Hopptränat en gammal vän

Tänkte bara slinka in ett inlägg innan jag går och lägger mig. Håller på med filmen från dagens hoppträning för Micke. Vet ni vad jag kände hela rundan när jag red hästen? - Jag har hoppat den här förut.
Och när jag sedan skrittade av honom kom jag på vem. Morado. 
 
Jag bokstavligen red runt på min gamla vän. Tårarna rinner när jag skriver detta shit.. 

Hans osäkerhet, hans behov att söka trygghet, så fort jag slappnade av gjorde han också det mellan hindrerna. Åhh vad jag saknar min älskade vän, Morado. 
Mamma vill också den känslan. Så fort man inte såg Kråkans bläs var det liksom Morado, bara en ljusare päls. Höjden, maffigheten.. 
Bild från min instagram - linnolssonpark


Carnaby Sparrow Lad

Här har ni Kråkan. Han är ca 152-153 i manken och hoppar såå stort!(!!) Hade lite svårt att hitta rätta knappar på honom men i slutet gick det bättre och vi hoppade ändå 90cm vilket är vääldigt bra då Kråkan inte hoppat på superlänge.
Ikväll taggar vi hoppträning för Micke som jag saknat!


Mot toftinge





You see it’s very hard to smile sometimes in life.

 


Sovmorgon

Hej!
Idag började dagen med stalltjänst. Sen naturbruk och därefter 3 timmars verktyg. Dock fick vi sluta efter 2, vilket var superskönt! Vi har målat vit-gröna bommar, vet inte om man kan kalla det kul, men det ska bli roligt att se själva resultatet! 
Sen har jag inte gjort speciellt mycket. Jag har skrivit på min naturkunskap som ska vara inne om en timme. Skrivit ca 40 ord av 1000.. Grattis Linn, här är ditt F! Skolan tar kål på mig bokstavligen. - Och min ständiga huvudvärk gör det inte direkt bättre. 
Imorgon får jag dock sovmorgon till 9:15 om jag vill - skööönt!

Kände iallafall att jag behövde en paus och tänkte bara slänga in ett blogginlägg för att känna att jag gjort något idag, haha! 
Är så taggad inför lovet, få umgås med min bästavän och med min familj och hålla på med fyra hästar också. Kan inte bli bättre! 
 


Biologi och naturkunskap

Hej!
 
Just nu håller jag på med två uppsatser, en i naturkunskapen och en i biologin/svenskan. Under helgen har jag endast suttit i mitt rum, spelat sims och jobbat på ett svenska tal. Kul, va? - Skolan tar kål på mig just nu. Ska bli skönt att påfredag åker jag hem och spenderar en vecka hemma under påsken! 
 
På tal om det, på lördag ska jag träna en okänd häst i dressyr. Och på tisdag ska jag träna för Micke! Ska bli så otroligt kul! Har saknat honom så mycket när vi har hoppning på skolan! Enligt mig förklarar han allt såå bra och det är det jag behöver! 
 
Sen ska jag också träffa Harry Potter mycket, rida både Baileys och Shatte och ev. löshoppa Harry! Ska iallafall gå promenader och leka med honom, är sååå taggad!
 


Insperation

Första dagen
Efter en månad(!!)


Mot tomelilla!

Hej!
Tjugo i två ska vi gå och fika, och sen tarvi trebussen till Tomelilla. Där äter vi middag (pizza, hehe) och handlar lite mat inför helgen. 
Har haft Hästkunskap där vi tempade, tog puls och kollade andning på fem hästar! - skitkul! en hade vi körning där vi såg solförmörkelsen, trots att det var moln. Och sen hade vi matteprov. Gick nog bra, men man vet aldrig haha.
 
Allvenskan 2014 med Casmera


American Horror Story

Eftersom jag nu har sett klart The Walking Dead tills de senaste avsnitten, så har jag bestämt mig att börja se American Horror Story (trots att jag nog kommer dö). Jag har ju faktiskt världens chans att titta på serier nu när jag bor på Bollerup, right?
 
__________
 
Iallafall. Idag har jag både ridit och kört. Jag red Bristic, en stor valack. Han var väldigt stark, men i slutet fick jag honom att slappna av riktigt bra, så jag var nöjd över både hans och min insats, trots att jag kunde ridit bättre och vi inte riktigt klickade. 
Sen hade vi naturbruk och sist körning. Då körde jag Elliot i prestion (?). Han var superduktig. Mycket lättare än Riviera och Mon Petiet som jag vanligtvis brukar köra (mina favoriter). 
 


