Veckan

Den här veckan har verkligen varit fullt upp, flera prov, programridning, Globen och sen min egen häst som jag vill spendera så mycket tid som möjligt med. Men kan berätta lite om veckan som gått ändå!
 
Måndag: Programridning med Miró, gick så himla bra! Han var fin direkt på framridningen vilket han aldrig är annars men jag hittar mer och mer knappar på honom. Ska föresten tävla dressyr på honom nu på måndag. LB:1.
 
Tisdag: Red Puma i ridhuset och testade hackamoret, gick över förväntan. Men det blev i princip ingen ridning för det kom in ett gäng och skulle ha kadriljträning och då vart allt bara kaosat och jag ledsen för att jag inte kunde rida som planerat och aa haha, jag satt av och gick ut då i alla fall.
 
Onsdag: Red på utebanan eftersom den hade tinat upp i onsdags som tur var, för det skulle vara kadriljträning igen så det fanns ingen chans att rida inne. Red på hacket igen och det gick verkligen skitbra. Men hon var så sjukt busig! Vet inte varför, förmodligen för att hon vilat så länge, men hon är så sjukt glad och jättebusig. Bockade huuur mycket som helst, direkt när jag skulle fatta galopp bockade hon runt. Men när hon hade busat av sig var hon superfin. Nöjd!
 
Torsdag: Red massa bommar i ridhuset, hon behöver verkligen det för hon blir så himla uppspelt när hon ser bommar och hinder. 3 galoppbommar på ena långsidan där det skulle vara 4 korta galoppsprång emellan och sen en studs på andra långsidan med en bom, hinder, bom, hinder, bom. Studsen skötte hon verkligen kanon! Tittade inte till nånting. Men de andra bommarna blev hon övertaggad på men det gick också bra efter att ha galopperat över dom några gånger.
 
Fredag: Puma vilade. Jag och Emelie åkte till Globen och såg på showen som var mellan 19- ca 23:00! Gick självklart på mässan också där jag hittade lite saker, trodde jag skulle hitta mer faktiskt men nä.. Suktade på ett Dyón träns som var skitsnyggt och tänkte verkligen köpa det men ångrade mig i sista stund, det kostar ändå lika mycket i en affär här hemma som på mässan så jag ska åka och köpa tränset i någon affär hemma istället så att jag är säker på att jag kan lämna tillbaka det om det inte skulle passa! Men snart är det mitt för det var så sjuuukt fint ;)
 
1. Orange Shockemöhle schabrak
2. Pannband från Ps of Sweden, rosa
 
3. Svart väst från Kingsland
 
Skitnöjd över köpen iaf och rekommenderar verkligen västen för den var sjukt skön!
Namnam  nu är det bara tränset som fattas :D
 
 
 


Stor ponnyn har tappat en sko

Så det blir bara en tur på vita Faran

/LINN


Söndagens träning

 
Det gick faktiskt suuuperbra!
Dock så ville inte Cassie riiiktigt lyssna är jag ville svänga, men annars gick det superbra.
 
Mamma red henne efter en lektion, hon sa "Jag är faktiskt riktigt impad av din ridning" Bara för att hon märkte hur stark Cassie var. Och det var bara i dressyren. I hoppningen blir hon 10 gånger värre!!
 
Det är så roligt hur lätt det ser ut, men när man väl sitter där själv, då är det inte speciellt lätt ;)
 


Mot norrtälje.

Ska till norrtälje idag och köpa laddar sladd till min iphone eftersom den är heeelt paj! Ska sen gå till min älskade Johanna och mysa! 
 
Kommer inte hinna rida idag, utan får se vad jag hittar på istället, får se til latt göra mer tidsinställda iallafall.
Här är lite av dagens outfit från min instagram! Kolla vad puffigt mitt hår är av att ha 27 flätor i ungefär 3 dagar, hahah!
 


Önskelista

Jag fyller ju år snart, + at det är ju snart jul. Haha :) Allt står i "VILLHAMEST" (uppifrån och neråt). 


You & I

 

night Memories

Niall

I figured it out
I figured it out from black and white
Seconds and hours
Maybe they had to take some time

Liam
I know how it goes
I know how it goes from wrong and right
Silence and sound
Did they ever hold each other tight, like us
Did they ever fight like us

Harry

You and I
We don't wanna be like them
We can make it till the end
Nothing can come between you and I
Not even the Gods above can separate the two of us
No nothing can come between you and I
Oh, you and I

Zayn

I figured it out
Saw the mistakes of up and down
Meet in the middle
There's always room for common ground

Louis and Zayn
I see what it's like
I see what it's like for day and night
Never together
Cause they see you

r things in a different light like us
Did they ever try like us?

Harry

You and I
We don't wanna be like them
We can make it till the end
Nothing can come between you and I
Not even the Gods above can separate the two of us

[Instrumental]

[Chorus]

'Cause You and I
We don't wanna be like them
We can make it till the end
Nothing can come between you and I
Not even the Gods above can separate the two of us
No nothing can come between you and I
Oh, you and I
You and I
We could make it if we try
You and I, You and I

 


All I want for Christmas.

En töntig pojkvän.
 


Min maffiga häst

 


Önskelista

Hittade lite saker som jag önskar till mig själv i julklapp, hästsakerna tar jag i ett separat inlägg.
 
 

 


J.R.R Tolkien

“All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king.” 
 


Mål - Casmera

2013: 
Bli av med min höjdrädsla för 1.20 banorna. 
Lära känna varandra bättre. 
Orka hålla ihop henne mer.
Få mer muskler.
 
2014: 
Tävla 1.10 
Tävla regionalt
Bli lugn och stadig mellan hindrerna, och inte rusa. 
 
Önskemål 2014:
Tävla 1.20
Hoppa 1.30-1.40 (enkel hinder). 
 


