Ute och springa

Var ute och sprang med Baileys igår. Rundan var nästan 3km (runt byn) och jag sprang runt 20 minuter. Dock gick jag rätt mycket då Baileys råkade smälla till min fotled med skon.. Så jag haltade en bit :/ 
 
Morado fick vila. Jag och mamma ska rida senare idag! :)
 
Min fotled (om det nu heter så där? o.o) 
 


För ett år sedan..

.. Kunde inte Morado galoppera rent
 
.. Tränade jag fortfarande Baileys
 
.. Hade jag och Morado hoppat som max 1.00m
 
.. Hade jag en bruten arm 
 
.. Hade jag världens sämsta ridläger (Ett träningsläger)
 
.. Hade jag världens roligaste ridläger (det hos Micke)
 
.. Lärde jag känna några av världens underbaraste personer
 
.. Hade jag fortfarande mysweethorses
 


Rida, longera och vila.

Direkt efter skolan tog jag hallstavik bussen och åkte till Cassie. 
 
Hon ville inte riktigt komma i hagen, men annars gick det superbra att rida! Red ett rätt kravlöst pass på 40/45 minuter. Hon gick dock jääättefint och var superduktig!
 
Sen tog jag bussen hem, och tog det lite lugnt, åt mat och sen longerade jag Baileys. Hon var inte så jätte sammarbetsvillig, men hon var duktig. Hon tog dock galopperna dåligt. 
 
Morado fick vila idag. 
 
Imorgon är det sista dagen på veckan, myyys! Äntligen typ! Haha :) 
 


Gör saft med Matilda!



Träningen.

Igår gick det inet alls som väntat, vi kom dit, Morado hoppade som en gud. Helt underbar! Blev lite fel i kombinationen osv, men sen blev det superbra. 
 
Och helt plötsligt så känner jag bara hur han börjar halta.. Så vi får avsluta. Det var en vass sten som hade åkt in emot strålen, så vi tror det var det. jag hoppas iallafall på det. 
 
Han går mycket bättre idag iallafall, så jag rider nog imorgon. 
 
Idag så åkte jag till Norrtälje med Amanda och Elin. Vi åt på mcDonalds och sen åkte Amanda emot stockholm och jag och Elin gick emot bussarna. Där mötte vi Mathias och satt och pratade ett tag innan jag och Elin gick till bion och såg "this is us" i 3D!
 
Elin ska sova här idag, så kanske bäst att sova snart. 
Förlåt för dålig uppdatering, men har ingen motivering att fortsätta när inte Sofia bloggar något.
 
 
Ska rida både Cassie, Morado och Baileys imorgon. Åker till Cassie direkt efter skolan! Ska bli riktigt kul att få rida henne igen. Vi har även pratat med Micke och börjar planera in lite hoppträningar lite smått.. ;) 
 


Avsluta.

Var tvungen att avsluta träningen 45 minuter efter att vi börjat.. Mer info snart

/LINN



Lalalaa

Hej på er, vet inte vad jag ska skriva precis men ville kika in och säga att jag lever åtminstonde! Har väl inte hänt något speciellt precis, flytten närmar sig med stormsteg nu och jag planerar allt in i minsta lilla detalj ;)
Hade tänkt att när vi kommer fram på lördag så går jag lite med honom eftersom han stått i transporten i 9 timmar. Sen ställer jag upp honom i gången och börjar göra iordning boxen. Sen får han väl chilla en stund där och äta lite och så medans jag fixar mitt eget rum och senare på kvällen tänkte jag ta honom till ridhuset och longera en 30 min eftersom han stått still så länge i en transport under dagen!
Så det var väldigt kortfattat mina planer när vi kommer fram.
 


Dubbeldagar.

Red som sagt Cassie igår. 
Gick bra, hon blev väldigt stark och bockade med mig också, haha! Gjorde några galoppombyten och skänkelvikningar. Hon var superduktig :) 
 
Sen red jag Baileys. Vi hoppade, körde slut på henne, haha. Vi hoppade i slutet 80 och 90. Älskade ponny <3
 


Inlägg kommer

Inlägg om gårdagens ridning kommer senare idag.

Snart ska jag ha ett nationelltprov i engelska från 2008! Får se hur det går..

/LINN



I väntan på hovslagare

Och snart drar jag till Cassie :)



Cassie, Morado och Baileys

Tre saker jag gillar med dessa hästar och tre saker jag ogillar. 
 
Morado: 
Lätt att få i form, lyssnar till skänkeln & är helt underbar. 
 
Svår att få till galopp vissa gånger, har inte kapicitet för högre klasser & kan bli okonsenrerad. 
 
Baileys: 
Skulle aldrig göra något för att skada mig, kämpar ALLTID in i det sista vad det än gäller & är världens bästa första häst.
 
Cassie:
Känslig för skänklarna, hög i manke & har kapicitet.
 
Inte min, kan bli stark när man ska sakta av & kan bli stark när man leder henne och hon vill äta x) 
Bild från igår när jag, mamma och Hasse tog in Cassie och Jonathan åt Carina :) 
 
 


Shoppat gärnet

Har köpt galet mycket grejor idag! Helt sick haha. Började med att ta en sväng till Granngården och köpte foder till Shatte. Efter det åkte vi vidare för att handla saker lite här och var till mitt rum. Det var ju så stort så den lilla rosa mattan jag hade förut var ju verkligen på tok för liten så det fick bli en ny STOR en. Köpte ett New York påslakanset, fotoramar, plastblommor (kommer aldrig orka sköta riktiga haha!), en sån där pläd, ni vet en sån där pälsgrej? Tror det heter pläd iaf, eehm.. nu kommer jag inte ihåg mer..
Men det vart sjukt mycket saker så nu tror jag att jag har allt jag behöver till mitt rum!
 
Sen köpte jag 2 Bucastäcken till Shatte, ett turkost regntäcke och ett marinblått vintertäcke, galet nöjd! Dom täckena jag skulle köpa egentligen från Amigo fanns ju för tusan inte kvar i den affären där jag hittat dom så det fick bli från Bucas istället! Gör ingenting, lite dyrare men vet att det är skitbra kvalité på deras täcken också!
 
Sist köpte jag fodertunnor så jag har något att lägga allt foder i. Toppenbra köp idag och det enda som fattas vad jag kan komma på just nu är ett stalltäcke med hals från Amigo. Men det får bli på Måndag!
 
 


Besöket i Skåne

Kan börja med och säga att shit, vilket fint ställe. Och jag ska bo där liksom! Hehe, nejmen det var galet fint verkligen. Resan och allt gick bra, eller typ, mamma gjorde så vi virrade bort oss någonstans i Skåne, fast vägen pappa ville ta faktiskt var den rätta! Men det löste sig och vi  lyckades ändå komma 1,5 h för tidigt..
 
Dom hade 13 stycken föl i en stor hage med sina mammor, asså fattar ni 13 stycken små bebisar?! Jag dog, så där kommer spendera mååånga timmar, för att fota speciellt, om jag får. Så förbaskat söta!
 
Först fick jag min nyckel till huset och mitt rum, sen gick vi och kollade på mitt hus. Det var verkligen jättefint där inne, superfräscht! Mitt rum var väldigt stort och med utsikt över en hage där det ibland går föl ;)
Men det var verkligen superfräscht allting så jag är skitnöjd!
 
Sen gick vi och kollade på privatstallet, det var stort, drygt 50 boxar. Men det är sååå skönt att man får sköta sin häst HELT SJÄLV vad gäller ALLT! Det är jag också supernöjd och glad över!
 
Tog sen ett snack med rektorn och så kollade vi lite till efter det och sen packade vi in alla mina väskor i mitt rum.
Det var typ det, vi åkte hem sen och käkade någonstans, vet inte var haha!
 
Kom hem halv 11 på kvällen och var supertrött så inlägget fick komma nu istället! Glömde fota så lånar en bild från skolans facebooksida sålänge. Men det här känns bra gör det, riktigt bra! Taggad på flytt nu :D
 

Stallet från utsidan!
 


Never Give Up

/LINN 


Dagens låt

Miley Cyrus - Goodbye
 


Inte pallat.

Inte orkat blogga. 
 
Igår så var jag i Norrtälje, träffade Elin, Didrik och Johan. Sen åkte boysen och jag och Elin gick till subway och åt "middag". 
 
Sen blev det shopping, köpte byxor x2, en supegullig tröja, öronbryns penna, eyeliner, och lite småsaker. 
Vid 18:20 åkte vi hem och jag red Morado. Red runt byn, gick superbra! Dock var han superpigg och ville baaaara bocka i galoppen (red barbacka), haha. 
 
Idag så red jag Baileys ner till terrängbanan och hoppade lite. Hon känes jättefin. Red med halsring, och hon lyssnade jättebra! Måste bara öva liiite mer på att sakta av och att svänga :) 
 
//LINN
 
 


Halsring+Hackamore+Baileys+hoppbana ❤



Visste ni..?

.. Att Shatte verkligen ÄLSKAR sin pilatesboll? Eller gymboll eller vad man ska kalla det! Det är verkligen supergulligt för han leker med den som en liten hund! Jag har köpt en rosa sån till honom, och puttar man den till honom så puttar han tillbaks den, och så kan man hålla på ett bra tag.
Släpper man honom i ridhuset med bollen framme så "jagar" han den och sparkar på bollen och springer runt den.
Väldigt roande att kolla på måste jag säga! Han är den lekfullaste hästen jag haft, och någonsin kommer ha tror jag faktiskt.
 
Ska försöka få det på film någongång när vi har flyttat så ni kan få se, för det är verkligen hur sött som helst!
 


Tuuuuut tuuut

Se upp för nu jävlar köööör viii!!! Wihoo så satans exited så det e inte klokt!
Gick upp 03:00 för att sminka mig å fixa håret, HURTBULLE!

Haha nejmen seriously, nu drar vi, mitt i natten, ner mot skåneland med radion på hög volym. Undra va mami å papi tycker om det med tanke på min musiksmak ;) hihi men puss på er hoppas ni sover gott, drömmer sött och har en härlig dag i skolan för det är trotsallt FREDAG! :)

Bilden är inte från nu, påsar under trötta ögon är inget att hurra för hehe..!



Tripp nr 1 till Skåne

Drar till Skåne inatt för att kolla på skolan imorgon! Ska bli superspännande :D
Taggad som fan, och kameran åker med så ni får lite bilder sen. Vet dock inte om jag ska gå och lägga mig eller vara uppe tills vi åker och sova i bilen haha? Vilket ilandsproblem.
 
Jaja men som ni förstår då så kommer bloggen kanske inte vara på topp imorgon, från min sida iallafall.
Vi skulle egentligen tagit flyget ner men då hade vi inte hunnit till sista planet hem så det sket sig ju.
Ska göra lite tidsinställda nu så ni får något att läsa imorgon åtminstonde!
 
 


Ute

Uppdatering kommer sen
/LINN



Utvärdering Kyllera

Köpte en kyllera från Swede Clay för ett tag sen ju. Tänkte göra en liten utvärdering på den nu eftersom jag använt den några gånger!
 
