Ett halvår idag

 


Infektion

Hej! 
Det gick super i lördags, E-type var underbar och det kändes hyfsat bra! 
I söndags så tömkörde Annika Harry igen. Han fick såå många guldstjärnor! Riktigt fint gick han! 
Igår vila, och idag gå till veterinären. Gick dit på morgonen efter vi hade prov, pratade med Anders (vår veterinär) och berättade att Harry hostat en del nu på ssta tiden. Så fick tid vid elva och gick dit med honom.
 
Han fick otroligt många guldstjärnor av mig då han skötte sig hur bra som helst! Både när dem andra hälsade på honom, han fick sprutor, blev bremsad och fick gå in i en smaaaal spilta. 
Sen kollade vi ner i nosen på honom. Han var knottrig och hade slemm. Så det visade vara sig övre luftvägsinfektion, så fick medicin utskrivet och hämtade ut det för några timmar sen. Ska ge första dosen imorgon, sen fyra dagar till. Efter det är han förhoppningsvis bättre och vi kan börja hålla på med honom igen.
 


Prov på prov

Stress är bara förnamnet vad jag känner just nu. Hade prov i torsdags på ridning. Vi skulle förklara exakt hur hästen ska vara i kroppen, hur benen går, vilka hjälper man ska använda och vilket syfte i bak- och framdelsvändning, skänkelvikning och ryggning... Tror det gick bra, men har fått plugga in det hela veckan.. Sen har vi prov på tisdag på djurens biologi vilket jag känner stor stress inför då jag förstår nada. Men men, bara att plugga järnet nu och hoppas på det bästa. 
 
Därför har bloggningen blivit seg. Legat efter med svenskan också då jag missade en inlämning, men gjorde klart den igår och skickade in. Harry bet sig i tungan/kinden häromdagen också när Annika skulle tömköra honom. Riktigt äckligt såg det ut, men nu är han sitt gamla glada ja igen! 
 
Nej, idag har jag fem hästar att ta hand om. + att det är öppet hus och jag ska rida en utav skolhästarna. Ville egentligen ha Diamond, men eftersom han kan få sina "ryck" ibland (han har aldrig haft det med mig förutom när jag rider barbacka hehe), så ville dem inte ha med honon. Utan jag fick ta E-type istället. Inte min typ på häst, alldeles för... Ja, vad ska man säga.. Tråkig? Gör allt man ber honom om.. Man får för mycket gratis för att jag ska tycka han är en intressant häst. Men det blir nog bra. Hade varit sur om det varit en ridlektion jag fick honom, men nu är det "uppvisning" och jag vill visa det bästa av mig, så får vara nöjd! 
Har fortfarande så sjukt ont i ryggen och i hela kroppen, så det är nog skönt att ha en lite "lättare" häst också. 
Harry och Annika! Han mäter förresten hela 160 (159,5)cm nu! 


Did you miss me?

Hej!

Har tagit en oväntad bloggpaus. Varken mått bra psykiskt eller fysiskt. Ryggen har gjort ont sen förra söndagen, nu har även min fotsena börjat göra ont så fort det kommer något tryck på, så kan knappt ens gå med mina kortaste skor längre... Nej usch.
 
Harry ramlade i hagen igår också. Så han var öm och svullen vid korset igår. Inte alls öm idag, men fortfarande svullen. Får se hur det ser ut imorgon. 
 
Annars då? 
Jag har inte gjort speciellt mycket. Andra veckan efter lovet har startat och jag är mer än otaggad till det. Hela mitt rum är katastrof men jag finner ingen ork till att städa. Mitt huvud kan inte göra ondare, jag mår illa hela tiden och mitt rygg dödar mig. Jo men jag mår bra.. Haha. 
 