Sladd= sönder.

Mobilladdaren är sönder, så måste åka in till min kära vän Elgiganten imorgon och köpa en ny. Dock fungerar den ibland, så får se till att inte röra den försen imorgon.
Puss
 
 


Rolig fakta om mina hästar

Har haft 6 stycken hästar hittills och ja, de flesta har väl varit minst sagt speciella. Här får ni lite rolig fakta om dom allihop!
 
Running Shadow, aka Bruno.
 
* Han visste precis hur han skulle öppna sin boxdörr så en natt var det en på gården som såg hur lampan blinkade inne i stallet, hon gick dit och kollade, och det var då inte lampan det var fel på, utan nej, där stod Bruno och hade rymt från boxen och lekte med lampknappen!
 
Casio
 
* Han har gått på cirkus Europa, därför kan han en del trix, så en gång när jag skulle bära fram hinder släppte jag honom i ridhuset, då ställde han sig där man hämtar hindrena och där inne stod han och väntade för att han trodde det var "bakom kulisserna"!
 
* Han brukade även ställa sig med frambenen i kors varje gång efter man ridit eftersom han skulle "tacka och buga" för "showen".
 
Maja Gräddnos
 
* Expert på att rymma från hagen, i somras öppnade hon handtagen på grinden och gick ut från hagen och upp till stallet!
 
* Har hon ett tjockt täcke på sig på vintern så backar hon ut ur hagen genom staketet tills tråden går av och så springer hon iväg! Det gjorde hon den vintern då jag fick henne haha.
 
 
Detta är det jag kan komma på just nu, detta är också de minsta ponnysarna så det är väl därför de är mest speciella ? Har även haft en d-ponny men han var så himla snäll vad gäller allt så kan inte komma på något om honom! Men har annan fakta som jag kan skriva om honom och Shatte ifall ni vill? ;)
 
Typiskt Shatte, men kvar satt jag ;)


Åsiktsinlägg

För vissa människor verkar det vara extremt jobbigt att folk har åsikter om saker och ting, är det konstigt att vi har det eller? Svar: Nej. Det finns minst lika många åsikter om det finns människor, varför inte låta oss tycka som vi gör, och dela med oss av det? Skapa debatter för att man undrar vad andra tycker om just det ämnet och kunna diskutera tillsammans för att man är nyfiken och tycker det är kul. Så länge man håller debatten på ett moget sett ser jag inget konstigt med att skapa en. Åsikter är kul, intressant och minst sagt provocerande.
 
Yttrandefriheten i Sverige omfattar en rätt för varje medborgare i Sverige att uttrycka sig i tal, skrift eller bild eller på annat sätt.
 
Detta är en kort del utdraget från mitt åsiktsinlägg som jag skrivit på min privata blogg. För er som inte vet så har jag börjat blogga på både min egna och på denna bloggen så kika gärna in!
 
AGRENS.BLOGG.SE
 
 
 
 


Kär

 
 
Högsta volym med Urbanears hörlurar, står och väntar på bussen ensam klockan 17 på en mörk fredag i November ♥
 


Frost & Sol

Åhh vilken fin dag det är idag! Inga moln, solen skiner och frosten ligger kvar på marken. Varför har jag ingen fotograf här just nu?? 
 
Iallafall, dagens planer är att rida med mamma och sen vet jag inte. Får se vad jag gör! 
Mysigt mysigt.
 


Bästa dagen & Stockholm

Varför det var bästa dagen: 
 
Vad jag gjorde i Stockholm: 
Jag sov hos Amanda på torsdagen och sen så åkte hon med mig till gymnasiemässan på Fredagen. Superroligt att vara där! 
 


1 månad idag! ♥

Hallå hallå, längesedan jag uppdaterade nu, men har verkligen försökt jobba ikapp i skolan och nu ligger jag tillochmed väldigt mycket före så det var det värt. Känns skönt för då kan jag lägga mer fokus på bloggen och så.
 
Puma har i alla fall fått hennes långa unghäst vila nu. Hon har stått i snart 2 veckor, (rider ju aldrig på helgerna så efter den här helgen har det gått 2 veckor). Sammanlagt har hon i alla fall vilat i  3 veckor sen jag fick henne pga muggen också, så nu är det bara en vecka kvar egentligen så har hon fått den ena av de där 3 månaderna som dom ska vila upp sig om året.
 
Men eftersom jag bara hunnit rida totalt 1 vecka, så känns det inte som att hon behöver vila upp sig en hel månad för att smälta allt eftersom hon inte hunnit ta in så mycket nytt att lära sig. Så därför får 3 veckor räcka, det är ändå rätt lång tid, tanken är att hon ska få vila upp sig hela jullovet istället, som är 3 veckor. Så det blir väldigt mycket vila för henne nu i början men ska köra igång ordentligt på måndag igen och träna fram till jullovet nu så att hon blir riktigt fin :)
 
Kan också tillägga att när hon vilar ställs hon inte av helt och hållet utan hon får gå skrittpromenader och släppas i ridhuset, så hon är ändå igång bara att hon inte behöver jobba eller något, skritt för hand = vila.
 
Föresten kom jag på att idag har jag haft Puma i 4 veckor, alltså en månad! Fast om man räknar med tiden som jag faktiskt har ägt henne så har jag bara haft henne i 9 dagar ^^
 
 


Uppdaterar när jag är där


/LINN


Perfekt dag.

Meeeen... Jag återkommer imorgon ;) 
Opassade bild, men i don't care! :* 
 


En lektion kvar

Sitter på SO'n, efter det är det bara en lektion kvar innan Cathing Fire! åhhhhh vad jah taggar!!!!!!!


/LINN


I speak a different language, but I can still hear you speak

 
 
 
 


Sämsta dagen på länge. Som slutade grymt!

