Harry Potter aka Qalle ♥

Idag firar vi hela fyra månader som jag ägt honom! För en månad sen lastade jag ut honom ur hästbussen efter att han stått i transporten nästan 10timmar. Han fick göra en omväg på nästan 12mil genom Göteborg innan han landade hos mig i Skåne. Under denna period har vi lyckats åtstakomma: 
• Sprängt sitt första staket
• De två första lekarna i Seven Games
• Haft träns på sig
• Haft tömkörningsgjord på sig
• Haft benskydd på sig
• Haft täcke på sig
• Blivit tömkörd
• Blivit longerad
• Gått promenader själv i skogen
• Haft sadel på sig
• Haft ryttare på sig
• Skrittat under ryttare 
• Varit i ridhus första gången
• Löshoppat 
• Stått ensam i en transport medans andra hästen är ute o hoppar
• Travat under ryttare 
• Jag har ridit på honom 
Och för en månad och en dag sen, visste han inget annat förutom att stå i en hage med sina vänner och mamma han levt med hela livet. Han hade ingen aning om att han skulle dagen efter få hoppa in i en hästbuss och hamna längst ner i landet. 
Tack så mycket Frida och Emelie för all hjälp jag får av er! Kan inte tacka er tillräckligt!♥ Och tack till Helene och Hasse som gör detta möjligt, ni är bäst ♥ Sen ett otroligt stort tack till Sören som lät mig köpa honom, utan dig hade jag inte ens kunnat påbörja denna resa! 
Åhh så mycket jag älskar denna häst. Min Qalle ♥
 


Josäfin - vart fan är ni nu?

Detta skrev Josäfin Andersson på sin blogg jossanamigo.blogg.se så j*vla bra skriver! 

 
Även om jag var på andra sidan jorden så är det klart att jag hört om det hemska som hände i trollhättan. Hur en vidrig människa sätter på sig en mask och går in på en skola för att mörda människor. Helt overkligt. Det händer i USA hela tiden, men där har de också ingen kontroll på vapen tänker man. Det kommer inte hända här. Det är mycket hemskt som händer i Sverige just nu och jag mår dåligt. Två personer mördades på ett IKEA, en ung tjej kidnappades och mördades, flera asylboenden har brunnit ner i rena terroristiska handlingar och nu det här - bara några få av de hemska saker som sker just nu. Jag är ledsen arg och rädd, men just nu börjar jag bli vansinnig. Var är ni alla, som under dessa månader sedan IKEA morden skrikit om att vi måste stoppa invandringen för Sveriges säkerhet? Att de inte vet hur man beter sig, att de är här för att leva på våra skattepengar, är terrorister och att ni inte alls är "rasister" utan bara kritiserar invandringspolitiken (även om ni också delar jättesäkra källor *host* som avpixlat). Var är ni nu när SD delar ut tändare och pekar ut vart närmaste Asylboende ligger? Vart är ni nu och skriker om att de som tänder eld endast eldar upp deras och alla våras skattepengar när flyktingar med flera måste bo på hotell för att det bara är aska kvar av deras boende? Vart är ni nu, alla ni som skrek om hur osäkert det var i Sverige efter IKEA morden nu när en om inte värre handling har skett på våra skolor? Vart fan i helvette är ni?
 
För nej, jag tror inte ni är så måna om Sveriges säkerhet sålänge hotet inte kommer utifrån våra vanliga svensson liv. Nej, ni bryr er inte så mycket om vad som händer med våra skattepengar, sålänge ni vet att den inte går till något "o-svenskt". Ni är bara främlingsfientliga rasister ut i fingertopparna. Det enda jag sett av er under det senaste är att någon skrev att "men vadå, en Darth Vader mask har ju inget med SD att göra..." - SKÄMS. Förresten, en till sak har jag också sett; någon kände för att lägga upp och jämföra hur konstigt det var att mördaren i trollhättan publicerades med namn medan det skulle vara tyst om IKEA mördaren. Själv ser jag ingen likhet i ett planerat attentat där någon tar med sig ett fucking svärd till en skola för att mörda "icke-svenskar" med ett ögonblickens ilska och raseri-utbrott där någon för en sekund är så ursinnig på Sverige och regeringen att han tar en kniv som finns i närheten och dödar två personer som var på fel plats vid fel tillfälle. Sedan måste jag ju också pepeka skillnaden med att ha en mördare som först ska gå igenom en psykologisk undersökning och en mördare som skjutits på plats för att fler inte skulle komma att mista livet. Sedan att dessutom folk kallar honom för en frihetskämpe och hjälte får mig att vilja spy, jag hörde aldrig någon säga något liknande om IKEA mördaren. Alltså finns få likheter, den ena var under arrest för morden och den andra sköts på plats när morden skedde. Så var detta alltså för svårt att förstå för er, ni vuxna människor som delat denna text? För jag är 20 år, har läst estet och inte pluggat vidare och jag har inga problem med att se det här. 
 
