det här är min stora dröm + mitt långsiktiga mål, så blir det nog inte försen om kanske 20 år framåt i tiden. Men spara-spara-spara är min taktik. Jobba mycket och hitta bra sponsorer så allt går runt. 
 
Jag skulle annars vilja jobba som stallchef eller tränare av något slag, vilket jag också skulle kunna göra på min egna anläggning för lite extra pengar. 
Eftersom fotografi är ett utav mina andra stora intressen, skulle jag även kunna jobba extra på tävlingar och fota som jag förövrigt redan gör, haha!
 
Jag har aldrig varit speciellt kräsen när det gäller hur stallet ser ut eller dylikt. Dock är min mamma det och vill ha allt så organiserat som möjligt. Det är ännu ett plus med henne! 
 
Anledningen till varför jag vill hålla på med unghästar är just för adrenalinet. Sen att veta "den där hästen har jag utbildatär en cool känsla. Jag har själv inte haft den än, såklart, men jag vet andra liknande saker som jag gjort, så det borde vara en liknande känsla! 
 
Jag vet att mina planer verkar ganska "omöjliga" men andra gjort det, så varför inte jag?


En månad.

För prick en månad vid exakt den här tidpunkten ringde min mamma till mig. Idag vill jag inte vara i skolan
Idag vill jag inte vara i skåne.
Idag vill jag inte hålla på med några hästar. 
Idag vill jag inte prata med någon. 
Idag vill jag vara vid Morados grav som jag ännu inte har besökt. 
Idag vill jag se Morado i ögonen. 
Idag vill jag gråta allt vatten ur mig.
Idag vill jag lämna en röd ros på jorden. 
Idag vill jag kunna se min bästavän i ögonen och säga "Jag älskar dig". 
 
Men allt det där är inte ett alternativ. 
 
I'm going to spend my intire life missing him
 
11/6-1997 
24/8-2014
 
6 283 dagar. 
 
Mitt r.i.p Morado - inlägg: HÄR 


Att bryta ihop.

Idag är den dagen. Den dagen som för en månad sen var en utav dom hemskaste. 
Vi hade ridning under morgonen. Gråten satt redan i halsen och blev bara ännu värre när min häst inte ville göra det jag försökte vilket resulterade att jag blev ledsen och nästan bröt ihop.
 
Efter lektionen så kom det, tårarna forsade ner för mina kinder och jag ville inte längre vara i skolan. Vi hade clinik därpå där jag gick och förklarade för min ena lärare varför jag kanske skulle kunna bryta ihop under lektionen. Min andra lärare kom efter till mig och sa åt mig att det var superbra att jag var med trots att jag inte alls ville. 
 
Det gör ont i min kropp, hals och ögon att veta att Morado, för en månad sen, galopperar över dom gröna ängarna.
 
 


Dagens - måste införskaffas!

 ;) 
 
Canon EOS 60D. - 5 290:-
Eftersom min Canon EOS 600D börjar bli lite sliten (den är trots allt snart 3år gammal) och jag vill utvecklas mer så vill jag ha en mer utvecklad kamera jag kan fota vackrare bilder med, speciellt på tävlingar. Men jag vill fortsätta ha min film-möjlighet!
 Motljusskydd. - 175:-
 
 
 Canon EF 50/1.8 objektiv. - Runt 800:- 

Mer fokus på det föremålet jag vill fokosera på, bättre ljup och mycket vackrare bilder! 
Exempel: 
 Övre: 50/5.6 
Undre: 50/1.8
 

Det är väl allt jag kan komma på nu. Det är lite som min "önskelista" också. Men just nu är det Canon EOS 60D som står högst upp på -VIKTIGT- listan, haha! 
Eftersom jag ska försöka hitta ett jobb så snart som möjligt också så kommer jag dock köpa objektiven och motljusskyddet först eftersom min kamera fortfarande går att använda.
 


Huvudvärk

Hej!
 
Imorse när vi skulle ha idrott så fick jag en sån ruskig huvudvärk att min lärare sa åt mig att gå hem igen och sova. Så jag bad mamma sjukanmäla mig och hade ont i huvudet under hela dagen, trots att jag tog 3 stycken 500mg alvedon (under två olika tillfällen). 
 
Har fortfarande lite ont i huvudet, så tänkte ta en alvedon till innan läggdags och bara ta det lungt. Men just nu så ska jag skriva lite tidsinställda inlägg och sen tagga inför morgondagens stall-dag.

Vi börjar först med ridning, därefter clinik, körning och sist stalltjänst. Inget av det är speciellt jobbigt vilket är skönt. Dock så har jag skurit mig i fingret, så om vi måste packa hö får jag ta det riktigt lugnt då jag inte hunnit införskaffa mig några handskar. 
 