Nej, Harry fick vila idag både pga svullnaden och för jag inte känner mig hundra. Men snart är vi back on track igen, hoppas bara inte jag är magsjuk, gaah vart är mamma när jag behöver henne? 
Älskling


blogg.se

Hej! 
Jag har vait tvungen att byta tillbaka till blogg.se istället för .se. Så ni inte blir oroliga! 
Dock funderar jag helt på att byta portal snart. Hållt mig i snart 3år här, och det känns som jag behöver en förnyelse snart. Men vi får se, kollar på lite olika alternativ just nu. 
Fälttävlans breeders 2015


Hippolog - ridlärare

Nu har jag nog bestämt mig. Jag har pendlat fram och tillbaka mellan hippolog - stallchef, beridare och ridlärare. 
Hippolog = Treårs utbildning, första året på Flyinge, andra på Strömsholm och tredje på Flyinge. 
Beridare = Tvåårs utbilning på Flyinge
Ridlärare = SRL I och SLR II = tvåårig utbildning på Stömsholm 

Dessa har varit mina val sedan jag gick i ettan. I början lutade det mot beridare, men eftersom jag inte har meriter i 1.30 i hoppning, 1.10 i fälttävlan och MSV:B i dressyr sket det sig ganska snabbt. Hippolog - stallchef lät ganska kul, men när jag såg att man även kunde välja ridlärare så blev det ännu mer spännande då jag börjat kolla på Strömsholms SRL I och SRL II (olika nivåer av ridlärare)! 
 
Så istället för att gå fem år till i skolan funderar jag på att stanna i Skåne ett år till, sen två år i Strömsholm. 
Såhär står det om Hippologprogrammet (taget från Strömsholms hemsida: 
 

Första året
Första årets teoretiska delar ger dig ingående kunskaper om hästens byggnad och funktion, dess skötsel och utfodring – både som frisk och sjuk – ung och gammal, dess närmiljö samt grunder i pedagogik. Ditt första år innehåller också studier av praktisk karaktär som du ägnar åt hästarna, både med ridning, körning, unghäst och häst- och anläggningsvård. Första året läser du på Flyinge.


Andra året
I årskurs två läser du företagande och fördjupar dig inom pedagogik/ledarskap samt ridkonst. Under året ingår även verksamhetsförlagd utbildning där du får möjlighet att vara en del av en verksamhet och känna på arbetslivet. År två läser du på Strömsholm.
 

Tredje året
Sista året har du själv möjlighet att spetsa till din utbildning för att förbereda dig för det yrke du tänkt dig inom branschen eftersom en stor del av sista året består av valbara kursblock. Det här året finns en valbarhet där du kan välja att studera på Flyinge (15 platser) eller på Strömsholm (15 platser). Hippologprogrammet förbereder kunskapsmässigt för Svenska Ridsportsförbundets yrkesdiplomeringar. Efter årskurs 2 är du förberedd för SRL II. Efter årskurs 3 är du, om du har gått rekommenderade kurser på Strömsholm, förberedd för SRL III.

I årskurs tre ingår även verksamhetsförlagd utbildning(VFU) där du får känna på arbetslivet samt knyta kontakter inom näringen.


 

Visst låter det hur intressant som helst?! Ååhh Vill bara ta studenten nu så jag kan börja där! Börjar känna som i åttan när jag ville sluta grundskolan och börja på gymnasiet haha (dock var det mest för jag inte trivdes i min skola/klass vilket jag gör nu).

Jag är dock så sjukt rädd för att bli 18år, ta studenten, sluta skolan, börja arbeta, flytta ut, betala räkningar, skaffa kille/sambo/man?? HUR GÖR MAN!?

Hur blir man vuxen?! Jag vet redan att jag tar mer ansvar än flera av mina kompisar. Jag tar hand om min häst från att med utsläpp till insläpp och jag ska göra något med honom, jag bor själv, handlar själv, lagar mat, städar, tvättar, diskar osv.. Bor själv varje helg, ja, you name it, Men ändå är jag så sjukt rädd. Tänk om min ekonomi krashar och jag har kronofogden hack i häl? Det är det jag är mest rädd för; att pengarna ska ta slut. Usch vilken hemsk känsla det måste vara. 