En kille i 21 års ålder, vit, ostraffad och gillar att spela datorspel som vilken annan som helst går alltså in på en skola och börjar mörda människor med kniv.Han har engagerat sig i en kampanj om folkomröstning mot flyktingmottagningar samt delat filmer som glorifierar natzitysklad och folk frågar vad hans brott har med SD att göra. Människor kallar honom frihetskämpe, men det har tydligen ingenting med SD att göra. Fullkomlingt vidrigt att dessa människor bor på samma jord som jag. Att människor hejar på bränderna av asylboenden, att de skriver att de hoppas nästa inte är tomt. Efter förintelsen och nazisterna gång trodde jag vi sa aldrig igen, men just nu sitter ni här och beter er som att IS, en terror organistation alla arbetar för att stoppa, är de nästa nazistena och inte ni och SD, ett folkvalt parti som lovar bättre för våra äldre men vart budget säger mottsatsen. Ni borde alla fan skämmas, att säga att ni bara kritiserar integrationspolitiken och inte invandrarna är det största skämtet av alla. Jag kritiserar politiken, jag tycker att den är jättedålig och tycker verkligen att den borde skötas bättre.Skillnaden mellan oss? Jag vet inte om den faktiskt är så att dem är rasister och inte jag eller att det bara är så att jag faktiskt kan källkritik. Kanske en liten del av båda. Snälla kolla era källor innan ni börjar dela och sprida hat för jag börjar bli jävligt trött på det här nu. 


Hemfärd

Hej!
Igår red jag Abbe igen. Tänkte ta en kvällstur barbacka, men när vi kom till ena svängen, ställde han sig rakt upp tre gånger. Och eftersom jag inte hade spö, sadel eller något att hålla mig fast vid, valde jag att gå fram några steg och sen vända. På tillbaka vägen red jag dock den långa vägen hem genom Bollerup så det fotfarande blev en tjugominuters tur. 
 
Sen åkte jag och Amanda till tomelilla, åt kebabtallrik på Piri Piri och därefter blev det filmkväll hos Amanda! Så mys! Vi såg Home, en animerad gullig film.
 
Om en timme kommer Emelie och hämtar mig. Sen åker vi till Frida, jag myser med Harry och vid tre (tror jag?) ska vi åka till flygplatsen. Där hämtar vi upp deras mamma och sen ska vi äta middag i lund innan de kör mig till flygplatsen och jag åker hem. 
 
Är såå taggad att åka hem, samtidigt som jag inte är det. Det är så himla jobbigt att flyga fram och tillbaka, samtidigt som det är jättemysigt att träffa familjen och kompisarna. 
Mina planer för helgen är först att jag ska rida Baileys, sen på lördag sa jag och Wanda åka på en "Halloweenfest" i Uppsala. Ska förmodligen träffa Elin nu under helgen också. Åhh vad kul det kommer bli! Saknar alla där uppe♥
 


MZ Ambres ox ♥

 


Snart mot Harry

Hej!
Nu på morgonen red jag Abbe, Amanda var med och fotade men glömde kameran i stallet så Amanda har den just nu, så foton kommer senare!
Vi red mycket över bommar oh försökte få loss spänningarna i bogen på honom, som har blivit myycket bättre sen i torsdags när jag red honom första gången. Han gjorde klockrena galoppombyten också! Såå kul!
 
Men när Abbe ville hellre hoppa över bommarna än att trava över dem, ringde jag till Klara och frågade om det var okej om jag tog några språng. Så det slutade med att Amanda satte upp en kombination med första hindret på 60 och sista på 85 i slutet. Och guud vad han tyckte det var kul! Massor med glädjesprång efteråt!
 