Imorgon ska jag även baka morotskaka vilket kommer bli riktigt gott! Jag köpte alla ingredienser + elvisp och kakform idag. Köpte grejer för ungefär 1000:- om man räknar med resväskan som jag behövt ett tag nu när jag vill ha med mer än en tröja hem när jag åker hem. 
 
Skulle egentligen ha gymmat idag, men eftersom mitt huvud fortfarande gör ont så tänkte jag att jag hoppar över idag och kör extra hårt på torsdag istället.
 
 


Häst vid hand

Måndag igen. Gud vad jag älskar våra måndagar här nere.
Vi börjar 10.00, har svenska till 11.30, sen har vi lunch till 13.00. Därefter har vi någonting med häst och sist har vi djuren i naturbruket.
 
Idag hade vi häst vid hand mellan 13:00-14:30 vilket var riktigt kul! Vi fick göra som om vi skulle visa upp en häst vid kvalitétsbedömning och fick lära oss mer detaljerat hur man gör. 
Jag delade hästen Abbe med Natalie. Vi var nog dom mest oseriösa "domarna" till varandra och skrattade oss igenom halva lektionen. Men nu vet jag iallafall hur man säger när man kommer in. "Hej, jag heter Linn Olsson-Park och ska visa hästen **** som är född år **** och efter ****. - Viktigt, viktigt. 
 
Imorgon ska jag åka en sväng in till tomelilla och handla. Ska baka antingen imorgon eller på onsdag, så det blir mycket att köpa in! + att vi varken har elvisp eller bakformar här, så även det måste införskaffas!
 
Mamma och jag ska boka flyg hem 3-5 oktober. Egentligen var det planer att jag skulle åka till Borås men dom ändrades ganska snabbt. Så nu blir det en trip hem och träffa bästavän, bästa familjen och bästa ponnyn. 
~2012~


Min första film!

Här är min första film med mitt nya program. Är så sjukt nöjd så det finns inte! Kolla i HD! 
 
 
En Destiel (Dean & Castiel) - "trailer". 
 


11 saker jag önskar jag gjort

Här är 11 saker jag önskar att jag hade hunnit göra med Morado. 
 
* Tävla L:B i hoppning.
* Tävla fler dressyrtävlingar.
* Hoppa 1.00 utan träns/sadel.
* Filmat mer. 
* Fotat mer.
* Ridit minst en gång helt utan utrustning, även utan halsring. 
* Säga att jag älskade honom oftare.
* Säga förlåt för alla gånger jag blivit sur på honom fastän det var mitt fel alltihop.
* Krama honom oftare.
* Tagit vara på all tid jag hade med honom, varje minut, varje sekund. 
* Sagt hejdå.
 


Sony vegas

Guud! Fick ju mitt Sony Vegas igår - and i looove it!
Har redan gjort en film, dock långt ifrån klar. Det är en "trailer" till en icke-existerande film som jag hittat på lite hux som flux. 
Skickade den till mamma och frågade om "filmen" verkade intressant, hon trodde på mig, så den såg väl inte så dålig ut! ;) 
 
Ska finslipa på den lite mer så allt ser korrekt ut. Sen vågar jag nog visa den inför Amanda. Eftersom alla klipp är ifrån Supernatural och handlar om Castiel och Dean så är hon värd att kolla på den! 

 


Minns ni?

Tårarna sprutar när jag hittar den här texten ifrån min förra blogg. Mellan 2010 någon gång fram till julen 2012 skrev jag på en berättelse, Detring. Det handlade om ett arabiskt fullblod en tjej tog hand om. Jag skrev omkring 16 000 ord på den. Här är dom sista raderna. 


 

Plötsligt blev allt svart, jag står på en äng, barfota och med en vit klänning, jag var 16år igen, jag hör klapprande hovsteg emot marken, jag ropar hans namn...

Han, den underbaraste varelsen på vår planet, Detring.


 

Plötsligt blev allt svart, jag står på en äng, barfota och med en vit klänning, jag var 16år igen, jag hör klapprande hovsteg emot marken, jag ropar hans namn...

Han, den underbaraste varelsen på vår planet, Morado.

 

 



Körning och stalltjänst.

Vid 7:30 hade vi stalltjänst. Vi var fyra i min grupp som mockade 15 boxar tillsammans och krattade stallplanen. Därefter sprang vi över till sto-stallet och mockade fölboxen. Det tog oss ungefär 1 ½ timme sammanlagt så vi fick sluta en halvtimme tidigare vilket var riktigt skönt!
 
Sen körde vi och jag körde Saffran. Riktigt mysig liten häst, pigg och vi gjorde riktigt roliga övningar! Sen fick vi vara premiär-ute körning av hela skolan! Dock så skrittade vi bara kanske 150meter, men kul var det iallafall och man märkte hur hästarna taggade när Siri (min kör-lärare) öppnade portarna och vi skulle köra ut!
 