Kvällsinlägg

Hej!
Har haft fullt upp att skriva tal (som vi fick reda på idag och ska vara klart imorgon) + redovisning och novell. Dessutom har jag kollat på balklänningar och skor, kan inget mer än att längta till vi står där i trean och ska ha våran studentbal!


Hade stalltjänst på eftermiddagen, gick snabbt, trots att vi bara var fyra människor på tre stall (+ två lärare som hjälpte oss). Det är det som är sämst när man är den minsta gruppen på 6 personer, och det är nästintill alltid någon borta. Dock är det vääldigt skönt på ridningen/körningen. 

Imorgon har jag ingenting planerat just nu. Ska till tomelilla och handla lite, annars ingenting. Får försöka komma igång med gymmet nu också, börjar ju bli lat - haha!
Fina Tora & Potter <3


Ystad Saltsjöbad

Hej!
Idag var jag och Cornelia på saltsjöbaden och blev bjudna på lunchbuffé av hennes pappa. Så sjukt mysigt! 
Det är föräldrar möte, så hela Corres familj kom ner (medans mina latar sig på Väddö). Så kul att faktiskt få träffa dem!
Ser ni vad fint det är?!
Ikväll ska vi laga pastagratäng och sen får vi se vad vi hittar på. Ingenting planerat iallafall. 
 


Min stjärna

 


Glömt lösenordet och återställa dator

Hej!
Igår var det en skitdag, rent ut sagt.
Datorn blev helt physko, startade om och uppdaterade sig, sen var den tvungen att återställa, jo men superkul när man har två inlämningar + en redovisning på den...
 
Iallafall, jag lyckades göra så den inte tog bort allt, dock tog den bort alla program, såsom photoshop, så det är bara att åka till Väddö för att installera om det, haha.
Sen när jag skulle blogga igår glömde jag ju bort lösenordet? - Jag har alltid på sånhär snabb så jag bara behöver trycka på enter så loggas jag in, men eftersom den återställde så försvann ju det... Så nu har jag återställt och bytt lösenord - igen, haha!
 
Jo, men idag då. 
Vi började med att köra, gick väl sådär. Moppen (Mon Peitit) och jag var inte riktigt sams, men i slutet gick det bara bra och jag var supernöjd!
Därefter hade vi ridning - hoppning. Jag fick Daimond, såå mysig, stor skimmel. Han och jag gick väl ganska bra ihop, förutom att han bockade nästintill hela tiden i galopperna, sparkade lite bakut och var lite tjurig. Men jag försökte bara få fram honom och i slutet fick vi superbra beröm av Monica!
 
Planerar lite till påsklovet. Ska gå på middag med några vänner ifrån högstadiet (om det nu blir av), sen ska jag försöka få Sören att vi ska löshoppa Qalle. Rida Baileys och träffa bästavän. 
Just nu sitter jag ensam på Corres rum medans hon är på musikhuset och spelar/sjunger. Funderar på att gå och hälsa på någon "granne", vi får se. Kanske skriver lite på min (nu) halva novell. 
Jag saknar honom för varje sekund som går. 


Ryggont från helvetet

Hej!
Idag vaknade jag med VÄRLDENS ryggont imorse, så sjukanmälde mig ifrån stalltjänsten, gick på naturbruks lektionen där vi pratar om lantbruket i Sverige sen 1000-talet. Sen sjukanmäld från körningen och gick sedan på verktyg som vi målar bommar på.
Har fortfarande jätteont, skolsyster tror jag sträckt rumpmuskeln, haha! 
 
Vi var på laserdome igår och spelade (sjuktkul), så det kanske är de som är den skyldige? Eller innebandyn på morgonen, osäker - haha!
 
Sitter just nu och har precis börjat på min biologiredovisning vi ska framföra imorgon, om svampdjur. Har även en svenskanovell som skulle varit inne igår, förstår inte hur dem kan ge oss en redovisning och två inlämningar på samma vecka och två prov veckan innan. Usch. 
 


Läsvärt

Det finns fler som heter John bland cheferna för amerikanska storföretag än vad det finns kvinnor. Samma sak gäller i Sverige. Det finns fler Johan än kvinnor bland cheferna för svenska börsbolag.

Så vad ska våra döttrar göra? Byta namn till Johan? Jag har ett roligare alternativ. Det väger 400 kilo och har en hjärna stor som en clementin – fast inte lika klyftig.

Det sägs att 70 procent av kvinnliga svenska chefer har en bakgrund i stallet. Jag frågade mina tre hästtjejer vad det kan bero på.