Ska strax gå och äta lunch med Amanda, sen så ska jag hoppa på moppen och åka till Harry. Får se vad vi hittar på idag. 
 


ÄNTLIGEN

Åhh! ÄNTLIGEN kom reaktionen på Harry! Okej, jo visst. Kanske inte på roligaste sättet då han slet sig från longeringen, kraschade in i grinden och tog sönder en del utav ena hagen.. Men känner ändå att han är en riktig häst nu och inte en utomjording eller nått.. 
 
Vi tog iallafall tillbaka honom och fortsatte, sen hade vi såååå lösa inspänningar idag bara för att han skulle känna lite tryck, som med tyglar. Han höll dock huvudet nere väldigt bra trots att de var inte spända överhuvudtaget. 
Så vi avslutade bra iallafall. 
 
Och eftersom det är sååå fint höstväder just nu, ville jag ta ut honom och fota lite. Så jag och Emelie gick ut en kort bit bara så jag kunde få några uppställningsbilder. 
Innan redigering 
 
Efter redigering - Han ser ganska maffig ut va? + Sina fina krigssår från Turbo och Stampe, haha!


Jag älskar dig.

 
Film från idag. Den här hästen slutar inte överraska mig!
Först åker jag till Frida och Emelie, vi lastar Harry och Turbo (tog med honom istället för Stampe). Harry går på som ett ljus och står i transporten helt stilla. 
När vi kommer fram får hästarna stå kvar i transporten medans vi går in i ridhuset och börjar ställa fram hindrerna. Han står hur snällt som helst. 
 
Sen lastar vi bara ut honom och han går med sååå försiktiga steg ner för rampen, går in i ridhuset och är inte stressad överhuvudtaget! Så jag går runt lite med honom, över bommarna osv. Sen så skulle vi trava en gång men när jag släppte och tänkte låta honom springa själv blev han "mammaaa lämna mig inte!!", men vi föste på honom och sen tog Frida honom en gång, travade över och då gick han superfint! 
 
Sen fick han börja hoppa efter några gånger som han galopperat över bommarna. Han var sååå duktig och de två sista gångerna var han så himla duktig på. Längtar tills nästa gång då vi ska börja höja lite också! Han kliver över det här, tar inte i alls! 
 
Sen tog Emelie ut honom och longerade lite när vi satt på sadel och träns. Frida hoppade upp, skrittade och travade lite på honom. Han brydde sig inte?! Denna häst alltså.. 
 
Sen fick jag hoppa upp. Alltså den känslan. Jag har suttit på sååå många olika hästar, unga, gamla, små och stora, men aldrig har jag känt denna känsla. Jag satt på min häst jag ska utbilda själv, oh my.. Sen skrittade vi runt lite och han var så snäll, börjar nästan undra om Sören verkligen gav oss den galna tvååringen, eller om han råkade ge oss en sjuåring som gjort allt innan... 
Nej, nu är det på riktigt. Treårstestet närmar sig med stormsteg och det känns bara bättre och bättre för varje dag, åhh min fina!
 


Fredag, fredag, fredag

Hej!
Jag har haft stalltjänst och naturbruk nu på förmiddagen, ska strax ha engelska och avsluta med matte. Frida tar Harry idag och går en promenad med honom med sadel och träns, så jag "slipper åka upp idag. Så åker upp imorgon istället. 
I helgen ska vi som sagt löshoppa honom och Stampe. Sen har jag också fått frågan om jag kunde ta hand en kompis häst under lovet de dagar jag är här, så ikväll ska jag upp dit och kolla vad den ska ha och vart allt ligger. Så mysigt! Lovet fyllt med hästar ♥
 
Har trott det varit fredag hela dagen, superjobbigt. Vill ha helg nuuuu! Tiden går tok för långsamt... Vad ska ni göra i helgen? 
En av mina favritlåtar just nu. 


Promenad och riden

Hej!
Igår så åkte jag till Emelie och så gick vi bara en promenad med Harry själv eftersom han alltid haft sällskap innan. Emelie trodde inte ens vi skulle få fram honom, men han gick så snällt fram och lyssnade på nästan allt jag sa! Såå skönt för då vet jag att han inte är en sån som måste ha sällskap! - Sköönt!
 