Jag använder den främst när jag har hoppat eller om jag har ridit ett lite hårdare pass bara. Men man kan också använda den om hästen t.ex är svullen i ett ben. Shatte har som tur är *peppar peppar* inte blivit svullen någonting nu i sommar, tror även det kan ha lite att göra med att han går på bete även på nätterna. Så på den fronten har jag inte kunnat kolla om den funkar, men vet att alla som har använt den som jag har läst är jättenöjda för att svullnaden alltid har gått ner!
 
Men iaf, jag har använt den då när jag har ridit lite hårdare och jag tycker den verkar super! Åtminstonde så har jag inte märkt något åt det motsatta hållet ;) Men det som jag tycker är bra är också att man behöver inte använda mycket alls för att det ska täcka ett jämnt lager på benet, vilket gör att den räcker väldigt länge.
 
Man blir ju självklart kletig om händerna men det är superlätt att tvätta bort med endast lite vatten! Vilket också är väldigt skönt och bra för det värsta som finns är att ha klet på händerna..!
Den är även lätt att borta bort från hästens ben när den torkat.
 
Den är inte ett dugg dyr heller! Tror jag köpte min för ENDAST 249 kr och då fick jag 4 KG.
Sjukt bra pris, brukar ju ligga på över 500 kr annars.
 
Så ja, jag rekomenderar verkligen den :)
 
 
 
 


Hoppning

Kom på igår att jag inte hade hoppat Shatte sedan Linn var här sist. Vilket ändå var ett bra tag sedan så jag ställde upp en låg studserie och lite bommar framför och bakom så han fick tänka lite, bli lite kvickare i benen, och rätta sig själv efter hur bommarna låg. Han skötte det fantastiskt bra faktiskt! I och med att vi inte hoppat på länge så höll han sig någorlunda bra med alla hovarna på jorden, haha. Tills vi kommit lite längre in i passet då blev han väldigt taggad och började studdsa och då förstör han ju distansen till hindret men vi löste det fint ändå!
 
Varierade med att travhoppa och komma i galopp, inga problem. Övningen stärker honom också vilket är superbra. Vi måste verkligen börja träna MYCKET mer lydnad och sen försöka hoppa lite sånna här studsserier 1 gång i veckan för han suger gärna tag i hindret, kör på som fan rent ut sagt, och jag vill att han ska galoppera lugnt men med tryck i galoppen mot hinret och vänta, vänta, tills jag ger signalen att nu hoppar vi av. Men jag har själv också en viss tendens till att lägga honom stort på hinder när han kör på och inte lyssnar på mina förhållningar.
 
Det är bra för honom att jobba med lite sånt här, ska verkligen försöka göra det 1 gång i veckan. Han blir lätt loj och tappar bakbenen, när det är lågt. Försökte hitta lite olika sätt att rida honom till hindret igår och upptäckte väldigt snabbt att så fort jag blev låst i innerhanden så rev han. Det är precis vad min hopptränare Haking sa till mig förut också när jag red Casio. Tänk vad man kommer ihåg :D
 
Men somsagt, han var super igår igen! Han brukar heller inte rätta sig efter bommarna utan bara galoppera rätt på dom när dom ligger framför ett hinder. Men inte igår inte, då skötte han det så fint så!
 


Kommer sakna henne

Red Cassie idag. Vi åkte dit vid 19 och så red jag ett pass på banan. 
 
Hon var superduktig, red igenom LB:1 programmet två gånger. Första tänkte jag fel efter skritten så jag vände för jag trodde jag skulle komma fel (red egentligen rätt, sen vände jag och red fel..) så jag red igenom det igen och då gick det super!
 
Hon är dock väldigt svår att sakna ner till skritt just nu. Hon testar väl lite, haha :) Red iallafall med gummisnodd då jag ska göra det i början. Kanske jag redan skrivit föresten?
 

I slutet så övade jag på galopp ifrån skritt. Shieet vilken häst! Supernöjd verkligen! Carina sa att jag skulle göra en halv-halt och sen dra fram ena benet lite, och på direkten var vi iväg i en lugn galopp! Mys häst <3
 
Kommer verkligen sakna henne när jag slutar rida henne. Känner det på mig redan nu :/ 
 En mobil-bild mamma tog :)
 


Meningslöst

Usch vilken tråkig dag, det har inte hänt någonting idag. Hatar att bara sitta och vänta på att tiden ska gå snabbare. Nej, roligare kan man ju ha. Känner mig helt ensam, skulle kanske tagit en fika med en kompis idag men jag är ju på landet.. hade mer än gärna åkt in till Stockholm också men ska med syrran och höftledsröntga hennes 2 goldens om några timmar. Vill rida min fina springare men han skulle dö av värmeslag om jag gör det nu.
 
Inte nog med det så har jag upptäckt att världens finaste människa bor i Stockholm och så ska jag flytta till Skåne..
Ännu sorgligare är att jag hade aldrig haft en chans ändå.
 
Haha men nu vart det ju sååå tråkigt att läsa säkert men så här är det ibland och det får det lov att vara. Känns som om jag har gjort typ allt man kan göra när man har tråkigt men ändå har jag tråkigt? Jaja, förhoppningsvis blir det lite svalare om ett tag så jag kan rida min fina!
 
Han gör mig nästan alltid på bra humör. Ingen kommer nog förstå min kärlek till den hästen eller bandet vi skapat mellan oss. Är så sjukt tacksam att få chansen att äga en sån fin häst. När han blir rädd för en annan häst i hagen eller något ljud längre bort så gömmer han sig alltid bakom mig. Jag är hans trygghet likaså som han är min.
Det är skönt att ha någon som man faktiskt kan lita på till 200% efter alla gånger man blivit sviken. Han skulle aldrig svika mig, för han kan inte. Han kan inte säga ett ord till någon eller hitta på fula lögner. Följer mig som en svans vart jag än går och är bara världens finaste. Vet att jag tjatar om att han är det, men han ÄR det. Och jag borde få lov att säga det och säga att jag är stolt över MIN HÄST ♥
 
We don´t need to speak the same language to communicate.
 
 


Dagens outfit

/LINN



Igår och idag

Igår spenderade jag dagen med Jennifer. Hjälpte henne lite med hennes shetlandsponny Honey. Red även lite själv! Längesen nu ;) Jennifer tycker hon är jobbig i galoppen, så skulle försöka få henne till galopp osv. Haha blev tillochmed avbockad (eller ja jag hoppade typ av)!!
 
Inte trodde jag att en liten shetlandsponny skulle orka bocka med mig på ryggen? haha :) 
 
Sen så åkte vi hem till mig och jag red Baileys. Hoppade lite. Hoppade som max 70cm ungefär :) Gick jätte bra. Dock låg hon på vääääldigt mycket!
 
Idag så var det första dagen i skolan, suck. Vi ska gå till 15:20 på tisdagarna och onsdagarna :( 
 
Red Baileys sen. En tur runt slingan. Övade på att korta och länga galoppen! Hon var verkligen superduktig! Lilla älsklingen <3 
 
Morado fick även sin sko på igen. Så ska se om mamma kan köra mig på träning i gottröra på torsdag kanske ;) 
 
Ska försöka komma på lite tidsinställda, men nu när skolan börjat så finns det inte sååå mycket tid osv.. :/ Får se hur det blir med uppdateringen. Men ska försöka! 
 
Ska kanske cykla till skolan imorgon om jag pallar, haha :) Ska också börja träna igen. Har haft suuuperont i foten ett par dagar nu. Så får se hur det blir. Ska även rida Cassie vid 19.00 imorgon.
 
 


Nyfikna? ;)



Shopping

Gick upp tidigt imorse för att jag och mamma skulle åka och handla en massa nödvändigheter till flytten och sen ville jag ha 2 par nya jeans. Hittade konstigt nog 2 par på en gång som passade så det var superbra!
Köpte även ett paket med 7-pack ankelstrumpor.
 
Sen köpte vi huuur mycket saker som helst som var nödvändigt som jag inte ens orkar rabbla upp haha! Slutligen åkte vi iaf till Hööks för att mamma tjatade om att vi skulle köpa vinterridskor, jag kommer ju vara borta ända fram till Jul så måste ha allt sånt klart redan nu! Hon var så gullig och köpte en jättefin jacka också, gummistövlar från Hv-polo, en mjuk borste till Shattespatte och ett paket med magic brush borstar!
Sjukt snällt av henne och jag är supertacksam ♥
 
Pappa kommer snart hem och ska kolla på transporter för han hade tydligen tänkt köpa en igen. Låter bra!
 
Ska vara med en väldigt fin vän snart men om hon bara kan svara i sin telefon skulle det vara bra!
Vet inte vad vi ska hitta på än men det återstår att se :)
 
Puss på er och ha en fin dag! Eller så är ni i skolan haha....
 
 


Viktigt mejl.

Skickade nyss iväg ett "viktigt" mejl, haha berättar mer när jag fått svar. Ciaoo 
 


Idoool

Har gossat ner mig i soffan med en fet godispåse och ska kolla på Idolpremiären nu! Någon mer som gör? :D



Packar för fulla muggar

Har grejor runt omkring mig precis överallt. Men så får det vara när man ska packa, eller? Jag har dessutom tappat bort min mobil i röran :( Okej då hör man hur illa det låter.. nej måste strukturera upp det hela här nu!
Galet mycket grejor som ska med, nu får jag ju inte glömma något heller, pappa kan liksom inte bara komma och lämna mobilladdaren som han kunde förut när jag bodde närmre.
 
Det börjar faktiskt kännas lite läskigt måste jag erkänna nu, hehe, jag har ju alltid varit nära mina föräldrar och dom har alltid hjälpt mig och kommit med mat på helgerna eller kommit ut med saker till Berga när jag glömt något. Nu måste jag börja laga min mat helt själv på helgerna. Kan jag inte det får jag svälta helt enkelt! Närå, det ska nog lösa sig. Kanske kan hyra in en privat kock? ;)
 
Jag tror faktiskt att jag kommer få väldigt mycket hemlängtan, för det fick jag efter att ha varit 2-3 veckor i sträck på Berga. Kanske inte så konstigt haha..
 
Men det ska bli kul att få lära sig att klara sig helt själv också! Det var ett stort steg för mig på förra skolan.
Jag har ändå lärt mig mycket och det enda jag typ inte kan nu är att laga mat och sen kommer det vara konstigt men jävligt roligt att åka och handla, man får tänka lite då vad det är man behöver för att överleva liksom.
För vem tänker att man kanske behöver köpa typ Vanish för att få bort fläckar om man spillt något på tröjan sin?
Haha jaja ni fattar säkert, men FAN va kul det ska bli ändå, GALET KUL! :D
 
 
Gulligulliguuull


Vad hände här?

Oh guud vad bloggningen går segt för min del. Men har verkligen ingenting att blogga om! 
 