– Dutti-duttar man med en häst ligger man på sjukhus inom tre sekunder, sade den ena dottern. Man måste vara den som bestämmer, även om man väger en tiondel så mycket. Det är en tuff sport, tuffare än de flesta.

– Men om man bestämmer för mycket så tycker inte hästen att det är kul, fyllde hennes storasyster i. Ledarskap handlar om samarbete. Går det bra på tävling är det för att man lyckats dubbelt, både med sig själv och med hästen.

De var överens om att de lär sig att ta ansvar i stallet.

– Får hästen för mycket mat, så att den håller på att bli tjock? Eller för litet, så att den blir för smal? Man har ju ansvar för en levande varelse.

– Mockningen är inte alltid så kul, erkände den andra. Det är ganska tungt och luktar inte så gott, men det måste göras. Varje dag, varje vecka.

Ridsport är Sveriges näst största ungdomsidrott. 85 procent är tjejer. Det är en av få idrotter där tjejer och killar, unga och gamla tävlar på lika villkor. En halv miljon rider regelbundet.

Jag är inte en av dem. Som nybliven ponnypappa förstod jag snabbt hur litet jag förstod. Ta bara de obegripliga bokstavskombinationerna. En A-ponny är lägre än en B-ponny, men Lätt A är högre än Lätt B.

En tävlingsklass kan ha både avdelning A och B, och avgöras i bedömning A:0/A:0. Och inne på ridbanan finns det bokstäver runtom, utan någon som helst logisk ordning: AKVESHCMRBPF.

– Man får lära sig dem utantill, förklarade dottern. Abstrakt tänkande i de högre divisionerna. Då är det är enklare att förstå affischen som sitter på dörren i klubbrummet i Hedemora: "Belöningen för ett väl utfört arbete är ett väl utfört arbete".

Det är inte konstigt att forskning visar att stallet är en plantskola för kvinnliga ledare. Tidiga mornar och tydliga rutiner, självkänsla och samarbete, skit under naglarna och en mjuk mule under handen.

Kanske är det inte heller så konstigt att den som sysslar med ridsport får en tredjedel mindre statliga bidragspengar per år jämfört med den som spelar hockey. Eller att kommuner runtom i Sverige satsar miljonbelopp på att dopa manliga fotbolls- och hockeylag i Allsvenskan och SHL.

Hästar är ju en frukt som inte finns. De passar bäst på mackan.

Och så saknas det ju VIP-loger i ridhusen.

Ridsport är politik.

Inte minst i morgon.

-Martin Borgs


På väg till jobbet!


Bild från gårdagen


Galet kul

Okej, ni vet vem jag var på hos clinic igår va? - Jo juste, Peder.
Kan ni då gissa vem det är som vill ha mina bilder (förutom Bollerup?) *flirtsmiley* 
 Jo självaste Peder Fredricson ville ha bilderna jag fotade, förstår ni vad sjukt det är?!
 


Peder Fredricsson

Hej! 
Hade samhälle imorse, men fick så mycket huvudvärk att jag gick hem och mamma sjukanmälde mig. Men ska ändå gå på 13:00-cliniken för självaste Peder Fredricsson ska komma och undervisa oss(!!!).
Är så sjukt taggad, en sån otroligt duktig ryttare ska undervisa oss?! - Dessutom har både han och Lisen skrivit på ett kontrakt med Bollerup (för ett tag sen), såå sjukt kul!
 


Hoppning med Rachel

Hej!
Idag hade vi hoppning som första lektion, jag fick det mörkbrukastoet Rachel. En tittig sjuåring. 
Det gick superbra, över förväntat! Fick massor av beröm av Monica, hon tyckte jag gjorde rätt och tyckte att Rachel passade mig. Kändes riktigt skönt!
 
Sen hade vi naturbruk med Micke. Vi pratar om medelåldern osv, hur jordbruket har förändrats i Sverige. Inte lika roligt men duger, haha!
Ska ha körning och verktyg. Sen ska jag gå och kolla om min moppe är klar, annars får vi fixa den på annat sätt eftersom det stått där i över ett halvår nu (.......). 
Ska också till kostallarna och se mitt schema hur jag ska jobba, shit! - Läskigt. 
Efter det ska jag ringa till mor min, boka flygresor hem och efter det kan jag äntligen slappna av och spela/kolla på The Walking Dead (ligger ju faktiskt på säsong 5, episode 7 efter att ha sett tre säsonger på två veckor).
 


#tbt





RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se