Tre månader med min bebis.

Hej! 
 
Måndag, ny vecka, imorgon december. Gud så fort tiden går! Idag har jag stått som ägare på min häst i tre hela månader, tre månader sen jag, Sören och mamma satte oss ner och skrev på de papprerna som skulle förändra mitt liv. Och det är bara två månader sen idag som jag tog ut Harry ur transporten och på började vår resa. Känns som en evighet, samtidigt som det känns som igår. 
 
Vårt band har blivit såå starkt på bara dessa månader. Min fina, åh så jag älskar honom. 
 
Iallafall, hade ridning på morgonen vilket gick sådär. Inte min dag idag helt enkelt, Enough said. Sen entreprenörskap där vi ska göra ett nytt projekt som ska hålla på fram till påsk. Jag vill ha typ en hästshow eller något, men det verkar inte vara så populärt bland mina gruppmedlemmar.. Typiskt. 
Och sist engelska. Nu sitter jag och har försökt plugga med Natalie till provet vi har på onsdag, gick väl sisådär. Men ska se på lite Grimm nu, har kanske 20avsnitt att komma ikapp... 
Bilder från när jag och Jossan var i Stockholm förra julen. 


Första advent

Hej, glad första advent på er! (Säger man ens glad? Jaja.) 
 
Imorse släppte jag ut Abbe och sen pysslade lite emd Harry innan Elin och Ottilia kom. När de fixat iordning hästarna gick vi in i långa ridhuset för det låste så fruktansvärt så vi ville inte gå ut.. Och vilket var tur, precis när vi går in och jag har hunnit gått ett halvt varv med Harry börjar det spöregna. 
Jag är iallafall supernöjd över Harry. Övade lite på att kramas, sen lite häst vid hand, att han skulle backa när jag backade, gå när jag gick och ja, vanliga ledövningar. 
Det roligaste var nog att han aldrig vait i långa ridhuset, aldrig sett några körvagnar eller något sånt. Han tittade knappt. Så himlans lugn han är! 
 
Och stenkoll hade han även på mig idag. Trots att Ottilia och Elin galopperade runt honom var det bara mig han fokuserade på, försökte inte springa med dem eller något! Känns superbra! Dessutom har det blivit en supevattenpöl utanför stallet när det regnat, och när jag bad honom följa med mig ner i den gjorde han det. Trots att vi aldrig har övat överhuvudtaget med vatten och hästar inte har något sinne för hur djupt det är. Jag känner bara hur mycket han litar på mig mer och mer, känns sååå bra! Ottilia berättade också att hon tyckte Harry var superfin, såg ut att ha starka kotor och var vääääldigt lugn och snäll. Känns så bra när det nite bara är jag, Frida, Emelie och min familj som tycker han är fin ;) 
 
Enda nackdelen idag var att när jag gått in i min gång med Harry ska Elin och Ottilia gå in i sin gång, och då blev Harry vääldigt stressad när han blev "lämnad" men det tog kanske 2-3minuter sen var han lugn igen. Så jag satte på honom täcket och gick ut i blåsten, gav honom lunch och nu sitter jag hemma, har ätit en av mina brända-vid-kanterna minipizzor som jag frös in, skrivit lite på min senskade-uppsats och ska ta in Harry sen innan jag tänkte kolla på svtplay från Sweden International Horse Show på hoppningen 18:05! 
 


Första galoppen och flytt

 
Har ni haft en bra dag? Det har jag! 
 
Jag vaknade runt sju imorse och gick upp vid halv nio. Åt frukost och sen vid kvart i tio gick jag upp till stallet. Strax därefter kom Frida med transporten. Vi lastade av Harry och ställde in honom i boxen. Han var lite stressad men det gick över snabbt. Så vi packade in alla grejer och sen sadlade vi Harry och gick ner till lilla ridhuset där vi först släppte lös honom, sen longerade, därefter hoppade Frida upp och red honom. Gick jättebra! Flrutom att han är både lite lat och inte riktigt förstår vad han ska göra. 
De tog iallafall en galopp på en hel långsida. Efter det släppte vi lös honom igen och lät honom galoppera tre hela varv innan vi saktade av och avslutade. 
 
