We got ourselves a game.



Jag är med!

Tävingen hittar ni HÄR 
 


Constansia T

Hej!
Var med Julia hela dagen igår, somnade vid 1 helt ensam på Bocken USCH. Inbillar mig saker och sovit jätteoroligt hela natten, vaknat sjuhundraelva gånger och slagit ner min tékopp. Nej, jag sover inte gärna här själv. Men med tanke på att både Johanna och Natalie åker hem nästan varje helg så lär det bli att jag får helt enkelt lära mig...
 
Idag så red jag Constansia. Jag red i hoppsadel och testade henne lite. Hon var väldigt framåt men jag kände inte riktigt att jag fick henne till mig förrens i slutet utav passet. Men det kommer väl! Men PUUH vilket gympass det är att rida den hästen! Speciellt att sitta ner i sadlen, jag brukar ändå ha ganska bra balans och föredra att sitta ner, men usch vad jag fick kämpa idag, jobbigare än magpassen på gymmet, haha! Amanda undrade om jag ville hoppa henne sen när hon var igång, och självklart tackade jag ja! Vi ska även löshoppa henne om några helger, tänkte filma och fota lite då också! 
 
Dagens planer blir väl att städa rummet, gå och duscha och sen försöka tvinga Natalie att komma idag istället. Inte för att det kommer gå, men man kan ju alltid hoppas!
 
Bjuder på lite bilder Amanda tog idag!
 


Shine bright like a Diamond

Hej!
Iförregår red jag första ridpasset på Bollerup sen ettan. Red på Diamond, superfin skimmelvalack. Gick superbra, trots att vi bara tänkte på sitsen sökte han sig fint ner till bettet och gjorde exakt allting jag sa åt honom att göra, trots att han var pigg som attan. 
Igår blev det uteritt, tog Daimond igen. Gick också bra. Dock hände det inte speciellt mycket förutom att vår ridärares häst blev rädd för en plastpåse. Sen travade vi och skrittade endast.
 
Idag har vi precis haft djurhållning. Fick sluta 25minuter tidigare, så börjar inte nu förrens 10 med biologi, och därefter ska vi kolla på kvalitésbedömningen på unghästarna. Kolla hur de beter sig och "gissa" sig fram till orsaker. Kul!
Bild från min instagram - @linnolssonpark


Vill ha! - Zalando.se

1. Hatt | 2. Jacka | 3. Jeans | 4. Skor | 5. Glasögon
Kolla vilken asgrym outfit från Zalando.se! Drömmen ju!


Photoshot igår

Igår var jag och Natalie ute och fotade lite, tog på mig min nya boy london tröja. Köpte en till när jag hämtade Axel i Stockholm då jag ville ha fler än en färg ;) 
 


Hämta ut täcke

Hej!
Har precis haft djurens biologi och ska snart gå till mattelektionen som börjar 10. Efter det har vi lunch i två timmar, så tänkte ta moppen till Tomelilla och hämta ut mitt paket från HÖÖKS som mormor köpt till mig. Ett 300g utetäcke + hals, världens bästa mormor ♥
Sen är det bara svenska och biologi kvar. 
 
Imorgon blir det första ridlektionen. Vi har både bytt grupper och lärare, så ska rida för Hanna nu istället för Monica. Får se hur det går! Inte ridit för någon annan än Carro nu på ett tag, så hoppas det blivit en förbättring sen förra året! 
 
Åh vill bara ha min Harry här nu så jag kan rida honom på lektionerna istället. 
En månad och fem dagar kvar, gaah längtar så mycket!
 


Re: Han kommer aldrig mer tillbaka

Detta inlägg publicerades 2014-08-27
 
 
Ni kan inte förstå hur det känns så länge man inte upplevt det själv. 
Här sitter jag, lugnt i soffan med mina kompisar och tittar på tv den 24e Augusti 2014. Klockan 19:07 ringer mamma och undrar vad jag gör. Sen säger hon "Linn jag har en tråkig nyhet". 
Såklar undrar jag vad, och hon säger "vi har tagit bort Morado." 
Jag hör hur hon börjar gråta, jag vill inte tro att det är sant, så jag säger bara "Va? Skojar du? Det kan inte vara sant"
 
Hästen vi har haft i omkring 6år finns inte längre med oss. Det bränner i ögon och hals när jag skriver detta, för jag tror fortfarande inte på det. 
Jag väntar fortfarande på att när jag ska komma hem den 11e september ska han inte ligga i en grav utan han ska stå brevid Baileys i sin box och äta hö, sen ska vi gå ut på en långtur och galoppera av honom eftersom han skulle vara så pigg att rida nu när mamma inte hinner rida lika mycket som jag gjorde.
 
Men det kommer han inte.
 
Han kommer inte stå i stallet, han kommer inte gnägga på morgonen när man öppnar stalldörren och säger "Godmorgon älsklingar", han kommer inte galoppera under mig, han kommer aldrig komma till mig i hagen, han kommer aldrig kolla på mig med dom finaste och snällaste ögonen man kan hitta. 
 
För han är död. 
 
När mamma ringde berättade hon också hur det gått till. Hon hade kommit in på morgonen och sett att han satt fast i boxen, förmodligen hade han rullat sig under natten och fastnat, han har gjort det flera gånger tidigare, men det här blev hans sista. 
Han hade fått kolik som i sin tur blev till tarmvred. 
 