Idag så stannade jag hemma ifrån skolan för hade sååå ont i kroppen och halsen, men eftersom jag kände mig lite bättre så åkte jag till Harry vid tjugo över tre cirka. Där började vi med att rida hästarna. Jag tog Turbo, Emelie tog Konjak och Frida tog Emelies nya häst "Pottan". Supermys trav/skrittur på kanske en timme? 
Iallafall så tog vi sen ut Harry, det började mörkna regält så han var lite skeptiskt, men var snäll. Så vi tog på sadeln, tränset och repgrimman, gick en kort promenad och när vi vände så drog vi ner stigbyglarna och spände gjorden lite mer. Han brydde sig inte (ovanligt)... 
 
När vi kom ner till stallet igen så hoppade Frida upp och sen ledde Emelie runt dem två några varv. Reaktion från Harrys sida = 0. 
Vet inte vad det är med honom, iiinget stör honom?! Världens finaste tvååring ♥
Om allt går som planerat på lördag ska vi först löshoppa honom och Stampe, sen ska jag få sitta upp. Läääängtar!


Kort dag

Hej!
Jag har känt mig så sjuk hela morgonen, ont i halsen, huvudet och känner mig sååå seg.. Förmodligen från höstfesten, sjöng hela kvällen med hög musik, usch. Men kul var det!
 
Ska iallafall till skolan med ridning första lektionen 10:30. Slutar 14:30 med entreprenörskap, sen ska jag åka direkt till Harry, handla lite och sen vid åtta ikväll ska jag titta på film med engelska klassen. Vi ska kolla på Romeo och Juliette! Därför får vi ledigt alla lektioner denna vecka, sååå skönt! 
En bild från Flyinge när jag var där på fälttävlansbreeders. 


Barbacka, höstfest och första uppsittningen

Hej!
I torsdags red jag Daimond barbacka på dressyrlektionen. Gick såå bra, trots att han stegrade och bockade till en början så satt jag kvar! I slutet gick han dock sååå fint och avslappnat, men snacka om träningsvärk jag har haft!
 
Jag åkte direkt till opikern i fredags och kollade linserna. Sen till Frida och Emelie. Då klippte vi Harrys man som såg sååå förj*ävlig ut.. Men kolla så fin den blev!
 
Vi missade lite, så vi ska fixa det nästa gång jag åker dit!
 
Igår så åkte jag ännu en gång till Harry där är tömkörde vi först Harry och sen satt Frida upp. Sååå cool här jag har, märkte knappt att hon var där! Så roligt att han inte bryr sig. Frida brukar skämta att alla unghästar borde vara som Harry, han är ju så grymt lugn och trygg i sig själv. Vi bestämmde också att nästa lördag åker vi till ridhuset med honom och Stampe och löshoppar dem!
 
På kvällen igår åkte jag också med mina klasskompisar till Höstfesten. Det var såå kul, vi dansade och bara skojade runt! Åh vilka underbara vänner jag har ♥
 
Har precis kollat på säsongsstarten av Thw Walking Dead season 6, ska titta på första avsnitten av iZombie, Supernatural och American Horror Story nu... Har missat alldeles förmycket serier känner jag haha! Tror inte jag åker till Harry idag, tror vi låter honom smälta gårdagen. 
 

Världens finaste häst ❤️ Tack ännu en gång för all hjälp jag får av er @fridisen83 @strandberge ❤️

Ett filmklipp publicerat av Linn Olsson-Park 😎 (@linnolssonpark) Okt 17, 2015 kl. 5:24 PDT



Brev på posten♥

"As a Native American legend is told, by hangning a dream catcher over your sleeping a area the bad dreams will be deterred by the bead in the feathers will and allow the good dreams to pass thorugh" 
 
Tack sååååå mycket för betten Lia♥ och tack sååå mycket för drömfångaren mamma ♥♥


Behövs det ens ord?

Från dagen


Min bäbis har haft sadel!

Hej!
Igår åkte jag till Frida och nu har Harry officiellt haft sadel på sig. Är sååå stolt över honom! Han reagerade knappt, inte över sadeln iallafall. Dock tror jag att det är för att han är så spänd och bryr sig mer om omgivningen än sadeln. 
Men vi gick en "promenad", samma som vi tog när vi tömkörde. Den går precis med hagen. Dock var inte de andra hästarna i närheten, men preciis när Harry började slappna av, gnäggar dem och kommer i full galopp emot oss, så självklart spänner han sig igen... 
 