Ja, ni läste rätt! Denna dag var sämst. 
Det började med att jag hann inte platta håret, så fick ha fula lockar hela dagen (sover med flätor). Sen så blåste det, så frisyren blev bara värre. 
 
Bussen var försenad med 10 minuter, skolan var tråkig, lunchen var äcklig, jag kunde inte äta på pizzerian, och sista lektionen var matte. 
 
Bussen till Cassie var försenad med 5 minuter, Cassie ville inte komma in, hon sitter fast i vänstervarvet och jag kan inte träna imorgon (varken jag eller Carina vill förstöra henne). 
 
Bussen hem var försenad med 15 minuter, jag fick vänta på bussen i älmsta i 30 minuter, men även den bussen var försenad med 5minuter. 
 
Mamma hade inte mockat när jag kom hem (dock slapp jag det, haha) och när vi skulle kvällsfodra så fick jag betfor vatten på mina vita byxor. 
 
Som tur var, är att jag fick sjukt god mat hemma och jag såg hela hunger games! Nu kanske ni tänker Guuud, jag såg ju Hunger Games för åååååår sen! Men jag har haft en uppfattning att den ska vara dålig, men eftersom jag och några ifrån klassen ska se premiären för Catching Fire på Onsdag, så tycker jag det var dags att kolla på första filmen faktiskt. 
Ska LÄTT köpa alla tre böcker sen, eller önska mig dom i födelsedagspresent/julklapp!!!! 
 
Men shiiiit! Min uppfattning var ju helt fel! Jag var fast efter 5minuter!!! Åhh, bästa filmen! Som jag taggar till Onsdag, Hedvig, jag, Matilda, Moa, Annika och Chanelle ska åka! Gryyymt!
 


Bal

Vet ni hur mycket jag vill gå på bal eller?! Jag tycker vår skola är sååååå tråkig, det enda 9orna får göra när dom slutar är att äta en middag med lärarna.. Hallå, det gjorde vi i 6an också. 
 
Jag skulle lätt vilja ha en bal på skolan, men ingen annan vill ju det. Synd, skulle vara kul som en avslutning. 
Bild lånad av DENNA blogg/sida.
 
 


Ännu fler fylla-i-saker

x Kärlek & relationer
01. Ditt civilstånd? singel
02. Är du nöjd med det? Nä haha
03. Vem kysste du senast? hiihihihih 
04. Har du varit kär på riktigt? Nej
05. Har du varit ihop med någon du älskar? Nja
06. Ditt längsta förhållande? Ja ni.. hehe
07. Ditt äldsta strul? 96a
08. Ditt yngsta strul? 98a
09. Vart går gränsen för dig rent åldersmässigt? Yngsta: 98a | äldsta: 93a 
10. Vad för sorts killar faller du för? Killar med magrutor <3
11. När kysste du någon senast? Inte så längesen :3
12. När vill du skaffa barn? 22år typ :3
13. Har du kysst någon annans pojkvän? Nej o.O ? 

x Privat
14. Vad är ditt andranamn? Anna-Hélène 
15. Har du sårat någon med flit? Ja
16. Vilken webbsida besöker du oftast? Faceook, blogg.se, youtube 
17. Vem i din familj kommer du bäst överens med? Tobbe
18. Är du kär? Nej
19. Vem bråkade du senast med? Mamma
20. Har du varit i slagsmål? Typ
21. Brukar du dricka alkohol? Nej haha
22. Är du rökare? Nepp
23. Snusar du? nej 
24. Hur gammal är du? 15
25. Har du bra självförtroende? Ja 

x Personer
26. Vem litar du på till 100%? Mamma, Bror min, Amanda
27. En snygg person? Viktor Frisk <3
28. Vem smsa dig senast? Mamma
29. Vem smsa du senast? Jens
30. Vem ringde dig senast? Mamma
31. Vem kramade du senast? Amanda
32. Vem såg du senast? Elin
33. Vem ser du upp till? Min farbror och Roffe :D
34. En person du skulle vilja se ut som? Cheryl Cole
35. En bra artist? Killarna i One Direction <3

x Har du under de senaste 10 dagarna…
[ ] Simmat
[ ] Tränat
[ ] Varit sjuk
[ ] Hånglat med någon
[ ] Haft sex
[ ] Varit full
[ ] Rökt vattenpipa
[ ] Tagit droger
[ ] Dumpat någon
[ ] Blivit dumpad
[ ] Blivit kär
[x] Bråkat med någon
[x] Blivit sviken

x Randomfrågor
36. Vilken är din viktigaste ägodel? Mobilen
37. Hur ser din drömkille ut? Vet inte
38. Är du homofob? Noooo
39. Har du tandläkarskräck? Nej
40. Hur många har varit otrogna med dig? Inga, tror jag
41. När var du senast i Stockholm? På höstlovet
42. Är du helsvensk? Nej, lååååångt bak har jag skott och Valon 
43. Har du fått ditt hjärta krossat i år? Nej
44. En sak du älskade som barn? Barbies <3
45. Vad är du rädd för? För mycket
46. Är du lycklig? Ja
47. Brukar du använda smycken? Ja
48. Vad är viktigt för dig i ett förhållande? Att man verkligen älskar den
49. Dom personerna som står dig allra närmast? Amanda, Elin och bror min 
 Bästa brodern <3
 


Svar

 
Svar: Jag tycker det är bra, det är nyttigt för både mig och Cassie/Morado/Baileys. Micke lägger upp träningarna väldigt bra! Ibörjan så har han hindrerna en lagom nivå för alla, och sen höjer han successivt. 
Han brukar också lura mig, haha. Eftersom Alicia hoppar högre än mig (1.40 hoppade hon på senaste träningen), och Micke vet att jag är höjdrädd, så får hon hoppa högt innan mig, och sen sänker han till 1.20 för att då tycker jag det ser lågt ut! 
Men som svar på din fråga: Jag älskar det, man får lära känna otroligt roliga människor! Men visst är det kul att ha en privatlektion någon gång ibland ;) 
 