Iallafall. Idag är sista sommarlovs-dagen... Längtar verkligen inte till skolan börjar *suck*. 
Baileys och Morado har fått vila i två dagar också. Morado pga att han har haft en tappsko och min hovslagare kan inte komma försen denna vecka och Baileys för att jag tyckte hon borde få lite mer vila. 
 
Idag ska jag iallafall rida Baileys, en tur runt slingan hade jag tänkt. Och ikväll tänkte jag att vi skulle ut och springa! 
 
Igår gjorde jag verkligen ingenting. Satt endast hemma, snackade skype halva dagen, åt middag med familjen 1/4 av dagen och den andra fjärdedelen kollade jag på youtube. Haha kul dag? 
 
Jaja. Får väl njuta av den sista dagen av frihet. Sen börjar helvetet skolan.
 
 


Världsbäst

Shatte var så galet fin idag igen när jag trimmade lite dressyr! Helt stört vad vi ligger bra till just nu och det är såå kul att trimma honom varje dag för tillfället! Samma sak idag, ALLA skänkelvikningarna i traven satt som en smäck,  inte ett enda passinslag idag heller och han står inte emot eller tramsar utan gör ALLT jag ber honom om! Satan i gatan vad han är bra alltså :D Han är jättemjuk och fin i hela kroppen och flyttar direkt för skänkeln när jag ber om det osv.
 
Efter ridpasset masserade jag ryggen på honom med Arnika gel och så fick han sin betfor som han glatt smaskade i sig! Juste måste berätta världens vidrigaste sak också..! Idag när jag gjorde iordning honom så plockade jag bort 23 (!!!) stycken fästingar, och det var bara på hans framben. Såå sjukt vidrigt så jag dör!
Stackars polle liksom :(
 
Åt tacos till middag och nu ska jag spela haha. Imorrn blir det packa hela dagen typ!
 
 


Ingen ridning

Skulle rida min kompis häst igår men när jag tar in honom från hagen hör jag hur ena skon sitter löst. Kollade när jag tog in honom i stallet och ja, den var lös. Så det blev ingen ridning igår..Men sånt händer och det gör inget för det var mys att bara få vara med Bartie! Han fick massage och blev ryktad länge, fick godis och gos. Så vi hade det rätt bra ändå vi! Myspollen som är såå fin ♥
 
Kom ganska sent ut till landet och hade ont i huvudet så hade ingen ork att rida. Så min polle fick också stå, och götta sig i hagen!
 
 


Dressyr på Cassie

Igår red jag som sagt Cassie. 
 
Asså det var en så himla bra känsla under hela ridpasset! 
Det började redan när Carina red (hon red innan mig), då sa hon efter:
"Har du dina saker på dig?" (ridhjälm och stövlar) 
"Nä dom är i stallet, jag hämtar dom!" 
"Okej, ta med gummisnodden!"
 
Sen när jag kom emot dom så började Cassie gå emot mig, ha öronen framåt och en suuupergosig blick.
Carina bara skrattade och sa "Gud vad glad hon blev att se dig!!" 
 
Sen så gick jag ett tag med Cassie då det var 30 minuter innan jag skulle rida lektionen. 
 
När lektionen började fick jag börja galoppera rätt snabbt då Carina inte hade velat det när hon red. Sen så fick jag öva på "lätta" galoppombyten (galoppera, trava 2 steg, ny galoppfattning) och vanliga byten. 
 
Blev superglad i slutet. Både Carina och Susanne sa att det såg jättebra ut! Carina sa att det såg jätte fint och det var kul att kolla på! Och sen att det såg bättre ut än när hon red, haha! ♥
 
Tyvärr inga bilder eller film, så får bli en bild ifrån första gången jag red henne :)
 


So me - gifs

 


5 saker som är lika mellan mig och Sofia.

1. Båda våra hästar har varit sjuuuukt fina under sista tiden
 
2. Vi har båda 2 ridtravare som vi tävlar och tränar i hoppning samt två pensionerade ponnysar!
 
3. Båda våra travare kommer ifrån samma stall 
 
4. Vi båda älskar att fotografera
 
5. Vi är båda blonda och lite "lost" i huvudet ;) 
 


Spännande

Ska äta frukost och sedan bege mig ut till min kompis häst! Ska bli superkul att få rida och ta hand om honom idag,spännande helt enkelt. Jag har bara suttit på honom en gång förut och det var utomhus i skogen och så red vi lite på en äng. Idag blir det ett trimmigt dressyrpass!
 
 
Sen är det en massa andra saker som ska göras, typ skriva på hundra papper osv. Tillslut åker vi ut till landet till mina pluttisnuttisar! Vet inte vad jag hittar på med Shatte idag, det ska regna sägs det så vi får väl se :)
 


Vet ni vart jag ska snart?

Åka och rida Cassie! En lektion för Susanne. Carina ville det! Mysmys :)

Kanske borde gå och göra mig i ordning?

/LINN



Dagens dressyr

 


Morado - en sannings saga. [skrivet 2012]

Det är min mamma som skrev hela historien 2012. Så det i slutet är lite "gamalt" osv.. ;) 
 
Det var den 11 juni 1997. Det var snart midsommar och semestertider.
 
På nyheterna talades det om ”fåret Dolly”, den första klonade varelsen och så hade någon ny tobakslag hade kommit till.
 
I ett stall någonstans i södra Sverige var detta dock något som just nu var ointressant. Stoet Audit Florence skulle till att föla. Pappan var Messerschmitt som i sin tur var efter den legendariske Nevele Pride!
 
Med den stammen hade uppfödaren stora förväntningar på fölet.
 
Det var väl kanske i senaste laget för födseln, de andra fölen i hagen var redan snart två månader, men trots att Florence hade brunstat sent ville inte uppfödaren gå miste om den här chansen. En topphäst skulle nu komma till världen!
 
Det blev en liten hingstunge, mörkbrun med en strimbläs. Han visade humör redan första veckan, men med Nevele Pride bakom sig kunde man inte förvänta sig något annat...
 
Någon tyckte att Morado skulle vara ett passande namn, kanske berodde det på att han tidigt gav någon ett rejält blåmärke eller också gillade någon helt enkelt det spanska språket. (Morado=blåmärke, lila)
 
Topphästen flyttade till ett stall i närheten av Jägerso när han var två år. Nu skulle träningen i gång på allvar. Det var dags för Morado att börja tjäna in lite pengar... Någonstans på vägen blev det ändå fel, så fel. Den här unghingsten var inte riktigt som alla andra. Han hade problem. Om dessa berodde på någonting inom honom själv, eller om han ständigt blev missförstådd är det ingen som vet? Men träningen gick allt annat än framåt.
 
Tränaren som fick förtroendet att få den här hästen att vinna stort, misslyckades minst lika stort.
 
Morado var inte hanterbar- drog man i högertömmen ställde han sig på bakbenen. Han ville inte springa framför någon sulky. Han var arg på folk runtomkring och snart började uppfödaren och tränaren fundera på om det här var ett ”måndagsexemplar”.
 
De bestämde sig ganska snart för att lägga ner arbetet på den här omöjliga hästen och man kan bara tänka sig den stora besvikelsen över att ”ankungen” inte blev en ”svan” utan bara en groda..
 
Morado flyttade. Hans nya hem blev ett litet stall utanför Malmö. Eller stall? Det var egentligen ett hönshus som byggdes om lite.
 
Det ordnades två boxar i samma utrymme som hönsen bodde i. Där fick Morado gå på ”lösdrift” tillsammans med en annan häst från samma tränare, inte heller den något att satsa på inom travet...
 
Morado trivdes inte i sitt nya hem, det var trångt, hönsen lät konstigt och det luktade illa. Han blev mer och mer ilsken. Det gjorde i sin tur att människorna i hans närhet blev rädda för honom och därför blev han i princip bara stående. Den här unga vackra hingsten blev så missförstådd...
 
I familjen fanns flera barn och även om Morado varit med om mindre trevliga personer tidigare var det nu han mötte ondskan..
 
Barnens största intresse var att kasta stenar och pinnar på hästarna. Helst när de var inträngda i hönshuset och inte kom någonstans. Jag undrar om det är därför han än in dag vaktar sin box som en tränad vakthun... Tyvärr var det inte det värsta som hände honom i det här hönshuset. En dag försvann hans vän valacken. Det hade hänt något i familjen och han fick flytta. Morado? Ja, han fick stanna kvar- ensam..
 
Nu började ”Mannen” hälsa på. ”Mannen”, som luktade alkohol och cigarettrök. Han som gjorde Morado illa. Varje gång ”Mannen” lämnade hönshuset hade hingsten ont, så ont. Ibland blödde han.
 
”Mannen” brukade binda upp Morado, så kort att han hade svårt att röra sig, därför kunde han inte se vad som hände där bakom honom. Han kunde bara känna. Känna smärtan när ”Mannen” förgrep sig på honom.
 
Och hatet växte - och rädslan....
 
Morado hann bli fem år innan någon reagerade på misären han levde i. När djurskyddet besökte den lilla gården stod han på en halvmeters hög bädd av gammal avföring och urin.
 
Under de här två-tre åren hade han lärt sig att människor var onda varelser som inte gick att lita på. Han hade byggt upp ett försvar bestående av hat, ilska och rädsla. Det höll dem borta, de onda tvåbeningarna... Djurskyddet beslutade att Morado skulle flyttas och genom kontakters kontakter åkte Far och Dotter från Väddö till Malmö för att ta hem hingsten och ge honom en chans.
 
Det var ingen rolig syn som mötte dem där nere i Skåne. En arg häst som ingen kunde/vågade hantera och som också högg sin ”Räddare” i armen.. Men det var någonting i hans blick som de föll för. Något som sa ”jag vill leva”. Morado hamnade i ett halvstort stall norr om Norrtälje. Stallet ägdes av Y och hennes pappa. Y hade hållit på med hästar i större delen av sitt liv och var inte rädd att ta för sig de mest omöjliga exemplaren. Kanske var det därför Morado vann hennes hjärta..
 
I början fick han stå inne mesta tiden. Eftersom han inte gått i en hage på väldigt länge blev han galen utomhus. Han kunde bara vara ute kortare stunder i början. Y bestämde sig för att han skulle kastreras. Det var kanske inte de bästa förhållandena för det eftersom det var augusti och väldigt varmt, men nödvändigt för att få den här ilskna hingsten någorlunda hanterbar.
 
Hon kontaktade sin förra chef och veterinär som just under den här tiden var med i en tv-serie, ”Veterinärerna”. Han kom för att utföra kastrationen och hade tv-teamet i släptåg... Morado var dock inte så medgörlig och jag tror inte det blev något avsnitt med den här kastrationen...
 
Allt gick bra till en början, men pga att Morado inte kunde röra sig så bra och pga värmen fick han en infektion i operationssåret. Han blev rejält dålig. Nu fick Y medicinera. Han skulle ha antibiotika två ggr om dagen intravenöst under minst en veckas tid.
 
Inte det lättaste på en häst som inte litade på någon människa.
 