Men han slappnade tillslut av (tillräckligt iallafall) så vi tyckte vi kunde gå hemåt igen. 
 Från min instagram @linnolssonpark


I told her “Have a good weekend.” Then I thought, “Idiot. It’s Sunday nigh.

Som ni förmodligen förstod så var jag har varit hos Frida, Lasse och Emelie hela helgen. Har varit sååå mysigt! Så himla underbar familj det är. 
Vi började på fredagen med att jag åkte dit efter jag var i Ystad och fick mina linser (kan äntligen se!!), sen åt vi supergod kyckling. Därefter åkte vi + Alexander (Lasses son) till Tomelilla och bowlade. Jag kom sist, men lovar att det var för jag inte ville vinna över alla dem första gången vi spelade.. ;) 
Nej men jag fick antingen sträck, strike eller typ en ner.. Värdelöst hahaha! 
 
Sen åkte vi hem, tittade på en skräckfilm, Willness tror jag den hette. Sen kollade vi på en komedi jag inte minns vad den hette. Och vid halv två tror jag att jag somnade, såå mysig dag!
 
På lördagen vaknade jag halv tio av mitt alarm och låg kvar till elva tror jag. Så åt vi frukost, kollade på tv och gick sen ut till hästarna. Jag red Konjak, Emelie red Turbo och Frida gick med Harry. Kändes sååå skönt när han går förbi kossor, hundar, människor och bilar utan att bry sig. Anledningen till varför han tittade var för att han var nyfiken, inte rädd. 
Sen hade vi tacokväll och tittade på Paul, en sci-fi film. Riktigt rolig! Innan det gjorde vi också morotskaka med Hasses recept som vi bjöd laget med idag! 
 
Idag så vaknade jag vid kvart i sju och låg kvar till sju innan jag klev upp och gjorde iordning mig. Sen bar det iväg emot Ljunits-Herrestads RF där Emelie skulle tävla Turbo i Allsvenskan DIV II. Det var förklass med 90cm där hon nollade och tredje bästa tiden. Vid själva allsvenskan nollade hon också med bästa tiden, och hennes lag gick till omhoppning. Där var hon först ut och hoppade superfint, nollade och var snabbast av alla! Så kul att se! Så deras lag vann och fick rida ärevarv! 
 
Vi åkte hem och gick ut med Harry som fick ha bett i munnen, tömkörningsgjord runt magen och tömmar satta bettet. Gick såå bra! Han blev lite löj ibland, men han är bebis och förstår inte riktigt. Jag ledde och Emelie gick brevid och gav mig lite instruktioner. Är sååå nöjd med min bebis!
 
Sen jag packade ihop mina saker och sen tyckte Emelie att jag skulle stanna på middagen, så vi bestämde att hon kör hem mig och hämtar mig imorgon (vill inte åka med moppen på 90vägen när det är mörkt..). Så vi beställde thaimat samtidigt som vi kollade på Dumma Mig. Sen pratade vi, kollade på Skönhets fällan och Veterinärerna innan jag och Emelie rörde oss emot Bollerup efter en av de bästa helgerna. 
("Tacokväll", "Kåmpis #rex", "Godmorgon", "Turbo var duktig", "Thaikväll". - Lite utav min snapchat-helg!)


Bowling med Frida och familj!

 
Ligger hitills sist, men vad gör det? ❤️


Gimme gimme gimme

Har suktat efter en sån sååå länge nu, vill haaa! 
 


Så duktig han är!

 


Bett i munnen!

Hej!
Idag hade jag först Djurens Biologi, därefter matte. Ska ha prov denna eller nästa vecka, minns inte usch.. Sen är var det dags för Svenska och sist Biologi.
Direkt efter biologin hoppade jag på moppen och åkte till Harry. Var där kvart i fem och möttes av Frida och hennes hundar Charles och Rex. 
Vi tog in en nervös Harry som inte ville lämna flocken. I boxen ville han inte vara där, jag antar att det är för att senaste gången han var i box åkte han sen i 10 timmar.. Så vi tog in Turbo och då lugnade han ner sig, vilket var riktigt skönt. 