150 frågor

1. Vem var den senaste personen du höll handen med? - Amanda
2. Är du utåtgående eller blyg? - utåtgående
3. Vem ser du fram emot att träffa? - Vet inte, alla typ

4. Är du lätt att bli ensam med? - aa typ
5. Om du var full, skulle den personen du gillar ta hand om dig? - Jag är aldrig full :3
6. Vad för sorts människor är du attraherad till? - Snygga hihihihhiiihihi
7. Tror du att du kommer befinna dig i ett förhållande om 2 månader? - Hoppas det (y) men jag tror inte det 
8. Vem från det motsatta könet tänker du på? - Mr hemlig
9. Blir du obekväm om man talar om sex? - Nä, eftersom det alltid är jag som börjar *baaam*
10. Vem var den senaste personen du hade ett djupt samtal med? - Amanda
11. Vad står det i ditt senast skickade sms? - "Hallå fick du smset? Det verkar så konstigt.."
12. Vilka är dina fem favoritlåtar just nu? - Just a dream, Burn, Story of my life, You make me och As long as you love me
13. Gillar du när människor leker med ditt hår? - Bästa som finns
14. Tror du på tur och mirakel? - Nej, eller lite om tur, men jag anser att allt händer för en anledning.
15. Vad för bra har hänt denna sommaren? - Typ massor 
16. Skulle du kyssa den senaste personen du kysste igen? - Både ja och nej (:
17. Tror du att det finns liv på andra planeter? - Ja
18. Pratar du fortfarande med din första förälskelse? - Har ingen dock 
19. Gillar du bubbelbad? - Jaaa omg <3
20. Gillar du dina grannar? - Nja
21. Vad är dina dåliga vanor? - No
22. Vart skulle du vilja resa? -  Jorden runt
23. Har du tillitsproblem? - Ja
24. Din favoritdel av din dagliga rutin? - Äta mat <3
25. Vilken del av din kropp är du mest obekväm med? - Mage och ben
26. Vad gör du när du vaknar? - Stänger av alarmet och somnar om
27. Önskar du att din hud var blekare eller mörkare? - Blekare om man inte menar i typ solbrännan
28. Vem är du mest bekväm runt? - Mina bästa/närmaste vänner
29. Har något utav dina ex någonsin sagt att de ångrar att ni gjorde slut? - Ja
30. Vill du någonsin bli gift? - Ja
31. Är ditt hår långt nog för en hästsvans? - Ja!
32. Vilka kändisar hade du haft en trekant med? - Harry Styles och Louis Tomlinsson eller Niall Horan :$
33. Stava ditt namn med din haka?  ,likjnnh
34. Spelar du någon sport? Vilka/vilken? - Rider
35. Skulle du helst levat utan TV eller musik? - TV!!!!
36. Har du någonsin gillat någon utan att säga det? - Ja, flera gånger
37. Vad säger du under en awkward tystnad? - Är tyst o.o?
38. Beskriv din drömtjej/kille - Him. ♥
39. Vilka är dina favoritaffärer att handla i? - 
40. Vad vill du göra efter gymmasiet? - Rida in och rida till unghästar eller bli tävlingsryttare och fotograf
41. Anser du att alla förtjänar en andra chans? - Ja
42. Vad betyder det om du är extremt tyst? - Att jag är sjuk
43. Ler du åt främlingar? - Ja
44. En resa till yttre rymden eller till botten av havet? - Rymden
45. Vad får dig att dra dig upp ur sängen varje morgon? - Känslan att veta att jag överlevt en dag till 
46. Vad är du paranoid över? - Att bli våldtagen, att bli påskörd, att mina vänner ska råka illa, asså typ allt. 
47. Har du någonsin varit hög? - Nej
48. Har du någonsin varit full? - Nej 
49. Har du gjort något nyligen som du hoppas ingen får reda på? - Ja
50. Vilken färg hade den senaste hoodien du hade på dig? - Rosa/svart 
51. Har du någonsin önskat att du var någon annan än dig själv? - Många gånger
52. En sak som du skulle vilja ändra med dig själv? - Min kropp
53. Favorit make up märke? - M NY
54. Favorit butik? - Ica ;3
55. Favorit blogg? - Vet inte, min ;3
56. Favorit färg? - alla
57. Favorit maträtt? - Stuvade mackaroner med köttbullar <3
58. Det senaste du åt? - Kyckling
59. Det första du åt i morse? - Nötter och glass <3
60. Har du någonsin vunnit en tävling? Ja
61. Har du blivit avstängd från skolan? - No
62. Har du någonsin blivit arresterad? För vad? - Nä? 
63. Någonsin varit kär? - Nej
64. Berätta historien om din första kyss? - Eh.. det var på en busstation hahahahh
65. Är du hungrig just nu? - Nej, åt nyss mat
66. Gillar du dina tumblr vänner mer än dina egna vänner? - Nej
67. Facebook eller Twitter? - Facebook 
68. Twitter eller Tumblr? - Twitter
69. Ser du på TV just nu? - Nej, hatar tv
70.Namnen på dina bästa vänner? - Amanda, Johanna, Emilie, Mari & Elin <3
71. Har du ett begär efter nåt? Vad? - Godis
72. Vad är det för färg på dina handdukar? - Typ alla 
72. Hur många kuddar sover du med? - 6
73. Sover du med gosedjur? - Har ett som står vid sängen haha
74. Hur många gosedjur tror du att du har? - 34787329540520
75. Favorit djur? - Häst
76. Vad har du för färg på dina underkläder? - Just nu? Rosa orange bh och vita trosor hahaha 
77. Choklad eller vanilj? - Choklad <3
78. Favorit glassmak? - Vet inte o.o
79. Vad för färg har tröjan som du har på dig? - Vit med en svart bild på Musse Pigg
80. Vad för färg har dina byxor? - Blå
81. Favorit tv serie? - Ingen
82. Favoritfilm? - Ingen
83. Mean Girls eller Mean Girls 2? - Eh ingen
84. Mean Girls eller 21 Jump Street? - Ingen
85. Favoritkaraktär ifrån Mean Girls? - Ingen
86. Favoritkaraktär ifrån Hitta Nemo? - Doris <333333333333
87. Första personen du pratade med idag? - Amanda
88. Sista personen du pratade med idag? - Elin
89. En person som du hatar? - Många
90. En person som du älskar? - Hhihihihi
91. Finns det någon som du vill slå i ansiktet just nu? - Ja <3
92. Har du varit i ett slagsmål? - Ja (:
93. Hur många mjukisbyxor har du? - 3 -5 ehehhe 
94. Hur många hoodies har du? - För många
95. Sista filmen som du såg? - Scary Movie 5 med Axel tror jag 
96. Favoritskådespelerska? - Ingen <33
97. Favoritskådespelare? - Johnny Depp  <33333333
98. Solar du mycket? - På sommaren, ja
99. Har du några husdjur? - Ja, 8 och ½ :3
100. Hur mår du? - Jadu
101. Skriver du snabbt på datorn? - Ja
102. Ångrar du något ifrån ditt förflutna? - Ja, för mycket 
103. Kan du stava bra? - Ja
104. Saknar du någon från det förflutna? - Ja, Linus <3
105. Har du någonsin varit på en fest? - No, vill inte heller (:
106. Har någonsin krossat någons hjärta? - Hahahhah, för många gånger
107. Har du någonsin suttit på en häst? - Nej. Aldrig. Vad är ens en häst?
108. Vad borde du göra? - Lära mig städa
109. Irriterar någonting dig just nu? - Mycket
110. Har du någonsin gillat någon så mycket att det gör ont? - Nja
111. Vilken är din favoritpokemon? - Den där draken <3
112. Vem var den senaste personen som du grät framför? - Amanda och Elin
113. Vad kallades du när du var liten? - Limpan, Linnsan, Korvi osv
114. Har du någonsin varit utanför Sverige? - Danmark, aha
115. Spelar du Wii ibland? - När jag är hos Elin
116. Lyssnar du på musik just nu? - Nä
117. Gillar du kyckling och nudel soppa? - Ja
118. Gillar du kinamat? - Ja
119. Favoritbok? - Många
120. Är du rädd för mörkret? - Ja
121. Är du elak? - Nja, ibland
122. Är det någonsin okej att vara otrogen? - Nej
123. Kan man hålla vita skor rena? - Nej
124. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Nej
125. Tror du på äkta kärlek? - Nej
126. Är du för tillfället uttråkad? - ja
127. Vad gör dig glad? - Allt
128. Skulle du vilja byta namn? - Ibland
- Var tog 129 vägen?
130. Gillar du Subway? -<333333333333333333
131. Din bästa vän från det motsatta könet gillar dig, vad gör du? - Berättar att jag inte känner samma sak, om jag inte gör det haha
132. Har du någon sjukdom? - Nä
133. Favorit låttext just nu? - If I where a boy 
134. Kan du räkna till en miljon? - Ja
135. Senaste lögnen du sade? - Jag har en pokvän
136. Sover du med dörren öppen eller stängd? - Stängd
137. Hur lång är du? - 179,5
138. Krulligt eller platt hår? - Platt
139. Brunett eller blondin? - Blondin
140. Sommar eller Vinter? - Båda
141. Natt eller dag? - Natt
142. Favoritmånad? - Ingen
143. Är du vegetarian? - nä
144. Mörk, vanlig eller vit choklad? - Vit
145. Te eller kaffe? - Te
146. Var idag en bra dag? - aa
147. Mars eller Snickers? - Snickers
148. Vad är ditt favoritcitat? - Massor! Citat in my heart
149. Tror du på spöken? - Ja
150. Ta den närmaste boken, öppna den på sidan 42. Vad är första meningen? - När jag till slut fick lämna Westdean Close ett par månader senare, kunde jag inte komma därifrån snabbt nog.
 