Parallellt med sprutorna fick han alltså utstå diverse hanteringsövningar. 


För första gången på mycket länge tog någon på honom. Han blev smekt på ett sätt som var nytt för honom. Det gjorde inte ont när den här tvåbeningen rörde vid honom. Han blev borstad och fötterna som inte blivit verkade på drygt ett år blev också fixade.
 
Det tog ett tag, men så småningom började Morado förstå att alla människor inte var onda. Det fanns faktiskt de som ville honom väl.
 
Y skulle jobba hos sin veterinär igen och tog med sig Morado dit. Där blev han riden och körd. Han njöt! Han hoppades i ett närliggande ridhus och han gick en del dressyr. Han började leva igen! När Y ansåg att Morado var hyfsat rehabiliterad och en väl fungerande häst sattes han ut till försäljning.
 
Vad jag förstår fanns det flera intresserade, men ingen som riktigt klarade av den här speciella hästen. Några flög av redan första ridturen och andra kom inte ens upp på ryggen.. Efter ett tag nappade i alla fall en tjej från Hudiksvall på annonsen och Morade flyttade. Vad som hände där under året som gick vet jag inte, men det började i alla fall riktigt bra. Morado gick som distanshäst och verkade tycka det var kul i skogen. Men något gick fel- igen.
 
Efter något år hörde den nya ägaren av sig till Y och berättade att hon inte kunde ha Morado kvar. Hon sa att han hade utvecklat ”Headshaking”, ett symtom som gör att hästen skakar okontrollerat på huvudet i samband med regn, snö och blåst. Forskare menar att det är ett nervfel mellan nosen och hjärnan.
 
Orsaken tvistas det fortfarande om men fakta kvarstår- de flesta hästarna med diagnosen går till slakt...
 
Den nya ägaren påpekade även andra problem; Morado hade blivit svårriden, han stack i skogen, han var ilsken i hagen och han gick inte att lasta.
 
Ägaren sa; ta honom tillbaka eller han går till slakt. Jag tror det tog Y ca tre sekunder av överläggande, sedan åkte hon och hennes pappa till Hudiksvall...
 
När de kom fram gick Morado i hagen. Han tittade upp lite surt och hade öronen bakåt. Y ropade hans namn och efter ett par sekunder var det som om han vaknade till och kände igen rösten! Han gnäggade och kom fram till dem på en gång! Hästminne...
 
Ägaren gjorde några tappra försök att lasta honom, men han gick bara på bakbenen och kastade sig bakåt.
 
Efter en halvtimme ledsnade Y och tog över. Hon gick ett varv runt bilen och sa till den stressade och laddade hästen ”Nu åker vi hem Morado”, sedan lastade hon på honom utan problem.
 
Hur detta är möjligt kan ingen svara på. Y är otroligt duktig med dessa problemhästar så det var förmodligen hennes trygghet som smittade av sig. Eller var det så enkelt att han förstod vad hon sa, och litade på hennes ord? Han är ju en väldigt speciell häst, Morado..
 
Y hade nu flyttat sina hästar till ett annat stall, på Väddö. Det fanns åtta boxplatser och det skulle snart inte finnas plats för Morado. Han stod dock där ett tag och det var nu jag träffade honom för första gången. Mitt första minne av honom var att det var en väldigt vacker häst. Han såg inte ut som de andra travarna jag sett. Han var mycket mindre, kraftigare och..... annorlunda...
 
Jag hade just tagit upp ridningen efter många års uppehåll och kände mig inte alls trygg tillsammans med den här oberäkneliga hästen.Han var enligt mig stressad, nervös och kanske lite farlig också. Jag höll mig till det trygga travstoet jag fått privilegiet att sköta och rida.
 
Jag minns dock att jag en kväll retade mig på Morados ovårdade, toviga svans och försökte reda ut den med bästa förmåga. Det gick väl... sådär... Morado var allt annat än samarbetsvillig. Jag t.om tog mig upp på honom en gång, men min oerfarenhet och hans hetsiga humör var ingen bra kombo och jag red honom inte igen. Det gjorde ingen annan i stallet heller. Han var inte den mest populära hästen så han fick stå en del...
 
Under den här tiden stod det ett sto i stallet vars ägare var lite sugen på att ta hand om Morado. Hon hade ordnat eget stall och ville ta hem sin häst, men behövde sällskap till henne, så Morado flyttade några kilometer norrut till den här kvinnan och hennes dotter. Där hade han det bra. Han blev riden en del, och han var omtyckt.
 
Det fanns dock vissa problem. Han var svår att få i galopp i vissa situationer och han besvärades av sitt ”headshaking”.
 
I ca två år stod han hos dem. Sedan hade de tyvärr inte plats för honom längre, eftersom dottern fått en ponny att träna och tävla hoppning med. De ringde Y och ville flytta honom. Y hade byggt ut stallet. Nu fanns det sjutton platser, men just då var det fullt. Det fanns helt enkelt ingen plats för Morado.
 
Y pratade med en tjej från Singö som var sugen på att skaffa häst och eftersom han fungerat hyfsat hos den senaste fodervärden trodde de att det skulle kunna fungera. Han skulle stå i ett litet stall tillsammmans med en annan travare. Det skulle nog bli bra.
 
Vilket det så klart inte blev... Det tog inte lång tid så ringde Y.s telefon. Morado skulle hem. Här hade ingenting fungerat. Han gick inte att rida, han var farlig etc etc...
 
Nu ringde Y mig. Jag hade mist ”min” häst för ca en månad sedan och Y frågade om jag var intresserad att börja rida Morado? Det fanns ju en boxplats ledig... Mitt svar blev att hon var galen på riktigt! Jag mindes ju honom, när han inte ville få svansen borstad och att det inte gick att rida honom..
 
Nej tack, jag vill inte ta hand om honom.. För lite kunskap till för mycket häst.... Men Y har ganska bra övertalningsförmåga, i form av en suck och sen en kommentar i stil med ” ja, då går han till slakt, för INGEN vill ju ha honom i alla fall.... Synd... på.. en fin häst... men.. jaja...”
 
Det tog skruv på en som just gråtit floder efter att ha mist sin häst ganska abrupt i sin box.
 
JAJA! Men bara på prov och DU måste hjälpa mig! Det blev mina villkor för att ta mig an den här hopplösa kraken..
 
Sagt och gjort, jag och de förra fodervärdarna åkte i snöstorm till Singö för att hämta hem Morado, tänk om jag då vetat vilken väg vi skulle ha framför oss..
 
Det här är snart fyra år sedan och idag skulle jag inte lämna ifrån mig Morado om jag blev hotad med pistol!
 
I början red jag Morado i en hage med MYCKET snö. Han var inte rolig att sitta på överhuvudtaget. Han bockade, reste sig på bakbenen och ville bara sticka. Jag bara åkte med. Snön blev min räddning. Han orkade inte bråka så länge i det djupet. TACK svenska vinter!
 
Efter ett tag hade han accepterat mig. Trodde jag.. Så vi började rida ut i skogen. Nu visade han sina specialkunskaper. Som att han kunde backa 200 meter utan problem. Nu fick jag hitta på nya knep. Här hjälpte ju inte snön.. Så- Jag kom ihåg Y:s ord; Alltid tänka framåt. Sagt och gjort. Jag längde tyglarna och ”bankade” på bakifrån. Så fort han började backa släppte jag på tyglarna. Det här gjorde honom väldigt frustrerad. Han är ju ganska osäker av sig och när han inte känner något ”stöd” slutar han bråka. Så, vi löste det också. Sen började han bita mig i foten när jag red. Vände på huvudet och så small det bara! Där tänkte jag inte särskilt mycket- jag sparkade tillbaka med min fot och så var det problemet löst.
 
Morado har heller inte någon stark flockkänsla. Ibland när vi var 6-7 stycken ekipage tillsammans kunde han bara svänga av stigen och gå sin egen väg. Med mig på ryggen.. Han struntade blankt i de andra. Lustig kille...
 
I början blev jag faktiskt rädd på riktigt några gånger, svårt att vara lugn på en häst som har alla nerver på utsidan och som hoppar i luften för minsta lilla. Y gav mig ännu ett knep; sjung. Jag började bli van vid hennes konstiga råd så jag frågade inte hur det skulle kunna hjälpa. Men nästa gång jag kände mig lite smårädd på Morados rygg började jag sjunga och det hjälpte faktiskt. Fick svar senare av Y hur det är möjligt- när man sjunger slappnar man av och det gör hästen tryggare också. Självklart när man tänker efter. Nuförtiden kan jag sjunga ”vår” sång när Morado blir lite stissig, inte för att jag är rädd längre, men för att det lugnar honom. Konstigt nog eftersom jag inte kan ta en ren ton...
 
Morado är alltid lugnast när vi rider ut själva. Då kan man riktigt njuta av turen. Är vi fler som rider blir han alltid lite stressad. Hetsar upp sig och taktar mest.
 
Jag har ridit honom en hel del i skogen, inte på någon stig utan verkligen i skogen. Det har varit jättenyttigt, eftersom han varit tvungen att koncentrera sig på var han sätter fötterna och så går det inte att studsa runt så mycket bland alla träd- det har ju hänt att mina ben kommit ikläm ibland, men nuförtiden kan jag ju flytta honom med skänklarna..
 
Minns även ett tillfälle i början när vi skulle gå genom en vattenpöl för att komma vidare på ridstigen. Morado blev fullständigt galen och tvärvände, vägrade gå vidare och slängde sig handlöst åt alla håll och kanter. Jag höll på nästan en timme själv, sen var jag gråtfärdig. Jag vägrade ge upp!! Till slut ringde jag Y som kom och hjälpte mig. Det tog henne nästan en halvtimme att få honom att gå genom det där vattnet, men sen gick han. Idag kan jag rida honom i grimma och grimskaft med handhäst efter i riktigt mycket vatten!! Högsta vinsten....
 
Ett riktigt stort problem var lastning. Han har inte varit lättlastad.. Jag hade lånat ut honom till en tjej i stallet som skulle på träning. Hennes häst var skadad och hon fick låna Morado. När jag lastade honom första svängen gick det hyfsat. Men när vi skulle hem tog det TRE timmar!!! Galet!!! Jag vägrade vara med omdetta igen, så jag började träna. I början satte jag på honom repgrimma och lina. Själv satte jag mig i transporten med en bok. På luckan ställde jag en hink havre. När han vågat sig upp på luckan ett par ggr släppte jag ut honom i hagen igen. Så här höll vi på några dagar. Snart stod hinken inne i transporten. Morado vågade sig sakta men säkert in i den.
 
Ett par dagar senare gick han in självmant. Jag hade tränat honom en stund när min sambo kom förbi. Vi stod och pratade på stallplanen och Morado tyckte nog att vi var riktigt tråkiga, så efter en stund gick han in själv i transporten, där fanns ju iallafall godis.
 
Nuförtiden lägger jag linan över bommen, går ut ur transporten, Morado kliver in och jag stänger luckan. Ännu en vinst!!
 