Sen spolade vi benen och rumpan då han har varit lite lös i magen på sista tiden. Han var superduktig i spolspiltan! Lite obehagligt var det, men det släppte efter ett tag. 
Sen fick han gå ut i hagen och stå där tills jag tog in honom vid kvart över fyra cirka. Han skulle blivit ensam så ville inte att hans första dag skulle sluta i stress och nersprängt staket, så bättre att ta in honom innan han blev ensam. 
Vi mötte en lastbil på vägen till stallet också, medans Amandas två hästar var livrädda stod Harry där coollugn och brydde sig knappt. Typiskt Harry! 
 
Imorgon vid tio ska jag, Elin och Ottilia gå runt femman. De tror jag skulle rida medans jag leder Harry! Tänkte att han skulle få se lite på omgivningen. På måndag ska han få vila och endast bli borstad när han kommer in. Och på tisdag ska jag ock Frida försöka träffas och hitta på något! 


Välkommen till Bollerup Harry!

 


Sista dagen som hästlöst.

Idag är det sista dagen som hästlöst. Denna har tillbringats i skolan, med äcklig-men-ätbar lunch i skolan, gott fika och med Natalie som hjälpte mig flytta in lite saker i stallet. Sen åka genom blåst till Tomelilla för att handla mat, göra minipizzor som blev kantbrända, äta minipizzor som var kantbrända och nu sitter jag och lyssnar på musik. 
 
Får se om någon av mina kära internetvänner känner för att prata med mig idag. Annars får det bli planeringar inför imorgon. Frida och Emelie kommer hit strax innan tio och installerar Harry och alla hans saker. Sen ska Frida testa galoppera på honom! Hoppas han är lika snäll som han är med allt annat! 
 
Har ju inte träffat Harry på två veckor på söndag, så jag är sååå glad för att träffa min underbara häst igen. Sen blir det tidiga morgonar, inte alls sena nätter och underbara dagar! 
 


Tröjorna

Alla är från H&M förutom den första som är från monki. Allt det andra ligger i tvätten, så får se om jag kommer ihåg att fixa bilder på dem när det torkat :D 


Jag mår så bra!

Hej! Hur mår ni? 
 
Igår var jag först i skolan och tog sen mig till Tomelilla där jag gick hos kuratorn. Har märkt att jag har mått så bra på sista tiden. Allt har löst sig med familjen, vänner och på lördag kommer Harry ner hit!
 
Nej, nu flyter allting bara på! 
Efter skolan ska Frida och Lasse hämta mig så åker vi till Ystad och handlar på Granngården och IKEA. Sen ska jag börja packa in massor i skåpet. Åhh vad jag längtar! 
 
Idag har vi också haft unghäst och naturbruk på morgonen. Superkul! Dock sååå kallt i ridhuset där vi longerade 1,5åriga hingstarna. Annars var det jättekul! 
Ska ha engelska efter lunch, sen blir det matte som sista. Inte så jättetaggad, men det går nog bra. 
 
Jag tänkte fota allting jag köpte när jag var i Stockholm när jag kommer hem från Ystad. Så det kommer upp imorgon!
 


Sam Tsui does it again!

Here min gud, sååååå bra han är!!
 


Hemma igen!

Hej!
Kom hem vid middagstid igår, men städade hela rummet och sen gick jag och la mig nästan på en gång, därav ingen bloggning. 
Iallafall. Dagarna i stockholm var helt okej. Har superont i rygg, nacke, axlar och fötter nu efter att ha stått konstant upp i tre dagar, sen shoppa på kvällen... (Tänkte visa er i ett senare inlägg vad jag köpte!)
 
Iallafall. Ska ha ridning nu första vid 10:30 och sen vid 13 har vi en clinic med Peder/Lisen. Kul! Ska se om jag kan ta med kameran och filma lite. Måste bara rensa minneskorten lite. 
 