Saknar Borås

Borås in my heart <3
*Dom små bilderna är klickbara för större storlek!*


Såhär går det när Linn har tråkigt ♥
 


Rakad

Puma har verkligen fått världens björnpäls, så idag tog pappa med sig mina klippmaskiner till Berga.
Vad jag vet (och antar) har hon inte blivit klippt förut så jag förväntade mig inte att det skulle gå speciellt bra, så jag tog det väldigt lugnt och rörde henne med klippmaskinen över hela kroppen när den var avstängd. Märkte direkt att hon tyckte det var jobbigt bak på rumpan så då tänkte jag att jag bara klipper halsen fram till magen eftersom hon inte reagerade nånting där och det är ju ändå där hon blir som mest svettig.
 
Klippte henne i alla fall och hon stog helt stilla HELA tiden! Superduktig var hon så hon fick maaassor med godis och beröm. Vill egentligen helklippa henne men vi får ta det lugnt och isåfall lite i taget och om ett tag igen så hon inte blir rädd. För idag skötte hon sig verkligen super och då fick det räcka så jag inte skulle förstöra någonting! :)
 
Hon blev jättefin, superblank, fortfarande lika len men mörkare. Alltså typ svartgrå eller bara lite ljusare svart.
 
 


HÄSTÄGARE

Idag skrev vi på kontrakten och nu är Puma min helt egen! Jag är så himla glad och det känns verkligen superbra! Är så sjukt taggad på vår framtid tillsammans för hon är världens mysigaste och så himla himla fin.
 