Jag trodde aldrig att man kunde känna så här för en häst- kanske som barn, men jag är ju snart en ”kärring” … Men så är det. Jag älskar den hästen!
 
Idag finns inga problem. Han är en underbar ”tok” som fortfarande har en del hyss för sig, men det är hans personlighet. Inget man vill ta från honom. Fortfarande vaktar han sin box. Han kan hugga i luften om man står för nära, men aldrig när man är inne i boxen, det är bara om man står och hänger utanför. Det här är inget jag lägger någon vikt vid. Med det han varit med om kan jag förstå att han inte vill ha något spring i sitt ”hem”. Så länge han inte är dum när man kommer in så får han vara...
 
För snart två år sedan strulade mitt liv till sig och jag kände mig tvingad att välja bort Morado. Ett av de jobbigaste besluten jag någonsin tagit. Det gick ca 24 timmar, sedan var jag tillbaka i stallet. Jag klarar ju inte vara utan den där blicken han har och hans roterande mule. Då får jag se till att lösa mina problem på annat sätt....
 
Idag går det att rida honom både i blåst och snöväder, men i regn är det fortfarande problem, även om det blivit bättre. Han mår dåligt när det regnar, men ibland tror jag han är lite hypokondrisk... Det händer att han står helt lugnt i hagen trots regn, men märker han att jag kommer blir han ”superdålig” och börjar rusa och vill gömma nosen i min jacka... Men han mår dåligt, särskilt i duggregn, det är bättre om det är ett rejält skyfall. Tror det kan bero på att dropparna inte känns lika mycket då.
 
Förra julen höll jag på att mista honom. Han fick ett ordentligt kolikanfall och vi trodde alla att det var slutet.. Jag gick med honom i säkert två timmar, veterinären kom och satte in det tunga artilleriet. Trots allt vi satte in såg han inte ut att klara sig, så det var riktigt kritiskt under något dygn.Men han reste sig igen, mot alla odds och ett par dagara senare var han samma gamla Morado.
 
Tidigt i våras var det dax igen, ett nytt kolikanfall, ännu värre än det i julas. När jag kom till stallet låg han i hagen. Y varnade mig för att gå nära. Han hade svåra smärtor och jag kunde bli sparkad. Jag lyssnade inte på henne, utan sprang ut i hagen. Då reste han sig och kom fram till mig. Sen promenerade vi till veterinären kom. Det var riktigt kritiskt den här gången, men Morado vill ju leva, så trots att det såg så illa ut piggade han på sig riktigt bra efter något dygn. Jag mår dåligt varje gång jag tänker på det och hoppas av hela mitt hjärta att det var sista gången det hände...
 
Morado och Baileys (min dotters foderponny) skulle komma hem till oss på sommarbete i år och i samband med det blev vi erbjudna att låna grannens stall, så nu bor hästarna hemma på heltid!
 
Är helt underbart att ha de så nära, ren lycka helt enkelt!
 
Baileys är ett 24årigt Connemarasto som är en tjurig, envis och klok gammal dam som Morado gör allt för att bestämma över. Han kan bli ganska ”hingstig” och Baileys låter honom hållas, hon är ganska smart den damen..
 
Min dotter började rida för Edsbro Ryttarförening för ca ett år sedan. Hon tycker hoppning är kul och rider för en riktigt bra tränare där. Hon har lyckats starta sin Connemara i ett par lokala tävlingar, L:D med bra resultat. Nu börjar dock Baileys bli lite tröttare och orkar inte lika mycket. Tills vi hittar en bra häst till henne så får hon låna Morado, som älskar att komma ut och se världen! Nu får han hopptränas en gång i veckan, dressyrtänas 1-2 ggr i månaden och däremellan ridas i skogen nästan varje dag.
 
Min dotter har tävlat honom, än så länge bara några pay and jump och clear rounder, men till våren blir det kanske någon lokal tävling. Morado behöver bara lite mer rutin på tävlingar så han inte flyger i luften för minsta lilla. Skynda långsamt är mina paradord när jag pratar om Morado- låter som en klyscha, men han har verkligen förändrat mitt liv! Älskar honom och han kommer stanna hos mig så länge han lever!
 
 
 
Denna video gjordes den 27 oktober 2012. Såhär långt hade vi kommit då, nu har vi kommit både längre och mycket bättre!
 
som sagt är historien över ett år gammal. Och ni vet ju att jag och Morado har tävlat lokalt osv :) Hoppas ni gillade "sannings-sagan". Lämna gärna en kommentar! ♥
 


Dagens Dag

Började denna dagen med att bli väckt tidigt imorse av en kompis som bombade mig med sms om att jag skulle vakna haha! Alltid lika trevligt sådär ;)
 
Gick upp då iaf eftersom jag vart för pigg för att somna om, gjorde ett inlägg som skulle upp här men av någon anledning hamnade det i utkastet istället..hehe.
 
Red min fina springare strax efter det och gosh va fin han var idag! Lätt bästa passet på honom genom våran tid hittils! Alla skänkelvikningarna i TRAV satte han perfekt! Inte ett enda inslag av passgång. Sjukt stolt här.
Han var perfection idag från början till slut! Galoppen var också skitbra, ja allt, GALET.
Efter många pass med motgång kom äntligen ett stort jävla steg med framgång!! Det behövdes verkligen och jag fick nu bekräftat att vi tagit oss ännu ett steg framåt, vi stog alltså inte still i utvecklingen som det kändes först.
Fast jag är sjukt envis, ger INTE upp.
 
 
Efter bästa ridpasset på absolut bästa hästen tog jag tag i grejerna i sadelkammaren, skrev upp allt på ett, hehe okej MÅNGA fler papper än så. Efter det så smörjde jag ALLT läder och sen tvättade jag de benskydd som behövde en liten tvätt! Så nu hänger dom på tork och lite grejer är redan nedpackat.
 
 
Mamma och pappa är hemma strax och då ska vi käka kräftor till middag! Galet gott må jag säga ;)
 


Cassie igår

Red som sagt Cassie igår. Gick superbra, travade över bommar, övade på galoppfattningarna till en lugn galopp ochsånt. Fick även ha gummisnodd så hon arbetade rätt! :) 
 
Jag red även Baileys runt byn. Gick superbra. Övade på galoppombyten vilket hon tog näääästan klockrent!
Gick en powerwalk/springtur med Morado runt byn. Han var såå duktig :)
 
Idag så red jag dressyrlektion för Nonne med Morado. Gick superbra, övade lite ut LB:1 programmet och att lösgöra honom vilket jag verkligen ska ta med mig till Baileys :) 
 
Ska ut på en powerwalk/springtur med Baileys idag. Känns som att hon behöver det då vi inte övar så mycket ifrån marken utan mest ifrån ryggen. Tänkte springa runt byn! Mysmys
//LINN 


Vill inte till skolan

 


Fullt upp

Har varit ute i solen HELA dagen och friserat min pålle. Fin blir han meen vilken tid det tar.
Tur att han står som ett ljus helt lös iaf! När han är klar så ska jag börja på nästa projekt, alltså tvätta ALLT som ska tvättas i sadelkammaren. Sen ska jag väl börja packa lite smått!
 
Shatte skrittade jag barbacka idag, jobbade BARA med att flytta för skänkeln, lite öppnor, skänkelvikningar och jobbade lite volter och sånt. Han var skitfin och lyssnade hela tiden! Bästa passet på några veckor tror jag trots att vi bara skrittade! ;)
 
 
 
 
 


Powerwalk/Springtur



Morados historia

Jag hade tänkt lägga upp Morados historia här för er som inte sett den. 
 
Den är faktiskt rätt "känd". Han har varit "Veckans häst" hos både Similar.blogg.se (Tildas och Melinas förra blogg) och Henrikbarry.se! Är inte det lite coolt?? 
 
Jaja, den kommer upp imorgon på obestämd tid. Så kika in ;) 
 


Rida Cassie

Vaknade vid 5 i 9 utav mamma. Vi skulle upp till stallet och fixa sommarhagen. Hästarna rymde för några dagar sen och to sönder staketet... 
 
Sen gick vi hem och jag har spelat lite samt snackat med Nex. Om två timmar bär det av till Cassie. Ska rida utan tränare den här gången, ska bli kul :) Får öva på det jag gjort med Susanne.
 
Funderar på att lägga upp filmen ifrån tävlingen snart också :)
'
Bildbrist.
 


Q/A

Fick en kommentar av en person som undrade hur det kommer sig att jag sökte till ett gymnasium i Skåne.
Tänkte svara på det i ett inlägg då jag vet många fler som undrat eftersom detta också blev ett hastigt beslut.
 
Svaret på den frågan är som så att, för det första så sökte jag aldrig. Haha om man kan säga så..?
Asså jag ringde bara och sa "hej jag vill byta skola har ni någon plats för mig och min häst blabla.."
Så var det ju en del prat däremellan. Vet inte om man ska kalla det söka..?
 
Jag tänker inte på vart det ligger, jag vill bara bort bort bort från där jag var innan.
Anledningen till att jag byter då var ju för att min skola innan inte passade mig helt enkelt väldigt snällt sagt.
Jag hade kunnat skriva en bok om hur jag tyckte men i liten respekt mot skolan så gör jag inte det för det känns ändå inte helt okej.
Men ja, JAG gillade inte skolan alls och man fick ingen vidare utbildning och ja, jag lärde mig ingenting,jag gick back på ALLT. Det värsta var att jag tillochmed tappade intresset för hästarna mer och mer så var i lite val och kval om jag skulle ha kvar min eller inte.
 
På den nya skolan är det bra tränare och en seriös satsning, dom bedriver typ en av de största avelsverksamheterna i svergie (tror jag min kompis sa) och hästarna är på MSV nivå. En hel del tävlingar anordnas och dom samarbetar med FLYINGE och STRÖMHOLM så ja, seriöst är det iaf!
 
Sen går en av mina allra bästa kompisar där och hon har även sin häst där, vi har hållt ihop länge och trivs görbra tillsammans. Att ha häst på samma ställe dessutom är ju rena drömmen :D
Så jag tror att detta kommer bli suuperbra, det känns så iaf, men det är långt bort, och jag är kvar på helgerna och jag kan inte ens laga mat. Gosh!
Tur att man har vänner som kan någorlunda då ;)
 
 


Jag har aldrig:

* Rökt 
* Supit
* Snusat
* Knarkat
* Hoppat högre än 1.25m
* Ridit något annat än hoppning och dressyr 
* Ägt en häst på riktigt (Vi ska dock skriva över Baileys på oss snart) 
* Ägt ett annat märke än Nokia, Apple eller Sony Ericsson på telefon. Och kommer inte göra det heller.
 
Sen kommer jag inte på något mer, men det finns massor med saker jag inte har gjort, haha!
 
 


Nytt i designen

Ni har väl inte missat att jag har ändrat i designen lite? Klicka på ikonerna så kommer ni till vår facebook, blogglovin och twitter! Följ oss everywhere ;) 
 
 


Nyheten!