På lördag flyttar Harry ner. Är så taggad samtidigt som jag är så nervös. Kan knappt tänka på hur mycket skitsnack det kommer bli pga att han är så ung och alla hästmänniskor har olika åsikter om hur man ska rida, träna och utbilda en häst. Som tur är har jag Frida och Emelie som står bakom mig! ♥
Nej, men det blir nog bra. Jag får äntligen ha min egna häst här hos mig. Åh så skönt det kommer bli! 
 
Förresten, snöade i helgen.. Mycket mer snö i Skåne än i Stockholm, men ingen snö på Bollerup?!
 


På tåget mot Älvsjö!

Ska ju till gymnasiemässan idag-söndag, så är inte helt 100 hur uppdateringen kommer bli. Vi får se! Men nu sitter vi iallafall på tåget påväg! 



Vad vill jag egentligen?

Jag får hur många frågor som helst hur jag lägger upp min plan med Harry, vad våra mål är, vad jag hoppas resultatet är på treårstestet, vad jag ska satsa på ect ect... 
Och det är såhär:
Framförallt vill jag få en ny bästavän. En ny häst som jag har samma starka band som jag hade med Morado, och hellre starkare. Han var min bästavän och jag kan fortfarande inte förstå att han är borta. Men jag känner redan nu att jag och Harry är på god väg dit. 
 
Sen angående treårstestet är det självklart att jag hoppas på diplom. Helst både hoppning och dressyr, men framförallt hoppning. Sen kanske t o m kvala vidare till treårschampionatet, men det är bara en dröm tror jag, men allt kan hända. Treårs är bara för jag vill se vad dem tror om min häst. Är han redo fastän det blir superdåliga resultat kan vi bara ta igen det på kvalitétsbedömningen som fyraåring. 
 
Jag tänker definitivt satsa på hoppning och förhoppningsvis fälttävlan. Men träna på annat! Tricksträning, NH, working equitation ect. Bara ha kul! 
 
Våra långsiktiga drömmål är t ex SM. Det har varit en dröm för mig sen jag vet inte hur länge... Den går i 150 och finalen 155 som senior. Men att tävla SM, Svenska Mästerskapen, bara få komma in på banan med min helt egenutbildade häst... Ja, det vore en dröm. 
 
Annars är ett annat långsiktigt mål att iallafall starta 130/140. Jag vill inte laja runt på 110/120 längre, jag vill klättra i klasserna och visa att jag också kan. Inte bara sitta där utan häst och titta på equipe hur det går bra för alla andra i 130... Nej, med Harry har jag en chans att klättra förbi alla andra, men vi gör det i vår takt. Om vi startar en 130 om 6 eller 16år återstår att se, men vi ska göra det. 
 
Självklart är detta mål som jag får ha överseende med. Harry kanske blir skadad och bara kan gå som promenadridning, men just nu ser våra mål ut såhär. Och jag tänker inte sluta tro på dem. Det är mina mål, mina drömmar. Med min helt egna drömhäst. 
 


Måndagsmorgon

Godmorgon sovit gott? 
 
Det har inte jag... Vaknade kvart över fem imorse. Usch hatar att vakna fortfarande svintrött och innan mitt alarm..
Somnade iallafall om och vaknade av alarmet 7:30. Gick upp och duschade vid 9 och nu väntar jag på lektion. Ska ha Unghästlektion vid 10:30 som första.
Efter det är det entreprenörskap och då ska vi prata om Rådgivande Hingstbedömning vi ska vara funktionärer/kafeteriapersonal/seketeriatpersonal på! Jag och tre till ska stå i kafeterian, mysigt! 
Och sen sista lektionen är engelska, skönt! 
 
På tisdag när vi har rådgivande, kommer vi förmodligen få sluta tidigare. Så då ska jag åka till Harry och mysa med honom eftersom jag åker till Stockholm onsdag till söndag på gymansiemässan i Älvsjö. Är både taggad och inte på det, vill inte göra bort mig, haha!
 