Föresten så red jag ut en sväng med Emelie i solen idag, riktigt härligt! Vi red en kortis på GP:n, har ju varit ledig hela dagen idag för att vi hade utvecklingssamtal. Puma var galet fin, hon var supermjuk precis hela tiden, lyssnade på en gång både när jag ville ta tillbaka henne och rida framåt. Nu ska hon få vila resten av veckan, eller jag kommer longera henne på fredag eller söndag men annars får hon vila och gå nån promenad imorgon och hälsa på korna eller något som hon tycker så mycket om! ^^
 
 


Hoppträningen!

 
Som ni ser så drar hon mycket efter hindrerna, men där måste jag bli starkare så jag orkar hålla tillbaka henne! Dom 2 sista hoppen gör jag det, och kolla vad snyggt det blir! ♥
 


Morgon!

Go'morgon! Hur mår ni? 
 
Jag ska ha två samtal med skolan idag, ett klockan 12 och ett klockan 16... Ska träffa SYV och gå på utvecklingsamtal! 
Efter det ska jag rida Cassie. Hon kommer säkert (förhoppningsvis) vara lugn ifrån igår, men det kommer vara mörkt när jag är där, så vi får väl se. 
 
Jaja, sitter på svenskan nu (badass) så ska väl fortsätta med min otroligt roliga bokrecension!
Film kommer också senare!
ponny <3 
 


Puma - 12 november

Hoppade för första gången på riktigt idag. Ställde upp huset och började med att hoppa fram på ena långsidan. Kom i trav och travhoppade första hindret, landade i galopp, varierade mellan 3 och 4 galoppsprång, bom, 3-4 galoppsprång igen, hopp, och sen 3-4 galoppsprång till sista bommen. Efter några gånger när hon taggat ner lite och lyssnade mer på mig skötte hon det galant! Sen hoppade jag fram på en båge som var snett igenom och där räckte det med en gång i varje varv för det skötte hon perfekt redan första gången.
När hon var framhoppad satte vi ihop en bana som var ganska klurig med mycket avstånd så man fick räkna galoppsprången hela tiden och hon var superduktig! Avslutade med en mer simpel bana som låg mellan 90-1,10.
Även där gick det superbra förutom att jag tjuvhåller i henne och då rev hon ett av räckena. Så jag är ganska besviken på min egen ridning vissa delar av passet för att jag bara sitter och håller och håller och typ parkerar eller så rider jag på för mycket. Men för det mesta gick det riktigt bra och jag är verkligen nöjd!
 
Nu när jag hoppat bana på henne på lägsta tävlingshöjd så vet jag vart vi ligger till och vad vi ska träna på, mycket handlar bara om mig själv. Så nu ska vi bara fokusera på lydnad och att stärka henne och att hon ska få bättre kondition. Hoppa kan hon och därför kommer vi nöta lite på 80 hinder för att hitta en bra rytm och hoppa mycket studs och blanda in bommar ibland i dressyrpassen. Jag är verkligen tävlingssugen men vill inte stressa fram något med henne för jag vill ge henne de bästa förutsättningarna och det kan jag inte om jag fortsätter rida som jag gör nu.. haha. Men som sagt, jag har inte bråttom och nu ska vi bara träna så att vi är skitbra till tävlingsdebuten i vår! :) Ska försöka hitta en bra tränare också som jag kan lära mig mycket av.
 
Men Puma var verkligen såå duktig idag och hon är SÅ  himla ärlig och hoppar i alla lägen, bäst är hon♥
 
 

Jättetråkigt att denna bilden blev suddig men laddar upp den ändå för hör var så fin!
Tänk om den varit skarp..
 


Dagens träning.

Dagens hoppträning. 
Cassie var duktig, hon var MYCKET lugnare än förra gången! Dock så var hon riktigt stark.. 
Vi hoppade åtmistone 1.20 en gång, det vet jag. Om inte lite högre. 
 
I slutet så gick det mycket bättre, men jg måste bli starkare och använda mag och arm musklerna mycket mer så jag blir stark och orkar hålla i henne, så hon blir lugnare.
Men Cassie är en stark häst, det får man leva med! :) 
 
Vi avslutade på en bana på 1.10-1.20. Någonstans där!
 
Tänkte försöka fixa filmen idag, men just nu måste jag skriva på min engelska redovisning som jag ska göra imorgon..
 


Gymmat

Kom precis upp till rummet efter att ha tagit en sväng förbi gymmet. Länge sen jag tränade nu, typ 2-3 veckor, så körde 50 situps och rygglyft, sprang 10 min på bandet, 3 minuter av de 10 minutrarna ökade jag farten från 12 till 18 km/h och sen gjorde jag 30 squats. Fick räcka för idag även fast jag inte var speciellt trött men man får öka lite försiktigt i taget :) Ska verkligen försöka ta mig till gymmet på vardagarna när jag är i skolan, svårt att hinna med när man har hästen också som går i första hand och sen en massa prov och sånt men det är bara att börja prioritera tiden så ska det nog gå!
 
Ni får en bild på dagens RIDoutfit, tog inte kort på pumas men hon hade ett rosa schabrak med mörkare rosa glitterkant och matchande lindor i alla fall, how cuute..?!^^
 
 


Puma - 11 november

Idag hade vi hästövning på schemat hela dagen. Vi skulle öva mycket tempoväxlingar i alla gångarter så jag passade på att rida Puma på lektionen då jag ansåg att hon skulle behöva den här typen av träning idag. Hon har ju vilat sen i onsdags så hon var jättepigg när vi skrittade fram ute, och när jag skulle ta in henne från hagen så skuttade hon fram brevid mig och pep?! Alltså haha why..? Aja jättesöt iallfall.
Hon var superduper fin när vi red, verkligen! Lyssnade skitbra och gick i stadig och bra form. Vi hade travat ganska länge så jag kände att bensinen höll på att ta slut när vi skulle börja galoppera, därför ställde jag inga krav på henne i galoppen utan ställde mig i lätt sits och lät henne rulla på i en bra galopp.
Supernöjd över passet idag och vi behövde det verkligen :)
 
 


Träning tomorrow

Imorgon är det dags för hoppträning, så jag ska ladda över alla bilder ifrån kameran så mamsen kan filma! Gud vad jag längtar! Dock så måste jag försöka hitta mina vintervantar... Usch vad kallt det börjar bli!
 