Så vi tog på träns och testade lite bett. Han tyckte det var lite obehagligt till en början, men han accepterade det efter knappt fem minuter. Duktig pålle! Sen tog vi av det, och testade efter det en annan storlek på bett då det första var lite litet. Han gjorde samma sak igen men accepterade bettet snabbare. 
Efter det tog vi av tränset ochFriga lyfte lite hovar och sånt för att se hur han var med det. Sen drog vi på honom en täckesgjord. I början brydde han sig knappt, lite läskigt var de när den kom upp på andra sidan, men han gjorde ingen stor grej av det. 
Frida knäppte medans jag höll Harry. När han lugnat sig spände vi lite åt gången. Han rydde sig inte förrens den blev ganska spänd, så han spände ryggen och då släppte vi på den igen så han inte skulle få obehagkänsla. 
 
Imorgon ska jag till optikern och fixa linser. Så kommer inte hinna åka till Harry, så Frida och Emelie ska kolla ännu mer på bett och vilket storlek det är, och fixa lite med honom. 
Samma sak på torsdag fast jag ska ha teater i skolan på kvällen, och vill inte åka moppe på 90vägen när det är mörkt och folk kör som idioter där... 
På fredag ska jag dock åka dit. Eventuellt sover jag kvar då jag ska följa med när Emelie ska tävla på lördagen, eller så åker jag tidigt på lördagen. Vi får se! 
 


Hoppa terräng

Hej!
Under hoppningen så fick vi hoppa på terrängbanan. Det gick superbra, hade Ceydido. Han var seg till en början men piggnade på regält i slutet! Trots att hindrerna var låga så kändes det fortfarande bra, skulle dock vilja hoppa lite högre för omväxlingens skull...
 
Sen hade vi clinic med Peder, han gick igenom exakt samma sak som vi fått höra i snart 1½års tid.. Men det är alltid kul att se Peder rida, stor insperationskälla! + Det var ju inte helt fel att se honom hoppa 1.60m med sin 8åring som ska tävla Grand Prix nästa helg (tror jag det var?). 
 
Åkte till Harry efter engelskan. Borstade och kratsade hovarna bara, simpelt. Började att rycka manen lite också, men eftersom jag var utomhus utan pall med en häst som inte ville, så struntade jag i det efter några få ryck. Får göra det någon gång när jag tagit in honom i stallet istället. 
En bild på Ceydido från min MyStory på snapchat. 


Godmorgon!

Hej!
Jag vaknade vid halv nio och gick upp vid kvart över ungefär. Så satt och kollade facebook, instagram och sånt. Sen gick jag upp och duschade. Kanske inte det smartaste så jag såg efteråt att jag ska ha hoppning 10:30. Aja, sånt händer. Får duscha igen en gång till sen istället. 
 
Idag ska vi ha clinic med Lisen och/eller Peder om sits och balans. Egentligen är den för ettorna, men eftersom vi aldrig hade den, så får vi ha den nu istället. Och sen avslutar vi dagen med engelska som vanligt. 
 
Tänkte som sagt bara åka upp och borsta på Harry idag. Minns inte när Frida kommer hem, men annars tar vi och testar bett imorgon. 
 


Sveriges lugnaste tvååring.

Jag har verkligen Sverigest coolaste tvååring. 
Idag satte jag på täcket som om det var ingenting, han brydde sig inte ens. Och första gången han såg ett täcke var i onsdags när han träffade Konjak och Turbo för första gången. Annars har han aldrig sett ett, och han har verkligen aldrig haft ett på sig. 
Men idag tog jag på det (spände inte gjordarna), lät honom ha det i en halv minut och tog sedan av det, bara för han skulle få känna och ha det på sig. 
Sen testade jag även om han tyckte om Jello Ball som jag köpte till honom för ett tag sen för runt 400:-. Den var dock helt ointressant förutom när jag kastade iväg den, jo tack Harry för du uppskattar det man köper... 
 
Innan jag gick till honom mötte jag också Konjaks ägare, fick låna sårspray utav henne då Harry har tre sår som inte ser så fina ut. Hennes kommentar var att det kunde vara lite obehagligt för dem då det kunde svida till. Men när jag tog på det på honom, stod han still och brydde sig inte ens.. 
 
Nej, fortsätter han såhär kommer inridningen bli hur lätt som helst. Ska dock låta honom ta det lugnt imorgon och bara borsta lite, sen på Tisdag ska jag och Frida testa olika bett på honom för att se vilket storlek han har. Efter det ska jag köpa ett rakt fullcheek, novabett och ett annat helt rakt. 
Harry från idag, min fina.