Hallooj! Hann inte skriva igår då det var mycket att göra, så nu kommer inlägget om den där grejen som jag velat berätta för er!
 
Igår kom beskedet och det är nämligen så att jag ska flytta till Skåne!
Jag är så otroligt glad över detta och tror att det kommer bli helgrymt! Jag kommer gå på Bollerup NBG tillsammans med en av världens bästa kompisar som man verkligen kan lita på till 110%, och hon kommer även ha sin häst där.
 
Jag fick hoppa in direkt i årskurs 2 så det var underbart skönt, men däremot skulle jag få läsa till något ämne som dom läst men inte jag. Men det kommer nog gå bra tror jag. Det är superduperfint där nere verkligen!
Shatte följer såklart också med och han kommer också bo på skolan precis som jag.
 
Vi flyttar ner om 2 veckor redan så som ni kanske förstår så är det mycket att göra och planera nu. Men jag ska verkligen försöka uppdatera bra ändå! :)
 
Wihoo är så sjukt taggad på skolstart nu! En helt ny start på ett nytt seriöst satsande ställe.
 
 
 
 
 
 
 


Alarm i nästan 2 timmar.

Hade satt första alarmet vid 9 och sista vid 10:49. 
Gick upp, tog på flughuvorna på hästarna och sen har jag spelat lite med Nex. Haha shit, i 2 dagar har han och jag pratat i omkring 8 timmar, om inte mer, haha! 
 
Iallafall. Jag och mamma red när hon kommit hem ifrån jobbet. En tur runt Slingan och BO-gruvvägen. Mycket trav och skritt. Inte så mycket galopp då vi är försiktiga med Baileys ben.
 
Ska rida Cassie imorgon om vädret tillåter. Och träna dressyr med Morado på fredag förhoppningsvis! 
Om det inte regnar imorgon så ska jag rida Baileys runt byn och Morado till Crossbanan eller terrängbanan.
Cassie <3 
 
Men ska dra och duscha nu efter en titt på alla bloggar. MER UPPDATERING IMORGON FÖRHOPPNINGSVIS 
 


Dag 20- Mitt mål för 2013

Redan skrivit dom ;) 
 


Galet

Har en helt galen nyhet som jag velat berättat för er ett tag men som jag inte kunnat!

Idag kom beskedet och ikväll kan ni vänta er ett inlägg om den här grejen för nu hinner jag verkligen inte..! Det är sååå mkt som ska fixas



Ridtur på B

Red B idag. Hon fick gå på hackamoret, gick superbra. Hon var lite mycket framåt, men jag förstår det eftersom hon har stått ett tag nu. 
 
Vi tog några galopper och hon kändes inte konstig överhuvudtaget! Snart kan jag nog börja rida henne mer seriöst igen! :) 
 
Just nu sitter jag och spelar och pratar med Nex, ska snart prata med massor med människor ifrån SWD! Det ska bli jättekul :) 
 
 


Ny sko

Morado tappade skon dagen efter senaste tävlingen, så han fick ny sko idag. 
 
Iallafall, får se om jag rider idag. Isåfall blir det bara B. 
 
Kommer bli bättre uppdatering här nu också förhoppningsvis innan skolan börjar. Helst ett tidsinställt per dag och 1-2 gånger "icke-idsinställda".

Får se hur det blir när skolan börjar. 
Random bild jag tog förut.
 


Gårdagens Shopping

Var somsagt och handlade med en kompis igår, kom hem med endast nödvändiga saker faktiskt.
 
  • Vita Eskadron bakskydd
  • Swede Clay kyllera
  • Håltång
  • Liten klippmaskin
  • En tavla där man kan träna på dressyrprogram
  • vita HG benlindor

Det var det om jag inte glömt något! Tänkte åka tillbaks och köpa galet fina grejer som dom hade i affären sen när jag köpt min dressyrsadel ^^


Helt galet väder här just nu! Blixtrar och åskar, wuääh. Hann inte fiska igår för vi var borta så länge men tänkte att Shatte ska få vila idag så ska vi fiska idag istället om detta väder avtar.

 
 


Dag 19- Varför har jag häst?

Doften av hö, hästarna som gnäggar lätt när man kommer, grymt! Hästarna är mitt liv, no exuse. 
 


Shapein - 11 augusti

Red först ut och det började bra men slutade mindre bra, han testar mig lite nu och han blir väldigt tuff då. Men jag hade huvan på iaf och han skakade bara på huvudet en gång istället för heeela tiden och han blev inte alls stressad så det hjälpte ju jättemycket :)
 
Red dressyr sen på gräsbanan och han var fin, skrittade och travade bara.
 
Imorgon ska han äntligen skos!! Alltså det är galet hur svårt det har varit att få tag på en jädra hovslagare här ute nu?! Men bästa Ylva hjälpte oss för hon har fler kontakter här ute än vad vi har så hon hade en som kunde!
 
 
 
 


Dag 18- Sto, valack eller hingst?

Hingst! Älskar dom lite mer "galna" hästarna ;) 
Jag och Arabhingsten Etyde <3
 


Shatte igår + dagens planer

Red dressyr på S igår och han var delvis jättefin men extremt energisk och väldigt mycket power i sina rörelser så han var inte lätt att rida. Han var såå stressad över flugorna vid hans öron också stackarn.. Ju längre in i passet vi kom ju mer stressad blev han över flugorna och tillslut slog det över i huvudet och då kom vi varken framåt eller bakåt, stog bara på stället och stegrade uppochner. Så då hoppade jag av och ledde runt honom och sen in i stallet.
 
Tycker så himla synd om honom för han är så sjukt känslig för sånt, men nu har jag iaf lärt mig att huvan ALLTID ska vara på när jag rider ute! Och vid tävling såklart..
 
Men bortsett från flugorna var han väldigt duktig :)
 

Idag är väl dagens planer typ som så att om en timme så kommer jag och en kompis åka och shoppa! Är välbort några timmar, sen hem och då ska familjen åka och fiska och då ska jag inviga mitt nya ROSA spö ;)
 
Asså shiieet vad det åskar ute just nu! Aldrig varit med om värre, inte i sverige, men Grekland, uuh fyfan..!
Det konstiga är väl ändå att solen skiner?
 
Jaja, bilder kommer på de nya sakerna, tror inte jag hinner idag men vi får se! Hoppas på att hinna rida också men det beror på hur länge vi blir borta och handlar.
 


Dålig bloggning.

Är typ halvt sjuk, så har inte blivit någon ridning. Får väl hitta någon att skypa med nu. Haha 
 
Ni minns väl att jag varit brunett/svarthårig?
 


Ny header

Vad tyx? ♥
 


Dag 17- Mitt favoritminne med min häst

Första officiella med Baileys, kom 4a
KM:et i vigelsjö, vann allt. 
 


Godmorgon

Har precis sålt en av mina sadlar såhär på morgonkvisten! Den har blivit upphämtad och allt så det känns nästan lite tomt nu.. haha. Iaf så tycker jag att det är dags för en ny sadel att rulla in nu! ;)
En dressyrsadel måste verkligen införskaffas snarast.
 
Annars då, ska åka upp till landet snart igen men först ska något stopp göras nånstans för att handla lite Arnika och foder till hästen :)
 
Sen har jag planerat att rida dressyr på Shattelatte!
 
 
 
 
 


Nova

Jag fotade Carinas hund Nova lite efter att vi sett Cassie hoppas. 
 


Tjenamors!

Heeej, va ju ett tag sen, eller? ;) Heeela dagen har det regnat, kul liksom.. Så Shatte fick faktiskt vila idag. Men det gör inget att han står idag eftersom han bara longerades igår.
Jag har iaf precis landat hemma och självklart blev det strålande solsken då? Inte mycket att göra åt men en aning störigt sådär.
 
Har precis tatt en dusch och hoppat i myskläderna, väntar på att klockan ska slå om till 20 så jag kan sätta mig vid tv:n och glo på Morgan och Ola-Conny haha!
 
Maja mår bra iaf, hon hänger inte med så mycket här längre, har trappat ner hennes motion nu eftersom skolan börjar om 10 dagar..
 
Helgen då, händer inget speciellt tror jag, ska bara rida och så kanske jag även drar iväg och shoppar lite, beror på om jag kan haffa någon som vill följa med ;)
 
 


100 frågor om mig

1. Hur gammal är du om fem år?  19, ska fylla 20

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Emilie :)

3. Hur lång är du? 170 / 172

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Grown Ups 2

 5. Vem ringde du senast? Andreas

 6. Vem ringde dig senast? Andreas

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "det känns konstigt bara...men jag är glad med dig och jag vet att du kommer bli en bra mamma till min stoner son <3" hahahahahhaha

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? Idag

 11. Vilken ögonfärg har du? Melerande

12. När vaknade du i dag? Detta är tidsinställt, men satt klockan på 10 

 13. Vilken är din favoritjulsång? I Wish u a marry chrismas eller vad den nu heter 

14. Vilken är din favoritplats? Stallet

15. Vilken plats föredrar du minst? Skolan

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis i mitt drömstall med mina drömhästar och Emilie ^^ 

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mörktet, och monster

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Emilie som dampade

19. Hur stor är din säng? För liten

 20. Har du stationär eller bärbar dator? 2 bärbara

21. Sover du med eller utan kläder på dig? En tröja och trosor tyyyp

22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 som jag sover med och 4 prydnadskuddar

 23. Hur många landskap har du bott i? ett

24. Vilka städer har du bott i? ett

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror på 

26. Är du social? Nja, ibland, ibland inte

27. Vilken är din favoritglass? Calippo Shots

28. Vilken är din favoritefterrätt? Jadu

29. Tycker du om kinamat? Aah

30. Tycker du om kaffe? Usch

31. Vad dricker du till frukost? Apelsinjuice

32. Sover du på någon särskild sida? vänster.

33. Kan du spela poker? Nej

34. Tycker du om att mysa/kela? Jaaaaaaa

35. Är du en beroendemänniska? Aaah

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? ne

37. Vill du ha barn? Ja

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, pyttelite tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Helikopter, ja

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng

41. Vad spenderar du helst pengar på? Vet inte

 42. Äger du dyrbara smycken? Ja

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Simpsons typ x)

 44. Kan du rulla med tungan? Nej

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Finns många

46. Sover du med gosedjur? Ja, faktiskt! :p

47. Vad har du för ringsignal? Ankor

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Vet inte

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Coca-Cola burk

 50. Flirtar du mycket? Typ lite kanske

51. Kan du byta olja på bilen? 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? nej

53. Vilken var den senaste boken du läste? Fjorton år till salu

 54. Läser du dagstidningen? ne

55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej

56. Dansar du i bilen? Alltid

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol tror jag 

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Venne

 59. När var du i kyrkan senast? När jag konfirmerade mig

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Vigge

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En vecka tror jag 

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Emilie typ, eller jag venne

63. Vad lyssnar du på just nu? Emilie som viskar för sig själv

64. Har du varit med i tidningen? Ja

65. Vad är det konstigaste du ätit? Gurka och ketchup som jag minns

66. Vem såg dig naken senast? Venne

 67. Vad är det för färg på din tandborste? Rosa och vit/blå

 68. Hur imponerar man på dig? Jadu

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? ledsen: Amanda, Emilie, Jennifer, Elin. Arg: Amanda, Emilie osv

 70. Har du någon piercing? öronen och näsan

71. Din största vinst? Vettefan asso

72. Civilstånd? Vafalls?

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? fb, bloggar, ask, blogg.se

74. Är du fåfäng? vettefan

75. Ångrar du någonting du gjort? Det mesta faktiskt

76. Hur gammal är din pappa? ... hehehhehehehehe

77. Vilket är ditt drömjobb? Ta hand om misshandlade hästar

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Åka utomlands

79. Vad har du haft för husdjur? Haft: fiskar, marsvin, hund, häst... Har: Häst, katt, hund, kanin

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Om jag är oskuld eller ej ;), att jag har svårt att lita på folk och att jag träffar typ aldrig min pappa.