Iallafall. Jag har ju ridit Cassie varje dag sen i fredags. Hon har varit riktigt jäkla pigg, men idag så gick det riktigt bra, även fast banan var hård och jag inte kunde göra mycket alls.
 
I lördags så tog jag det lugnt, övade på att vara lugn i galopperna osv. 
 
I söndags tog jag fram tre travbommar och en studs/upphöjd cavaletti och satte travbommarna på varsina sida av det upphöjda! 
 
Sen längde jag dom och gjorde galoppbommar vilket hon taggade supermycket på, men i slutet så fick jag henne lugn åtminstonde 2 gånger ;) 
 
Idag så var banan hård eftersom det var frost osv, så jag kunde inte göra speciellt mycket, så red kanske bara max 30 minuter. Skrittade mycket men tog även två galopper! Hon skötte sg riktigt bra och jag var nöjd! 
Elin var med och fotade också igår, tycker hon är rätt charmig lilla Cassie <3
 


Vaknade för 20min sen

Och ska till Cassie om 40minuter. Usch, supertrött och ont i kroppen, har inte ens ätit frukost. Ska rida mocka, luncha och packa hö.. 
/LINN


Mugg och foderstater

Halloj! Har inte blivit så mycket uppdatering för var superledsen i Onsdags pga att jag saknade Shatte och inte nog med det så när jag kom till stallet såg jag att Puma var jättesvullen i benet pga hennes mugg.. Hon är superkänslig men det har blivit bättre för varje dag som går. Hon har fått vila sedan dess och kommer få vila hela helgen för säkerhets skull. Men nu ikväll var muggen nästan helt bra! ALL svullnad är borta och muggen är också nästan helt borta. Har använt mig av en speciell salva som jag köpt av veterinären och den är helt GALET BRA, såren läker på en gång! 
 
Förutom det så sitter jag och klurar ut en jävla foderstat till Puma, vi håller ju på med foderstatsberäkningar och det är viktigt att veta exakt hur mycket ens häst faktiskt får i sig av olika ämnen, vissa är jätteviktiga som man faktiskt inte tänkt på. Jag tycker detta är lätt, intressant och väldigt kul men grejen är att till just Puma är det skitsvårt att få allting precis perfekt, men jag ska klura på det resten av min fredagskväll eller helg ;)
 
Jag tränade även lite ledarskapsövningar i ridhuset idag med P eftersom hon inte ska ridas och det gick jättebra, hon lyssnar verkligen jättebra på både röst och kroppsspråk, superkul! Släppte henne sen och då galopperade hon runt mig på en volt och lyssnade fortfarande superbra, löslongering! ^^
 
 


Näst sista dagen.

Tosdag. Näst sista dagen på praoen. Mina klasskompisar börjar nog undra vart jag har tagit vägen.. 
 
Jaja. Idag longerade Carina Cassie, hon hade stegrat och bockat som tusen tydligen, så jag får väl se vad jag kan göra imorgon! Får nog köra en travtur med lite längre tyglar ("längre", ja jo kanske 5mm) så hon får jogga ett längre pass. 
 
Elin sov här igår, ska sova här idag, kanske imorgon, och sen ska hon sova här på lördag. Haha! Besti ♥
Färgade mitt hår idag också. Inget speciellt. 
 
Imorgon ska jag se om jag måste åka till hallstavik en till gång, för att sen åka till Cassie! Synd att Tobbe (min bror) är ledig på fredagar, annars skulle jag kunna sitta med honom ifrån hallstavik eftersom han går på gymnasium där. Menmen. 
 
Jaja, har inget mer att berätta faktiskt. Har just nu ett helt vanligt tråkigt liv. Haha. Ska få Sofia att blogga mer också!
Bror ♥
 


Hoppträningen igår.

Igår så följde mamma inte med, så jag vet inte om Carina kan skicka alla filmer, annars får ni inget hihi! 

Iallafall. 
Cassie var sjukt pigg, sen förra måndagen har hon stått 3 dagar tills igår, vilken man verkligen känner på henne! 

Första hindret som vi skulle travhoppa började hon tjafsa och nästansmåstegra vid, så jag ramlade av ...... Sen fortsatte hon tjafsa, men tillslut så gick det att hoppa, haha.

Vi hoppade det där några gånger i trav sen i galopp i båda varven,  och tillslut blev hindret 1.20! Haha duktig hest. 

Sen gjorde vi lite andra övningar och tillslut blev det en bana med 9 hinder. Vi hoppade det först på låg höjd, Cassie ville inte alls göra dom snäva svängarna, men tillslut gick det rätt så ok.. Haha

Sen höjde Micke till 1meter, för han tyckte att eftersom hon var tjafsig i början och allt skulle gå snabbt, så tyckte han att vi skulle ha en behaglig höjd och inte tjafsa med den! 

Så först gick det okej, sen blev det lite snabbt och hag glömde banan, så jag fick ta om ett plank, snäv sväng till en oxer, snäv sväng till ett räcke, och snäv sväng till ett annat räcke.

Då gick hon superbra och luuuuugnt både före och efter. 