♥ We keep this love in a photograph ♥



Harry, tredje oktober

Hej!
Vaknade upp imorse först när det fortfarande var mörkt i rummet, så jag tänkte bara för mig själv "Nej Linn, du ska inte gå upp nu. Somna om, soooomna", så jag somnade om och vaknade vid halv elva igen. Steg upp och vid halv två åkte jag till Harry. 
 
Hade egentligen planer på att longera honom. Men han är alledeles för mammig just nu, så jag tänkte vänta tills Frida kommit hem från sin resa till hennes mamma så jag kan få lite hjälp med det. Han vill bara komma in till mig och förstår inte riktigt vad jag vill att han ska göra. 
Så jag gav upp på det och började göra tillitsövningar med spöt. Trodde inte att han skulle vara så duktig som han var. Jag snurrade longeringspisken över honom och han stod där som han aldrig gjort något annat. 
 
Dock verkade han ganska nedstämd idag, så jag blev lite orolig och tog tempen på honom. Helt normal, 37,7. Då såg jag att de andra hästarna också såg lite låga ut, så förmodligen är dem väldigt trötta. Står ju fortfarande ute dygnet runt. Så har frågat Frida om Harry och Stampe kan stå inne natten hon kommer hem, tror han behöver det. 
 
Ska kolla lite youtube nu, sen äta lite mat. 
 


Önskelista - Kameran

Canon EF-S 24/2.8 STM - 1699:-
 
 Fjärrkontroll - 195:-


Harry, andra oktober

Hej!
Harry var superduktig idag. Som ni ser på filmen nedan är han väääldigt mycket att han vill vara hos mig. Så när jag backade bak honom (vilket är lättast att göra genom att trycka på huvudet), och han inte försökte gå framåt, visslade jag för att visa "nu får du komma". 
 
Han var jätteduktig. Från att inte kuna gå i grimma alls tills detta! Sommarbetet måste ha gjort honom gott. 
Dessutom har jag märkt att han blir jätteirriterad när man drar i honom. När jag "drog" för att han skulle trava, stannade han bara. Och när jag lättade så gick han framåt. Åhh det är så kul den här tiden, verkligen få se hur han är i personligheten! 
Sen fick han hoppa över diket i hagen också. Min plutt, så duktig. 


Dagens planer

God förmiddag! Gillar ni den nya headern? 
Har haft hästkunskap där vi pratade om hästens historia/ursprung och gjorde några frågor. 
Ska snart ha biologi och i eftermiddag har du djurens biologi. Slutar skolan vid 14, så tänkte åka till Harry strax efter det, måste handla också, har ingen mat till helgen, haha! 
 
Som sagt hade jag planer på att göra första delen av seven games. Ska filma det, men det kommer bli lite svårt när man är själv, men det går nog bra! Han var såå duktig igår så hoppas att vi fortsätter på det spåret. 
 
Hur ser era planer ut för dagen? 
En gammal bild från när jag red Constansia. 


Harry, första oktober

Glad första oktober! Har ni haft en bra dag?Det har jag!
 
Jag var nämligen hos Harry idag. Gick sååå bra!Övade mest på att gå, stanna, svänga, osv, men även den första delen i Seven Games, vilket är att jag ska få röra honom överallt på kroppen. Han var helt lugn och allting tills jag skulle ta honom på innelåret och vid skapet. Men i slutet var han inte lika spänd som innan, så ar jättenöjd! 
 
Har haft hästkunskap imorse, då lindade vi ben. Nästa lektion ska i knoppa (några började redan idag), ska bli såå kul! Camilla (våran lärare) gör så fina knoppar och jag längtar tills i stallar in Harry så jag kan rycka hans man och sen börja öva själv. 
 
Sen har vi bara haft teori. Inte lika kul, slutade väl med att jag pratade om Harry med varje lärare och alla klasskamrater, så skolan ar nog helt okej. ;) 
 
Här kommer iallafall filmen ifrån idag! Var såå nöjd, speciellt när han börjar lära sig att komma när jag visslar. Min fina ♥
Kolla i HD 1080p. 

Ska till honom imorgon igen, göra samma sak som idag. 


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se