Sen var det dags för lunch, och därefter hade vi 40 minuter på oss innan matten. Under tiden så duschade jag och tog det lite lugnt.
12:30 började matten och skulle slutat 13:30, men jag var klar och gjorde det lilla jag skulle göra så jag fick sluta 13. Så nu tar jag helg på riktigt!
Imorgon ska jag och Cornelia gå till gymmet igen. Nu gäller det att komma igång på riktigt och bli fina inför sommaren (host år 2039 host).
 
 


Färgat håret

För er som inte följer mig på instagram eller har mig på facebook, har kanske missat att jag färgat håret? 
Try to be a rainbow in someone's cloud.


Gymmet

Var på gymmet med Cornelia idag. Riktigt skönt att få träna! 
Tränade även i tisdags men inte lika hårt. 
Idag körde jag allt 3x12, mest armar och ben men även mage. 
 
Nej men nu ska jag gå och ta en snabbdusch innan jag går och äter middag. 
 


From the sky

© Rör du, dör du ;)
 


Från häst till får

Haft ridning och körning på morgonen. 
Först var det sitsövningar, en red medans en annan longerade. Det var kul fat jag och Amanda fick en väldigt skumpig häst där man mer var tvungen att tänka på att man skulle sitta kvar än att jag inte skulle svanka vilket är ett utav mina "problem".
 
Vid körningen så fick jag köra Riviera. Superrolig häst! 
Jag och (andra) Amanda körde henne. Pigg och framåt med mycket motor, jag fick väldigt mycket beröm för mina svängar och sånt. 
Nästa eller näst-nästa ska vi få köra ut vilket kommer bli superkul!
 
Snart ska vi gå till fårstallen och klippa får. Kommer bli riktigt kul det med! Jag får bara hoppas att man inte luktar lika mycket som ifrån grisstallen ;) 
 
 
 


Beställt

Igår beställde jag ett nytt filmredigeringsprogram; Sony Vegas Movie Studio 13 Suite. 
Jag har kollat lite youtube videos med det och det verkar faktiskt bra! 
Vill ni beställa ett så hittar ni det HÄR för 955:- 
 

 

 


Nejmen oj!

Hej, det var ett tag sen huh? 
 
Jag är iallafall sen två dagar sen tillbaka i Skåneland. Saknar redan Stockholms län och Väddö-trakterna. 
 
I helgen var jag som sagt på kulturnatten med Jossan, Sandro och 4-5 till. Vi hade supermysigt och såg på någon rappare och gick runt i parker. Det var oerhört kallt så vi åkte till Sandro runt halv 12 och gick och la oss på en gång. 
 
På söndagen såg min dag ut såhär:
7:30 - Vakna
8:15 åka buss i 45 minuter 
9:00 äta frukost och köpa bakelser med Jossan 
9:44 Åka buss till Norrtälje (som tar 1 timme) 
10:43 Vara i Norrtälje och nästan somna på en bänk 
11:20 Åka buss hem som tar 40 minuter 
12:00 Komma hem och äta en snabb mat
13:10 Börja åka emot Arlanda
14:30 gå in i Arlanda 
15:20 Flyga hem
15:30 Landa i Malmö 
16:30 Tro att bussen går, men den lyssnar inte på Skånetrafiken utan tänker åka till Lund istället för Skurup så jag får ta en taxi istället 
17:05 Komma fram i Skurup 
17:10 Ta tåget till Ystad
17:20 Äta chips på tågstationen och invänta tåget till Tomelilla
19:00 Ta tåget till Tomelilla
19:13 Vänta på bussen till Bollerup 
19:30 Åka till Bollerup
19:45 H E M M A 
_________________________________________
Och folk undrar varför jag är trött på bussar och tåg. 
_________________________________________
 
Iallafall, dom här skoldagarna har varit underbara. Idag fick jag sluta 30minuter tidigare för jag inte hade något att göra, och sen fick vi 2 timmars håltimmar när vår ena lärare var sjuk. Så Inte alls jobbiga dagar och imorgon har vi profil, så vi kommer få rida, köra och sen vara i fårstallen och lära oss klippa får!
J a g  S a k n a r  D i g 


Dig, dig har jag saknat.





Hemgång

Om ungefär 30 minuter sätter jag mig i bilen på väg till tomelilla. Där sätter jag mig på tåget emot helsingfors, men hoppar av i Skurup. 
När jag väl kommit fram till Skurup sätter jag mig på bussen till Malmö AirPort. 
 
Sen åker jag hem. 
Jag saknar honom 


Käraste bror

 
Jag åker som sagt hem imorgon. Gud vad jag längtar! Dock har jag fortfarande inte haft en riktig "hemlängtan" utan jag saknar bara att sova i min egna säng och träffa mina nära! 
 