Nej, usch. Nu ska jag hoppa in duschen och få bort dessa ansvars-tankar. Ciao!

 
Thanks puberty and makeup. 


Sjukling

Hary har inte varit 100 dessa dagar.. Han har haft lite kolikkänningar (som nu är bätte) men han är fortfarande lite loj. Men han är på bättringsvägen, äter, dricker, ja, mår bra. 
 
Igår övade jag och Frida på häst vid hand. Gick superbra! Vissa gånger gick han riktigt bra! Men det finns fortfarande saker vi ska öva på till treårs. 
Sen åkte jag med hem till Frida, såg på film och vi spelade spel med Lasse och Alex! Supermysigt!
 
Sen körde dem hem mig på morgonen, Malou släppte ut Harry (tack!♥) och jag gick upp och lunchade efter ca två timmar. Sen har jag börjat städa och fibblat i mitt rum. Satt upp ljusslingor och ändrat lite. När det är helt klart tänkte jag fota och lägga upp på bloggen! 
 
Jag och Amanda gick en promenad med hästarna sen, eller ja. Hon red och jag gick med Harry. Ca 4km, han var superduktig! Hade aldrig gått där tidigare och han var superlugn trots att det var mörkt ute. Och även fast Amanda och Constansia travade iväg så gick han hur lugnt som helst med mig, inget trams överhuvudtaget! Så skönt! 
 


Snö och slask

Hej!
Idag fick Harry komma ut lite senare, blev dock lite orolig när han inte ätit upp något överhuvudtaget när jag kom för att hämta honom.. Men ska kvällsfodra ikväll, får se om han ätit upp insläppsmaten då. Vädret har ju inte varit det roligaste idag heller.. Snö och slask, uch. 
 
Iallafall, släppte honom med Lady i ridhuset igår. Lady skulle löshoppa, så Harry fick ta tre-fyra språng på 40cm vilket han uppskattade! Sen hoppade vi Lady lite med Harry i mitten hos oss, riktigt duktig var han när han stod still med mig! Sen fick båda springa av sig efteråt med hindrerna nere. 
 
Imorgon ska jag och Frida öva på häst vid hand och rida lite. Får filma! 
Sitter och läser lite om hipplogi. Åhh så spännande!
 


How do you spell love? - You dont spell it, you feel it.

 


Han är ju lite gullig

Harry fick vila idag eftersom jag släppte honom i ridhuset i måndags och vi var ute och fotade i ca en timme igår. Så idag fick han komma ut strax innan 10 och in strax innan 16. Alldeles för kort egentligen, men man kan säga att han ville in.. Vattnet fryser så otroligt snabbt i hagen och idag kunde jag inte ens fylla på då jag inte hittade baljan under all snö. 
Men han drack som tusan när han kom in, så det kändes iallafall bra att han dricker när han har mölighet. Imorgon tar Stina ut honom tidigt, så vid lunchtid ska jag gräva fram baljan och fylla på med varmvatten! 
 
Förhoppningsvis kommer också Frida upp imorgon. Tror vi ska rida, men vi får se. Så mycket snö just nu, hon kanske inte ens kommer fram! 
Var så sur på snön och plogarna imorse. Dem hade inte plogat hos mig, så jag fick gå (utan att överdriva) halva vägen till stallet med snö upp till knäna. Och då jag inte har den bästa kondisen = anfådd. Usch. Men dem kom senare när jag skulle gå upp för att mocka, så behövde bara gå igenom det fram och tillbaka till stallet första gången... 
 
Nej usch, nu får snön ta slut. Vi behöver inte mer! 
Charmig Harry som lessnade på att stå still och ville ut i hagen och äta lunch. 