En guldstjärna till

Idag förtjänade Harry ännu en guldstjärna, och en stor en! 
Det började med att han var hur enkel som helst att både tränsa och sadla. Sen gick vi upp för en ganska brant backe och där uppe hoppade jag upp från en stock. 
Sen red Frida Turbo i början och Emelie ledde mig. Han var liite öm i fötterna där det var som mest stenigt, men det är förståligt! 
Först gick vi förbi en hage med kossor, men han gjorde ingenting förutom att spänna sig lite. Strax efter det travade Turbo iväg då Frida skulle rida runt och vi skulle möta henne år andra hållet och vänta där. Då blev Harry lite stissig och ville springa efter, han gillar inte att bli lämnad, men det är bra träning! 
 
Han lugnade iallafall ner sig igen när Turbo försvann. Så vi skrittade på! Sen när vi kom in på en mjukare skogsslinga så travade vi lite tills vi mötte Turbo och Frida. Då hoppade Emelie upp på Turbo och Frida tog linan på Harry. 
Men bara kanske 10meter senare så släppte hon oss. Jag förstod inte det förrens hon gick över på andra sidan haha! Sen travade vi på lite till grusvägen igen. Vi mötte lite bilar och efter det travade vi igen. Då var Harry ganska trött, så han började skritta igen medans Turbo fortsatte trava. Och Harry ville inte bli lämnad igen, så jag lät honom gå i ett friskt tempo så han till och med travade om Turbo! Och snacka om nöjd han blev när han fick göra det! Sötnöten! ♥
 
När vi kom fram vid kossorna igen, var det andra hjärnhalvan som styrde och han gick ju först, så han började trava lite för han ville komma ifrån dem, så jag lät honom gå några meter i trav då Frida och Emelie sagt åt mig att göra det, sen saktade jag av och då var det som om det aldrig hänt! Min fina! 
Det roliga med Harry är också att när jag skrittade några meter före de andra på låånga tyglar fick han syn på något som liknande en bit av ensilageplast, som var väääldigt farligt först, men Harry är såååå nyfiken så han vände om och började nosa på den tills Frida, Emelie och Turbo ko ikapp! Haha min fina nyfikna galning ♥
Nej, så idag förtjänade Harry en stooooor guldstjärna, min vackra ♥
Kolla så fiiin han har blivit! 


Guldstjärna

Idag förtjänar Harry verkligen en guldstjärna! 
Förutom att han va ett as att tränsa var han superduktig när jag red! Frida hade linan som vanligt, och ingenting stör min häst! Vi mötte t o m en cyklist och Harry stannade bara upp och tittade, efter han hade cyklat förbi så började an gå igen! 
 
Travade också, han bööörjar lära sig start och stop och det blir bättre för varje ridpass! Vi red dessutom en ny väg idag utan någon annan häst som följde med, riktigt duktig var han!
Så skönt att han endast är uppmärksam och intresserad av sin omgivning, men inte så mycket att han blir stressad. Trots att vi mötte bilar, hästar i hagar, cyklister så var han inte ens svettig när vi kom tillbaka! 
 
Imorgon ska jag rida igen, antingen rider Emelie eller Frida Turbo och den andre leder mig. Hoppas han är lika duktig imorgon som han var idag! 
 


Baby you're all I want baby you're all I need

På riktigt, jag kan inte förstå hur mycket jag älskar den här hästen. Idag när jag hämtade Harry så ställde jag honom utanför stallet och så fick han stå där medans jag borstade. Lite otålig var han, men han stod ändå hyfsat still! Sen tog jag på repgrimman och gick en kort promenad i skogen. Övade på att stanna och starta för det mesta, tog med mig lite morötter som han fick knapra på under tiden. Sen började jag också att lära honom att "kramas" 
(såhär ungefär)
Han förstod vääldigt snabbt men det var lite krångligt med alla snören, så längtar tills vi kan arbeta i ridhuset istället! 
 
Sen gick jag tillbaka till stallet och bytte till nylongrimman eftersom det är den som ska hänga vid hagen. När vi örjade gå emot hagen så hoppade han till för något och stannade upp tills jag hade tittat dit, då kunde han börja gå igen! Nästan så att han "Hallå!? Såg du inte det där?? TITTA DÅ!!" Hahah! 
 
Det gick iallafall bra och han är såå söt, så fort jag tog av grimman gav han mig en puss, sen vägrar han gå ifrån grinden innan jag börjat gått därifrån, trots att det fortfarande finns mat som de andra hästarna står och gnager på!
 