Men jag ska rida Cassie (ev torsdag), fredag, lördag, söndag, måndag. 
Carina ska åka bort, men Jon skulle försöka longera Cassie på torsdag! :) 

Elin ska också komma hit och rida Baileys med mig och Morado, så jag hinner nog rida alla! Bara jag har npgon som kör! Haha :) 

/LINN


Explosiv

Igår skulle jag rida i ridhuset men det gick verkligen inte, jag kunde inte ens skritta. Puma hade fått för mycket betfor + vilat så hon var helt sjuuukt pigg! Ville inte sitta och tjafsa med henne så släppte henne i ridhuset istället så hon fick springa av sig och jävlar va hon sprang..!
 
Idag skulle jag rida ut med Emelie på rakan och intervallträna men när vi kom ner till rakan så var det bäcksvart ute så vi såg inte ens kanterna av banan så då red vi tillbaks och red på utebanan istället. Puma var fortfarande jättepigg sen dagen innan så jag lät henne galoppera av sig lite och sen försökte jag börja jobba henne. Gick fint i vänster men riktigt jobbig i högersidan. Men i slutet lyckades jag äntligen få igenom henne i högersidan så hoppas det fortsätter åt rätt håll. Masserade nacken när vi kom in och hon tyckte det var jätteskönt och började gäspa så hon är nog en aning spänd, men det ska vi få bort :)
 
 


1 timme och 37 minuter

Sitter på bussen emot Hallstavik, ska sedan ta bussen till älmsta. Ska ta mig 1 timme och 37 minuter att åka till Cassie istället för den vanliga 40 minuter (im man åker ifrån Norrtälje. Usch




Dag 1.

Praoade som sagt idag! Gick superbra och det är verkligen roligt på zoo butiken!
ängtar redan tills imorgon!
 
Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg då jag faktiskt sja gå och sova strax, somnade nästan när jag skulle åka bussen hem, och vill ju inte vara trött till träningen imorgon! 
 
Föresten så måste jag också åka in och kolla mitt finger sen jag senast ramlade av Cassie, det är helt snett, haha! 
Dock var det inte ifrån den här gången
 


Godmorgon!

Soit gott? 

Idag är första praodagen. Mina klasskompisar kommer nog undra vart jag ska eftersom jag sitter sen kvar på bussen när dom kliver av ;)

Det ska bli riktigt kul att praoa faktiskt! Får se om jg skulle hinna rida Cassie idag eller inte, men hoppas på det! Annars blir det på tisdag då vi ska träna!

/LINN


Ny header

 
Jag satt och gjorde en ny header, vad tycker ni ? Annorlunda, inget citat och glömde lägga in min och Sofias fjärder, jaja. Vi ska ändå bara ha den tills efter jul! ;) 
 


Senaste dagarna

Puma har fått vila, torsdag och fredag.Detta på grund av att i Torsdags klippte jag mig och i Fredags var jag iväg och skulle handla lite grejer men hittade inget och det tog ett tag så skulle aldrig hinna ut och rida efter det. Men igår red jag henne i ridhuset och idag hade jag tänkt skritta ut men vädret är väldigt osäkert men vi får väl se till att försöka trotsa det, om vi ser något genom dimman?


Prao vecka och träning.

Idag är det träning! Dressyr med Cassie, myyyyys! Känns som att det var evigheter sen jag red henne, haha! 

Efter det ska jag nog rida Baileys och kanske morado om jag hinner. 

Ska precis ladda över alla bilder ifrån minneskortet till datan så mamma kan filma osv idag. 

Ska även fixa den förra hoppträningen på film.. Usch vad mycket jag ska göra..

Imorgon är det också praovecka. Ska praoa i zoo-affären i Norrtälje, det är min dressyrtränare som äger det, haha ;) 

/LINN


Jag vill också ha.

 


Statistiken skjuter iväg!

Undra varför? ;) 
Sånt här är humor faktiskt! 
 


3 Månader med Cassie idag

Tre månader, tre tävlingar avklarade, två avfallningar, och maaaaaassa skoj! 
 
 


Hemfärd

Plönninge Naturbruksgymnasium: 
Jag började ju med att vara på plönninge, världens mysigaste skola! Vi fick rida och köra, jag red en häst som hette Leading F**** (minns inte just nu haha). Mysig valack på 17år. Hannovarare!
Vi fick rida en halvtimmes lektion vilket var väldigt roligt! 
 
Sen fick vi köra en travarvalack. Baron K trooor jag han hette. Väldigt fin iallafall! 
Vi fick även se internaten. Åh gud jag hoppas verkligen jag kommer in där!! 
 
Sen åkte jag till Dalsjöfors i Borås, träffade Mari och hennes pappa. Första dagen så åkte vi till Borås och där träffade hennes kompis Felix och hans två kompisar som vi umgicks med! 
 
Andra dagen så åkte vi till Göteborg med Emma, Rebecca och Nathalie. Vi gick i många olika butiker och hade väldigt mysigt! Sen klädde vi ut oss på kvällen och gick bus eller godis hos Lollo och Sofia, haha! Jag och Mari färgade även mitt hår!
 
Tredje dagen så åke vi till Borås igen och shoppade lite till med Felix, haha! 
Dock så åte vi hem tidigare och bakade och kollade på idol! 
 
Och idag så åkte jag hem. Hade gärna stannat ett år långre ;) 
 
Det har varit väldigt roligt och jag ha träffat mycket underbara personer som jag kommer träffa myyycket mer sen när jag flyttar till Halmstad (om jag kommer in), och det ska bli grymt!
mer bilder kommer ikväll när jag är hemma! (21:40 ungefär)
 


Mycket har hänt

Hemfärd ifrån Borås idag. Kommer sakna alla jag lärt känn här nere! Och såklart Mari! 

Det har hänt mycket här nere, har bl a färgat håret. Jag kommer nog blogga på bussen, skriva tidsinställda och skriva på min berättelse på wattpad! 

/LINN


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se