Min bror ignorerar dock mina meddelanden menmen ;) 
 


Skolfoto!

Hade idrott nu på morgonen spm första lektion. Direkt efter gick jag och duschade och sminkade mig lite. 

12:50 är det skolfoto, inte taggad överhuvudtaget, avskyr att ta foton med klassen. Speciellt eftersom jag aldrig fått ett fint skolfoto, haha! 

Om 2 dagar och 8timmar sitter jag och är påväg hem. Gud vad jag längtar!






Secret

Igår så cyklade jag en mil till Tomelilla eftersom min moppe är sönder. Sen tog jag tåget till Ystad och gjorde en hemlig grej jag får svar på nästan vecka - spännande! 
Sen tillbaka till Tomelilla och sen cykla hem igen. Snacka om att jag var tröööött efter det!
 
Imorgon så ska jag gå till Fritid och be om skjuts på torsdag in till tomelilla, för då ska jag ju faktiskt åka hem till Stockolms län - Gud, har saknat familjen, Jossan och Baileys så mycket, fast ändå inte haft någon hemlängtan.
På fredagen ska jag till tandläkaren och hälsar på mina f.d. klasskamrater på Roden! Har saknat dom så mycket, så kommer bli superkul att träffa dom igen!  
På lördagen ska jag, Jossan, Jossan pojkvän Sandro och tre utav Sandros vänner gå på Kulturnatten i Uppsala. Kommer bli så kul! Sen sover jag och Jossan hos Sandro, och på söndagen flyger jag tillbaka till Skåneland! 
 
Jossan och jag kommer nog umgås dom flesta dagarna, hon fyller år på tisdagen efter, så vi ska köpa tårta och jag ska ge henne dom presenter jag fixat till henne, nu återstår bara att packetera in dom!
Bästavän ♥


Jensen Ackles

Jag har ju börjat kolla på Supernatral sen jag lärde känna Amanda (dock har hon ju fått berätta vad som hänt i dom tidigare 7 säsongerna eftersom jag är mycket coolare än henne och hoppade in i säsong 8) 
 
Och helt ärligt, Jensen Ackles, eller Dean Winchester som han spelar i serien, måste nog vara den snyggaste människan. *Totaly inlove*
 
Lite snygging-snack såhär på fredagen är väl alltid trevligt?
 


Glömde publicera - Grisstallen

 
Så jävla söta?? - Och dom utan lapp i örat blir korv och bacon! 


Helt okej ändå


Heldag med vandring och lekar med unghäst, samhäll och naturvetenskap - häst klasserna. Såå mysigt! 


Idrott

Kom ut ur duschen för ungefär 2 minuter sen, satte mig direkt med morgonrock och tänkte att jag skulle slänag in ett inlägg.
Vi har precis haft idrott, vi skulle springa samma runda som igår. Det var såå skönt, dock har jag ont i ena höften och i ryggen, så när jag hade sprungit klart kunde jag knappt stödja mig på höger höft. Usch! 
 
Ska snart gå och ha mattematik. Usch, haha! 
Åh, ibland saknar jag min stora luns 


Rida, springa, duscha

Vi hade som sagt ridning idag. Lika tråkig som förra gången, vi fick endast trava och skritta runt fyrkanten, + att vi slutade 20minuter senare och kom nästan försent till våran andra lektion.
Efter sista lektonen som var Djuren I Naturbruket var det mat 16:30. 
17:15 gick jag, Amanda och Natalie ut och sprang. 
 
För att ha varit sjuk i helgen och innan des endast sprungit en gång efter midsommar och motvind ungefär 4/5 av vägen så var jag ganska nöjd med 18 minuter på ungefär 3km. Dock så gick jag ungefär 80meter för att det var så ansträngande i vinden.
Mitt mål är dock att kunna springa under 14 minuter.
 
Direkt efter att jag kommit tillbaka så tog jag en iskall dusch och nu sitter jag med handduk på huvudet och morgonrock runt kroppen. Såå mysigt!
 


ett slash nio bindestreck tvåtusenfjorton

Måndag, den första september. Gud, tiden går så fort! Om 10 dagar sitter jag på flyget hem. Har ingen hemlängtan, men saknar att krama om mamma och träffa min älskade ponny. 
 
Ska också hälsa på Morados grav. Lägga dit några blommor och gråta, precis som jag gör medans jag skriver det här. Usch, älskade häst ♥
 
Idag har vi först svenska, sen mentorstid, ridning och sist djuren i naturbruket. 
Inte taggad till något förutom ridningen. Har saknat att sitta upp och rida på riktigt! Så längesen nu... 
Jag tänkte skriva någon inlägg ikväll, vill skriva något långt men vet faktiskt inte om vad... Men vi får se hur det blir!
Såhär såg förresten våran korridor ut förra veckan. Det är fint med torv, eller hur? 
 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se