Min finaste, vårt band blir starkare dag för dag.. 
 


Exteriörbedömning

Hej!
 
Har inte varit hos Harry alls sen i söndags. Har varit för mörkt... Tur att nästa vecka är jag ändå i Stockholm på gymnasiemässa och veckan efter det kommer han till Bollerup! - Få pyssla varje dag med min fina! 
 
Har iallafall haft Hästkunskap nu på morgonen. Vi hade hit exteriördomaren Jan-Ove Olsson. Han förklarade superbra och sen fick vi se två utav Bollerups egna tvååringar och han förklarade hur de såg ut och vad man som domare tittade efter. 
Efteråt frågade jag och Jan-Ove om han brukade dömma Quattro B's avkommor, och vad han tyckte om dem. Han gillade dem, de hade "en naturlig muskelatur och mycket spänst i stegen som man ofta får gratis av Quattros avkommor. De har liksom en fyrhjulsdift av sig själva!" vilket var väldigt kul att höra! Tyvärr skulle han inte dömma på Bollerup under treårstestet utan på Flyinge och högre upp i landet, men jag får hoppas att vi har en bra dommare ändå!
 
Ska till Harry när vi slutar. Slutar vid 14 med Djurens Biologi och nu har vi ingen lektion tills dess. Vår biologilärare är sjuk, så vi har bara en förmiddagslektion. Både skönt och jobbigt. Tyvärr har Fredrik (våran lärare i Djurens Biologi) en lektion vid 10, hade annars tänkt fråga honom om vi inte kunde starta lektionen tidigare, för då hade vi slutat 11:30.. Typiskt. 
Mitt ♥


Inköpslista

♣ Byxhängare från IKEA för 7:-/st. Perfekt att ha till schabraken så dem inte blir fult vikta! 
 
♣ En multihängare från IKEA för 59:-. Perfekt att hänga upp lindorna i ju!
 
♣ Groov 125 från Granngården 225:-. 
 
♣ Mineral Avel från Granngården 199:-. 
 
♣ Betfor från Granngården 89:-. 
 
♣ Slicksten från Granngården 75:-. 
 
♣ Fleecetäcke om inte vi hittar Morados gamla. 
 
♣ Hängare till dörren från IKEA för 29:-. Perfekt för att hänga upp grimmor, kapsonet, inspänningar osv!
Ska se om jag Emelie och Frida kan åka in någon dag till Ystad om två veckor och inhandla allt det här, så det finns tills Harry kommer! 


Serier

Här kommer en snabb lista på vilka serier jag följer och vilka jag definitivt tycker ni ska börja följa!
 
♦ Supernatural 4.9 / 5 (den där 0.1 är pga att season 10 var urkass.)
 
♦ Grimm 4 / 5 
 
♦ iZombie 4 / 5 
 
♦ The Walking Dead 4.5 / 5 
 
♦ Fear The Walking Dead 3 / 5 (under mina förväntningar tyvärr, men the walking dead har också haft svackor så jag hoppas att det blir bättre) 
 
♦ American Horror Story 4 / 5 
 
♦ The 100 4.5 / 5 
 


Planering, planering, planering...

Hej!
Har precis haft djurens biologi och ska nu börja på en skrivuppsats om skador på hästens senor som ska vara klass dagen innan jul. Så har bara hunnit skriva 43ord hittills, men det kommer. Superintressant fakta man hittar! 
 
Ska förmodligen till Harry idag. Han vilade igår efter helgen. Riktig välförtjänt vila om jag får säga det själv! Men ska smsa Frida och se hur vi skulle göra idag. Eller om jag åker upp imorgon istället. 
 
Han kommer förresten till skolan den 27e. Så om 17 dagar. Usch vad tiden gått snabbt, eller hur? Ska bli så skönt när jag har honom här, kan gå upp när jag vill och bara mysa. Samtidigt som det kommer bli extra jobbigt då jag måste gå upp tidigare. Men det blir bra! Ska börja packa in grejer och måste fåga Frida/Emelie om någon skulle ha möjlighet att åka till granngården med mig. någon dag också och köpa lite kraftfoder och mineraler. 
 