81. Svär du ofta? fyfan asså, vad är det för jävla fråga? Jag svär förihelvete aldrig ;)

82. Sverige när det är som bäst? Vet inte

83. Kan du åka slalom? Nja

 84. Vad har du ätit i dag? kakor och mat i guess

85. Vad har du för utbildning? ingen än 

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Mina ögon

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? typ allt....

88. Vilken är din bästa egenskap? Rida typ

89. Vilken är din sämsta egenskap? Överdriver ofta när jag pratar och tvärtom när jag skriver

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Hitler kanske

91. Saknar du något? Ja

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja

 93. Vad gör dig ledsen? Svikare, lögnare...

 94. Vad gör dig glad? vänner och hästar c:

 95. Har du varit gift eller förlovad? nej

96. Vad ska du göra i helgen? Vara med Emilie

 97. Vad är det knasigaste du gjort? Vettefan

 98. Vad har du för laster? vet inte

 99. Vem är din förebild? Frances Corinne-Jenderholt

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Sova

 
 


Dagens planer

finns faktiskt inte några speciella planer. Baileys svullnad på benet har lagt sig, så Emilie ska få skritta lite barbacka på henne senare.
 
Jag ska rida Morado, och sen finns det inga planer. 
 


Dag 16- Rolig bild på min häst

Baileys ↑
Morado↑
 


Svar på kommentar

Svar: Nej, jag ska inte köpa henne. Det är Carinas häst som jag ska få rida och träna och eventuellt komma ut och tävla på för att jag vill komma ut på 110-130 hoppningar men Morado har inte kapaciteten för det! 
 
Men man kan nog säga att jag är som lite medryttare på henne :)
 


Cassie hoppningen

 
 
Amanda och Cassie 
 
Jag längtar verkligen tills jag har hittat alla knappar på henne och kan börja hoppa henne!!!
 


Cassie.

Red som sagt Cassie idag. Gick verkligen superbra!
 
Hon var jätteduktig, dock var det svårt att få ner henne och arbeta henne i högervarv.. Men det var bara nyttigt för mig. Då fick jag känna på hennes lite mer "dåliga-dagar". Men det gick egentligen jättebra. Hade en superbra känsla hela ridpasset! 
 
Och jag blev jätteglad i slutet, för då sa Susanne; Hon trivs verkligen med dig. Jag sa det till Carina förra ridpasset också, och ni är ett passande ekipage! 
 

Gissa hur glad jag blev?? :D 
               
*Dom små bilderna är klickbara för att bli större* 
Foto: Emilie Grähs - emilieweed.blogg.se 
 
Morado och Baileys fick vila idag.


På väg till Cassie



Ponnytiden?

Dom flesta bloggar har ju börjat skriva massor om hur "viktig" ponnytiden är osv osv osv ... Jag tycker verkligen inte det...
 
Visst, ponnytiden kan vara kul. Man hoppar väl inte som en ovan 5åring upp på en 1.65 häst? Såklart inte. Då kanske man rider små söta shettisar med ledare.. Inget konstigt med det. 
 
Men ponnysar och hästar är  himla olika i både ridningen och sättet. En ponny kan göra världens snävaste svängar, en ponny kan rida superfort emot ett hinder, en ponny behöver inte samlas ihop osv osv.. 
 
Men en häst måste samlas ihop, en häst kan inte göra dom snävaste svängarna, dom kan inte ridas superfort emot ett hinder.. 
 
En storhäst måste man samla ihop mer än en ponny. Det känner ju jag skillnad emot Cassie och emot Baileys liksom. Jag kan rida i full fart med långa tyglar emot ett hinder på 80 med Baileys och hon skulle inte tveka en sekund att stanna 3 meter efter hindret.
 
Men när jag såg Cassie hoppas, då såg man på direkten att om inte man inte samlar ihop henne och tar tillbaka henne efter hindrer, ja då har du sen en häst på andra sidan staketet.  
 
Så att rida "ponnyridning" på en storhäst.. Ja visst, har du en snäll häst, sure, rid hur du vill. Men det kommer inte se snyggt ut och du kommer stanna på det där "ridsättet". 
 
T ex Frances, SM-vinnaren i C-ponny kategorin 2012. Jag tävlade emot henne under KM:et. 
Hon skulle hoppa både sin storhäst och ponny. Asså shieeet vad bra ryttare hon är! Hon red "hästridning" på Romeo (sin d-ponny) under framhoppningen och på banan. Man kan inget annat än avguda henne! 
 
 
 
Jag tycker att det är alltför många som rider storhäst som om det vore en ponny. Tyvärr. Aja, inget man kan göra åt. 
 
Frances och hennes storhäst! Foto: Emilie Weed
 


Dag 15- Det här gillar inte min häst

Baileys - Äpplen, dressyr, smörja mungiporna x) 
 
Såhär ser hon ut när man smörjer mungiporna. 
 
Morado - Knäckebröd, personer som luktar rök/alkohol, stora hästar! Haha.
 
 


Bildbomb #3

 


Bio med bästa

Var på bio med Emilie. Vi såg Grown Ups 2! Den var superbra! :) 
 
Sen gjorde jag lite NH med Morado. Gick superbra! Hoppade upp en stund och red med halsring också. Måste öva på det säger jag bara, haha ;) 
Väldigt charmig
 


Är det bara jag som..

.. ÄLSKAR vatten?!  Hur kan något som inte smakar ett skit va så jäkla gott? :D
 
Nej men dagen dårå, har varit lite konstigt väder tycker jag allt. Men har ringt ett par viktiga samtal och ridit Shatte nu på kvällen. Han var galet fin! Skojar inte om jag säger att vi flög fram i den ökade traven. Han är så rolig att rida nu! Gjorde många galoppfattningar i vänstervarvet som han är svagare i. Red även på hacket idag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Bildbomb #2

Foto: Emilie Grähs - emilieweed.blogg.se
 


Bio

Kommer in till norrtälje vid 17:40, sen börjar bion 18:30. Får se vad vi hittar på medans ;)

/LINN



Dag 14- Det här älskar min häst

Baileys - Hoppa, knäckebröd!
 
 
Morado - Hoppa, äpplen.
 
 


Bildbomb #1

 


Ridning x2

Åkte som sagt till en kompis och vi red ut på en långritt. Sjuukt mysigt! Vi visste inte alls vart vi skulle för ingen kunde någon ridväg så vi bara red. För det mesta skritt men sen hittade vi en äng som vi även travade och galopperade lite på! Galet kul! Först red jag C och när vi hade ridit en kort stund på ängen så bytte vi hästar så jag fick rida B istället och han är ju SÅ fin! Red honom hela vägen tillbaks sen, lycka ♥
 
Hade inte ridit någon av hästarna innan så det var jättekul, C visste jag inte ens vem det var förns vi kom fram till stallet :)
 
 
 
 
 
 


Tävling

Sorry för dålig uppdatering, men blev sent igår och har varit på tävling idag. 
 
 
Igår så hoppade jag iallfall Baileys. Vi slutade på ett hinder på 95/100 ungefär. Hon var superduktig, verkligen!
 
Idag så tävlade jag Morado. Det gick sådär. Han hade superbra flyt över alla hinder fram till kombinationen (sista hindret) där han vägrade ut sig på b hindret. :/ 
 
Eftersom det var KM så blev alla placerade ändå alla, haha.. Eller ja, jag kom delad 5e plats med Frida! 
 
Jag är nöjd. Ett rivning, annars var allt superbra! Hade bra flyt över alla hinder. Världens duktigaste ♥
Smakprov ;) Vad tycker ni om hans outfit? :D Jag älskar deeen
 


Baileys halt och Emilie här

 Var och mötte upp Emilie imorse. Sen åkte vi hem till mig och fixade! Sen när vi skulle upp till stallet så såg vi att B var halt.. Har aldrig hänt under dom 3 åren jag har haft henne, typiskt då Emilie är här :(
 


Dag 13- En ras jag inte vill ha

Fjording eller islandshäst. Inte min typ på hästar. 
 


Shapein - 6 augusti

Red Shatte nu på morgonen, ner till sjön och tillbaka. Skrittade mest och joggade honom lite grann i låg form ifall han skulle ha träningsvärk från igår. Det verkade inte som att han hade det så det var ju bra :) tog 20 min.

Ett inlägg om gårdagens ridpassen kommer ikväll, det blir lite omvänt haha. Ska nämligen iväg nu till en kompis och rida 2 hästar och sen hem så vänta er inlägg ganska sent ikväll, typ 21:30 eller nått sånt!

/Sofia



Emot Cassie

Sitter i bilden emot Cassie nu. Tar med mig kameran också! :) Ska bli kul att se hennes hoppa :)

/LINN



Dagens outfit

 
Skjorta-Gant  //  Shorts-Hollister
 
Har suttit ute hela dagen i solen och smörjt alla tränsen och sadelgjordarna. Så nu är dom rena och fina och det är dags att ta in häst nummer 1 för ridning snart. Det får bli Shatte, ska prova hacket som jag köpte :D Tror jag trimmar lite med det på gräsbanan faktiskt!
 
 
 


Dag 12- En hästras jag skulle vilja ha

Svenskt halvblod. Helt klart mitt nästa hästköp! ;)
 


Hemma

ÄR hemm nu. 
 
Ska till Cassie idag och kolla när hon hoppar! Ska bli kul att se :) 
Imorgon är det tävling, men som vanligt har Morado slitit av sig en sko, så vi försöker få tag på vår hovslagare nu. 
 
Emilie ska till mig eventuellt idag eller imorgon. Vi går se! :) Woop woop!
 
brunhåriiig (old)
 


Helgen i Göteborg

I fredags åkte vi alltså ner till Göteborg, stannade till vid Gränna och köpte polkagrisar, nomnom!
När vi kom fram i Alingsås så åt vi middag och sen vart klockan så mycket så tror bara vi satt vid tv:n och kollade på Morgan och Ola-Conny haha..
 