You are the one my soul loves

 
 
Foto Malou Svensson (hon har även fotat bilden i min gryymt fina header)


♡ You are my everything ♡



Skåneland och en häst som tror han kan passage

Hej!
Trodde jag hade bloggat i lördags(?) men det hade jag tydligen inte. 
Iallafall, red årets första ridtur på Baileys då. Huuur mysigt som helst! Trots att hon försökte bocka och sparka bakut för att få av mig.. ;) 
Igår åkte jag tillbaka till Skåne. Frida hämtade mig på flygplatsen och sen åkte vi till Willys och inhandlade lite mat så jag klarar mig i veckan. 
Sen gick jag och myste med min häst. Pratade med Malou om hästarna och att vi ska ut och fota i veckan! (Ska se om hon hinner imorgon, det ska eventuellt bli snö här!) 
Harry har då aldrig pussat mig så mycket som han gjorde igår, han bara tryckte upp mulen i mitt ansikte och var sååå söt! 
 
Idag så morgonfodrade jag först vid 5:40, sen vid 11 åkte jag och Frida in till Granngården, handlade foder till hennes hästar och jag inhandlade en magic brush, ny hink då han tagit sönder sin förra, en ny balja då hans förra flygit iväg, schampoo, svamp, vattendunk, och pälsglans. 
När jag tog in Harry idag såg jag redan innan att han var väldigt spänd och heeela vägen in så gick han "passage", riktigt fint gick han faktiskt. Dock var det j ej possitivt om man tänker på att han endast gick så "fint" för att han var spänd.. Men nu vet jag iallafall att han kan ;) 
Det jobbigaste var dock att han flög ut på vägen när det kom en bil typ 15meter bakom.. Tur var dock att bilen hann stanna i tid och jag kunde smita in mellan två byggnader... Hästjäkel. 
 
Hade planerat att gå en promenad, men eftersom han var så spänd ville jag inte riskera något. Så jag släppte honom i ridhuset istället. Trodde han skulle ha överskottsenergi som tusan, men han stannade och bara tittade på mig som jag var dum i huvudet haha! Tränade även på att buga, han börjar förstå att han ska backa när jag lyft upp benet när jag petat med spöet, nu ska han bara lära sig att gå ner hela vägen!
 
Sen fick Harry duscha för första gången i hans liv! Han var überduktig! Förväntade mig verkligen inte det! Men gud så duktig han var! Dock började han ställa sig när min klasskompis kom in med sin häst efter en ridtur.. Han får lite panik när hästar går förbi och han inte får följa med... Men jag gjorde klart honom och i slutet hade han lugnat ner sig igen och fick svansen flätad och sitt ylletäcke han fick när jag fyllde år på sig! 
 
Ska upp och kvällsfodra om några timmar, ska byta till fleecet om han inte torkat, sen ska jag hem och sova. Såå trött redan nu!
Bilder från idag, svettig Harry


Mitt 2015

Hur ska jag ens kunna summera mitt 2015? Blandade känslor, många nya vänner, några vänner "förlorade", nya möjligheter och nya mål. Efter 2014 slutade så trodde jag att 2015 bara skulle ge mig ännu en spark trots att jag redan låg ner. Men allt vände. 
Jag köpte Harry, tog upp kontakten med nya och gamla vänner och min relation med min familj har bara blivit bättre och bättre. Harrys utveckling ha gått från 0 till 100, snart är vi framme vid treårstestet i maj 2016 och jag kan inte mer än längta. 
 
Jag har självklart gjort några mål inför 2016. 
Med Harry: 
  • Ha kul!
  • Gå treårstestet 
  • Få starkare relation 
  • Lära sig buga (det är snart här.. ;) ) 
  • Eventuellt ta ett första språng i slutet av 2016. 
Med mig: 
  • 100 dagar utan onödigt socker (såsom glass, godis osv) 
  • Utveckla min ridning mer
  • Stå upp för mig själv lite mer 
  • Ha kul.
 
2016 kommer bli mitt år. Jag känner det på mig. Nu kör vi. 
 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se