Nästa vecka ska jag också till gymnasiemässan på onsdagen - söndagen. Mejlade precis SYV och frågade vilken tid vi åker och kommer tillbaka då jag, Frida, Emelie och ev. Lasse ville se på Mocking Jay part two som kommer ut den 18e. Så om vi ser den den 22a när jag kommer tillbaka kanske! (För er som inte vet det är jag gaaaalen i Hungergames.)
 


Hur mycket kostar det egentligen?

Jag tänkte räkna ihop lite hur mycket min sport egentligen kostar på ett år från och med nu. 
 
Stallplats + grovfoder
Då vi just nu har en stallplats för Baileys, den går ungefär på 1500:- i månaden inkl allt förutom viss kraft.
Sen Harrys stallplats på Bollerup kostar ca 2000:- med endast ensilage och box, inget kraft inräknat. 
 
1500 x 12 =
18 000/år
 
2000 x 10 + 500 x 2 = 
21 000/år (Harrys stallplats behöver inte betalas under sommaren, dock kommer han gå på bete och jag skulle gissa att det går på ca 500:- per månad.
 
39 000/år 
 
Kraftfoder
Baileys äter mineraler, kraft och vitaminer för ungefär 150:- per månad
Harry äter lika mycket så det går på 300:- för båda hästarna varje månad.
 
300 x 12 = 
3 600/år 
 
 
Träningar
Baileys tränas ju inte längre, men Harry gör. Vi räknar med att varje träning går på ca 200:-, och jag ska då träna för Frida/Emelie två gånger i veckan (just nu ser det iallafall ut att det ska bli två gånger i veckan, framtiden kanske det blir bara en). Vilket blir ungefär 1600:- varje månad. 
 
1600 x 8 = 
12 800/år (räknade bort fyra månader då han ska också ha sommar och vintervila) 
 
Skoning/verkning
Baileys gör en helskoning vilket bli ungefär 1 000:- varje gång. 
Harry verkas endast vilket går på ca 300:- vaje gång. 
Om de fixar hovarna varje 7v, så blir det 6,5 gånger om året. 
 
1300 x 6,5 =
8 450/år 
 
Försäkringar
Baileys försäkring går på 700:- per år och Harrys går på ca 500:- per månad. 
 
500 x 12 + 700=
6 700/år 
 
Sammanlagt:
 
70 550:- per år. 
 
Detta är då bara basic... Sen kanske någon grimma går sönder, Harry behöver ett nytt täcke eller dylikt (vi hästmänniskor är VÄLDIGT bra på att slänga ut pengar i onödan...) Nu har jag inte heller räknat med vaccinationer, avmaskning osv... Dock har jag världens bästa mamma och låtsaspappa som hjälper mig med en del Harrys hyra och hela Baileys. Jag försöker hitta fler jobb så jag ska kunna betala hela Harrys hyra själv men ingen i Tomelilla vekar vara i behov utav fler anställda... 
 
Hade ni räknat med att det var såhär dyrt på två hästar? 


Löshoppning, Grevlunda och ridtur.

 Visst är han fin?? 
 
Vi avslutade på 1.10m sååå duktig han var! Mer muskler på halsen och ryggen, sen kommer han bli farlig! 
Det var första gången på Bollerup också för hans del. Brydde sig inte speciellt mycket som vanligt, ville gärna hälsa på skolhästarna bara haha!
 
Sen åkte vi till Grevlunda och kan nu skryta om att jag varit i stallet, vet exakt vilken box Sibon står i, varit ca 1 meter ifrån Lisen och sagt hej och varit i ridhuset och agerat fotograf + banbyggare.
Var såååå fint där! Ridhuset helt magiskt ljust och riktigt fin utebana, stall och ja allt.. Skulle lätt kunna bo i ridhuset hahah! Såå mysigt!
 
Sen åkte vi tillbaka till Frida, släppte ut Pottan och Turbo och sen åkte vi och köpte kebab! Kollade på X-men, och sen slutade med att jag sov över där! 
 