I lördags åkte vi till Ullared, åkte endast dit för att köpa men kom som sagt hem med allt annat förutom en matta!
Vi var där och gick i lugn och ro i flera timmar, käkade lunch där osv.
Det skulle vara årets varmaste dag och när vi steg ur bilen på parkeringen var det som att stiga ur flygplanet i Grekland! Fett skööönt.
 
Ett kollage på all Shopping, hoppas ni ser. Älskar ridbyxorna från copperfield med kronan!
 
 
Köpte även en platt och locktång av min syster och 2 väskor. Sen fick jag även en Ed Hardy tröja av henne som är DÖ-cool, älskar den! Superglad över den ska du veta!
 
Sen fick jag även ett träns av henne som hon vill att jag ska rida med tills hon köpt en egen häst så att lädret mjukas upp! Juste, pappa köpte även ett ROSA metspö till moi! Döör va snyggt det är ;)
 
I söndags blev jag väckt av en liten busunge som hoppade i min säng haha och sen åkte vi hem efter att vi käkat frulle. Kom hit till Norrtälje sent och var astrött så därför kom inlägget idag! Men nu är jag back on track så jag kan ligga i med bloggningen.
 
 
 


Hos Jennifer

Red inte idag, gjorde knappt någonting över huvudtaget faktiskt, haha. 
Åkte iallafall till Jennifer vid 17:50(?) och ska sova här. 
 
Blir inte mer bloggning idag för min del, ska se om jag gör något tidsinställt till imorgon :) 
 


1, 2, 3, 4, ...

0 gånger har jag rökt/druckit/snusat/knarkat  (duktig flicka här)
1 gång har jag ridit Cassie 
2 gånger har jag blivit placerad med Baileys 
(i) 3 bästa vänner har jag
4 kuddar sover jag med, haha!
5 killar vill träffa mig, hahaha
6 personer håller jag dagligen kontakt med
7 gånger i veckan ändrar jag min frisyr :D 
8 djur har jag just nu 
9 miljoner olika sminkprukter har jag. 
10 kusiner har jag på min pappas sida
 


Dag 12- En hästras jag skulle vilja ha

Svenskt halvblod. Helt klart mi
 


Dagens låt

 


Min kavaj

Denna skönhet beställde vi hem igår när vi var på hööks, visst är den mumsmums? ;) Ni kan köpa den för 599:- på hooks.se 
 
 


Ullared

Är påväg hem från Ullared nu! Åkte dit för att bara köpa en matta, men jag råkade få med mig bra mycket mer än så haha! Massa saker , FÖRUTOM mattan! Såå typiskt mig..

Köpte däremot bara saker till mig (duktig flicka) shatte fick bara ett par lila boots att ha i hagen, ett till tredelat bett fast guldigt och ett brunt hackamore!

Bilder kommer imorrn när jag kommit hem!



Dag 11- Hur jag valde ställe att köpa/hyra/låna häst

Baileys - Hade blivit lite "bråk" om min fd medryttarhäst, så då började vi bara leta efter en ny, och då berättade mammas jobbarkompis om ett connemara stuteri. 
 


Detta köpte jag på Hööks

1 - Läderbalsam 
2 - Spöhållare 
3 - snoddar och lädergrejser till stigbyglar 
4 - Flugspray 
5 - Englands strumpor 
6 - ridstrumpor (failade lite också) 6(b) rosa snoddar till man/svans
7 - rosa rosetter till man/svans 
8 - rosett med nät till mig 
9 - ridhandskar 
10 - schabrak, gold medal
11 - huva, gold medal 
12 - vita ridbyxor 
 
Sen köpte vi också en sadelvagn, sadelhängare och beställde en kavaj! Jag har snälla päron! 
 
Vi köpte 16 saker men skulle köpa 6.. Oups 
 


Smilingtears.blogg.se

Jag har gjort en "novell-blogg" där jag kommer lägga ut (så ofta jag kan) delar utav noveller. 
 
Just nu handlar den om Clara som bor i fosterfamilj och är kär i hennes fosterbror.
. Enjoy :) 
 


Blev lite mer..



Mot Hööks

Nu ska vi strax åka till Hööks i Upplands Väsby. Sen ska vi kika in på "drömkåken" i Edsbro :) Mysmys
 


Hackamore och mamma

Red med mamma när vi hade kommit hem, vi drog ner till terrängbanan bara för att jag skulle testa vilket träns jag skulle ha på tisdag då det är tävling. 
 
Först red jag Baileys dit, och mamma Morado. (Första gången mamma rider på hackamoret, duktig mamma) 
Jag hoppade lite smått med Baileys, och sen bytte vi hästar. Och Morado gick superbra, så jag tar nog hacket! :) 
 


Cassie

Cassie är då ett halvblodssto på 11år. Hon är ungefär 1.70 (lite mer) i mankhöjd och jag ska börja rida henne en gång i veckan! Sen får vi se vad vi gör efter, då jag ska även börja hoppträna henne lite framåt i tiden. 
 
Iallafall så red jag ett dressyrpass idag för tränare. I början när jag red fram så kände jag bara på henne lite och skrittade och travade. Hon var inte så jättelätt att få i form då jag inte har hittat speciellt många knappar på henne! haha. 
 
När jag Skulle börja träningen så hjälpte Susanne mig väldigt snabbt och jag fick ner henne i form, hon var verkligen superfin! Jag fick ta en galopp, och jag hade ju (smart som jag är) inte galopperat på henne på framridningen, så när jag tog fattningen flög jag nästan upp i luften! Haha ;) 
 
Nej men hon tar så himla stora steg jämnförelse med Morado och Baileys, så det tog en kort stund innan jag hade vant mig. 
 
Iallafall, jag tyckte att det gick superbra, Carina (Cassies ägare) tyckte det gick jättebra, Susanne tyckte det gick jättebra, så jag ska kolla när Amanda hoppar Cassie på måndag, och sen så ska jag rida någon annan dag den veckan. Vi har inte riktigt bestämt när. 
 
Jag är iallafall supernöjd, jättekul att få rida en 170 häst ;) 
 
 
Ingen kritik, jag vet att mina händer skumpar ibland osv. Men det här var andra gången jag ens träffade hästen och första gången jag rider henne, så vi kämpar! Okej? bra ;) 
 


Hemma igen

Efter att ha ridit Cassie. Snart dags att rida mina små :)

/LINN



Vända på dygnet.

Måste börja vända på dygnet, men jag klagar på mina vänner som tvingar mig vara uppe:
Om jag skypar med dom: till 02 till 02:30, sen tvingar jag dom att jag måste få sova.
Om jag är med dom: 03 till 04 haha! 
 
Ska sluta umgås med vänner ;)
 
 


It's okey...

 


On the road

Har precis gjort ett stopp i Gränna och handlat polkagrisar! Nu ska vi åka vidare ner till Göteborg :D



Dag 9 – Viktiga egenskaper när jag väljer häst

* Pigg, framåt 
* Stor, 165-175 är lagom ;) 
* Gärna fin exitör 
* Gärna ha hoppat minst 100cm, helst högre. 
* Fin i dressyren är ett plus! 
 
 


Rida.

Idag ska jag rida Carinas häst Cassie. Ska bli riktigt spännande! En dressyrektion för Carinas tränare då hon själv inte kan göra det. 
Vi har smörjt och tvättat alla tävlingssaker och tränsen, sen ska jag gå upp vid 15 och smörja ridstövlarna. Vid 16:15 så åker jag emot Carina, 17 börjar jag rida fram och 17:30 börjar lektionen, mysmys!
Vacker häst man har 
 
 


Taggad

Asså åh, ni anar inte hur taggad jag är på att komma igång och tävla nu! Missade alla tävlingarna nu i sommar för att min licens skulle strula, idag blev allting fixat så nu kan jag börja sätta igång och anmäla mig till tävlingar. Wihoo! :D
 
Men först och främst ska Shatte trimmas nu, eller ja, börja från och med nästa vecka. Första tävlingen äger rum den 25/8 och sen kommer det rulla på lite efter hur han känns osv.
Vi mjukstartar på 95 och 1 meter ett par tävlingar sen hoppas jag kunna hinna rida några 110 klasser innan 2013 är slut.
 
Satans taggad asså ni förstååår inte!
 
 
 


Dagens låt

 


Imorron drar jag

Vet inte om jag sagt det..? Men imorgonbitti så åker jag till Göteborg så bloggningen kommer bli därefter. Kanske inte bästa updaten alltså men bra när jag kommer hem därifrån på Söndag! Vi ska till min ena syster som bor där, så imorgon kommer vi nog bara anlända, äta mat osv. På Lördag blir det Ullared! Inte för att jag ska köpa mer än en matta (haha kul tjej) men ändå. Å på söndag åker vi hem. Jag hade sååå gärna velat gå på Lisse, har vi tur kanske vi hinner det på lördagkväll? Dom stänger trotsallt sent.
 
Oh juste..! Hoppas vi stannar till på Gränna och köper polkisar också på vägen ner ;) Brukar göra de hehe..
 
 
 
 
 


S+M - 31 Juli

Båda pollarna reds barbacka 30 min var igår. Först ut var Maja som mest fick skritta, jobbade bara med att få henne mjuk och behövde inte kämpa länge tills hon gav efter den här gången! Så det blir bättre och bättre, toppen!
Hon var däremot aspigg så hon fick springa av sig litegrann sen.
 
Shatte hann jag bara knappt sitta upp på innan han kastade sig rätt upp i luften och sköt rygg så jag flög som in i h*lvete. Satt upp igen och då for han också iväg med öronen spetsade framåt. Dampmonstret var minst sagt framme i honom igår så jobbade bara med att försökta taner honom på jorden. Alltså mest skritt. Han var som en tickande bomb HELA tiden som dessutom sprängdes rätt som det var.
 
Förstår inte hur en häst kan bära på så mycket energi, blir att dra igång med hårdträning när jag kommer hem från Göteborg. Han ska tävlingstrimmas nu så vi är på topp!
 
 
Älskar dock att han är som han är, såå kul att rida!
 
 
 


Rida imorgon

Imorgon halv 6 ska jag träna ett halvblod i dressyr. Hennes ägare kunde inte, så hon frågade om jag ville göra det istället, och man säger väl inte nej till det? ;)
 
Idag får vi se om det blir någon hoppträning, det spöregnade förut och åskade! 
 
Gårdagens ridtur blev runt byn med Baileys och runt BO-gruvvägen med Morado. Morado tog faktiskt högergaloppen tre gånger med hackamoret! (Han har lättare för vänster galopp) och en gång på rakt "spår" :) Duktig kille. 
Random bild som inte alls passar till inägget
 


Dag 8 – Tävlar jag något?

Ja, det gör jag. På Morado! Förut på Baileys, och förhoppningsvis snart på en annan ;) 
 


Ny månad, nya möjligheter.

Denna månad ska bli grym, jag ska inte äta godis förutom naturgodis, och sen ska jag träna.
 
Förutom att skolan börjar den 20e, så kommer det bli en garanterat grym månad. 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se