Idag så vaknade jag vid tio och då åt vi frukost, sen såg vi på tv innan vi gick ut till stallet. Tog in Harry och Konjak, sen hoppade jag upp på Harry och Frida ledde mig och Emelie tog Konjak på en promenad med oss (lite stöttning för Harry). Gick såå bra! Övade på att starta och stanna, och svänga med hjälp av vikten. Han var superduktig. Lite trotsig med att stanna när Konjak, Emelie och Frida fortsatte gå, men han var superduktig! Riktigt stolt över honom. Treårstestet känns riktigt bra just nu!
 
Sitter just nu och tittar på världscupen, såå spännande! 
Frida och Turbo 120 och 140cm, vi körde en trekombination och lite höjdhoppning!
Charles <3


Löshoppning och Grevlunda

Hej!
Idag fick jag ett sms av Frida där dem sa att vi tar Harry en sväng till Bollerup och löshoppar. Så idag får Harry se Bollerup för första gången! Såå taggad! 
Vi ska höja upp lite idag tror jag, så han får ta i liiite iallafall, sist klev han ju över 50-60 utan några som helst problem! 
 
Så just nu sitter jag med kameran och för över lite ilder/filmer till datan. Sen laddas även batteriet, får inte missa en sekund av honom ju ;) 
Och jag måste ha extra mycket plats då jag även ska följa med Emelie och Frida till Grevlunda(!!!!!)! Ni vet där Peder och Lisen bor! De ska ta dit Pottan och Turbo och rida. Får se om jag får se en glimt av Peder och Lisen! Ska iallafall ta lite bilder och visa upp här sen! 
En suddig bild från när Harry löshoppade sist, sååå duktig!


Sjukling

Hej!
 
Har känt mig dålig ons och tor, så har inte velat hålla på med datorn. Men nu kommer jag och nu ska det vara bättre!
I måndags så red jag, på Harry. Först tömkörde vi och det slutade med att det endast var jag som styrde, stannade och så hjälpte Emelie till att starta då han har lite svårt för kommandon just nu! Kände såå bra! 
Sen hoppade jag upp och så skrittade vi en kort bit och jag stannade och styrde från sadeln. Åhh min fina! Lite obalans men ändå. 
 
I tisdags verkdes han, sen tog Emelie en promenad med honom tror jag! Och i onsdags när jag var sjuk så tömkörde Emelie honom. Helt själv! Han hade varit superduktig fast inte haft någon balans. 
 
Igår fick han en välförtjänt vila. Och idag ska jag åka dit och bara pyssla. Blir själv då Frida och Emelie inte kommer förens senare. Så jag tänkte ta in honom och ta på täcket bara. Så han får känna lite på det! Det regnar så gryyymt mycket och jag vill att han ska bli van med det. 
 
Nu på morgonen har vi löshoppat tre hästar. Superkul! Har fått lite nyttig information om hur jag ska göra med Harry imorgon då vi ska löshoppa honom. 
Vid 9:50 ska jag ha biologi. Vi pratar om evolutionen.. "Kul"
"Torrschampoo, för den som verkligen vill bli blond"


Tillbaka i Skåne

Hej!
Har inte ens haft upp datan över helgen, därav ingen bloggning. 
Jag red iallafall Baileys i fredags. Så pigg och den snart-27åriga-ponnyn bockade t o m! Brunstar gör hon också, suck. 
I lördags åkte jag och Wanda till Uppsala.Kaos på kvällen, men det slutad väl hyfsat när min bror, hans kompis och hans kompis flickvän hämtade mig vid 2-2:30 och bjöd mig på donken innan vi körde hem! Haha!
 
Igår åkte jag ner till Skåne igen. Sååå tråkigt. Skulle gärna stannat en vecka extra då det kändes som att jag åkte ner på lördagskvällen och tillbaka på söndagsmorgonen.. Man hinner liksom inte med någonting!
 
Iallafall så ska jag få träffa min häst idag! Jag ska åka till stallet vid 12 och möta upp Emelie så får vi se vad vi hittar på! På lördag ska vi försöka hinna med och löshoppa honom också längtar! 
åååhh vad jag längtar till jul! 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se