Jag har svårt att skriva då tårarna bara rinner nerför mina kinder och på skrivbordet, min älskade Morado. 
 
Jag hade ju planert flera år med honom, men jag kommer inte ens kunna krama honom igen. Aldrig, aldrig, aldrig. 
 
Jag har svårt att faktiskt få in det i mitt huvud. Jag grät i över två timmar efter mammas samtal, jag hade också gått ut på en promenad för att se om det skulle hjälpa, men när jag såg en häst i hagen så bröt jag ihop. Varför kunde det intevarit den? Varför just Morado? Min Morado? 
 
Jag har svårt att få ut alla känslor i ett inlägg på min blogg. Det är lite mer än två dagar som mamma ringde mig, just nu ligger Morado begravd under mark. Min hjärna vill inte tillåta det, inte nu. 
 
Det går bra under skoltid, jag är med i lektionerna, men på nätterna gråter jag till sömns. Det är svårt att förstå att det var just Morado. Han var bara 17år, hade 10år kvar? 
 
Morado är en häst som kämpade, genom våldtäkter och misshandel, han blev en vandringssymbol under ett tag och sen kom han till oss. Helt ärlig kunde han inte fått det bättre. Jag tänker aldrig tillåta mig själv att tänka att han är på en bättre plats nu, bättre än vad? 
 
Hans ögon lyste av livslust vart han än var, så länge jag och mamma var med honom. 
Varför skulle jag då intala mig att han är på en bättre plats? 
JO, han är ifrån all smärta han hade under den 24e augusti, men inte bättre plats. Hans bästa plats var hos oss, och det vet både jag och mamma. 
Han levde. 
 
Morado trotsade alla chanser en häst fick, han hade kolik tre gånger, han fastnade i boxen flertal gånger, han hade avföring upp till magen när djurskyddet hittade honom när han var 5år. Innan dess var det allt från misshandel till våldtäkt. 
 
Men den här gången blev det en gång för mycket. 
Han var inte stark nog att klara den här gången, trots att jag visste att han ville. Han var min kämpe, det fanns inte en sekund han skulle gett upp på något, förutom den där dagen. 
 
Jag vet knappt vad jag skriver längre. 10 dagar efter att vi gör våran dressyrdebut, 9 dagar efter att jag rider honom en sista gång, 8 dagar efter att jag ser honom sista gången, finns inte Morado längre. Han finns inte längre i vår värld. 
 
 
Jag vet, att en gång kommer jag få träffa min kämpe igen, en gång kommer han finnas vid min sida och vi kommer rida över dom gröna ängarna tillsammans.
 
 
Jag undrar bara varför, det var inte Morados tur. Inte än. 
 
 
Det här var den sista bilden som togs på oss tillsammans. Överlyckliga efter vår dressyrdebut på 55%, jag VET att vi kunde gjort det bättre, men jag var så överlycklig ändå. Hela rundan satt jag och log, och jag vet att Morado gjorde detsamma. Han älskade att träna och tävla. Han älskade att ha alla blickar på sig. 
Vart han än gick var det folk som beundrade honom, han var alltid den sötaste hästen på banan, med sitt lilla huvud och slarviga galopp. Älskade häst, vi ses snart igen, lova att gnägga på mig. 
 


Gårdagen + idag

Hej!
Igår var Julia här hela dagen och hälsade på, så kände inte orken till att blogga just då. Men ska bli bättre, lovar!
 
Idag är det ett år sen Morado gick bort. Så är lagom glad första skoldagen liksom... Ska iallafall bli kul att träffa på alla nya elever, gamla elever, klasskamraterna och lärarna. Själva lektionerna kunde man ju sluppit ;) 
 
Börjar 10:30, så ska gå till matsalen som stänger 10 vid 9:50. Snart gå upp och tvätta av sminket från gårdagen, välja kläder för idag och göra mig iordning. Vill inte stressa inför idag. Hade dock tänk gå upp vid 9:30, men sista person som kom idag råkade väcka mig, så vad ska man göra när man inte kan somna om.. 
Om jag fick en enda önskan, skulle det vara att få tillbaka min bästavän. 


To infinity and beyond

Från gårdagen när han också fick smaka banan för första gången vilket han ÄLSKAR.
 
Har precis kommit till Stockholm. "Bara" ca 60-65mil kvar. 
Bilen är packad med moppen, en stor låda med Harrys alla grejer, mina tavlor, spegel och massor med kläder och ljusslingor (och självklart mer). 
 
Imorgon hälsar vi på Frida och ser hur Harry ska stå. Sen åker mamma och Hasse hem och jag börjar skolan på måndag. 
Är så taggad på det här året så det finns inte. Harry, börja tvåan, träffa alla kompisar och flytta ännu en gång 78ner i detta avlånga land. Funderar på att ändra min header lite nästa månad. En mer höst och mindre sommar. Men nästa månad har jag förhoppningsvist fått mitt nya löshår och Harry har förstått grejen med träns, så vi kan ta mina bilder på någon äng. 
Fyf*n vad jag gillar denna häst.


Inte gjort ett skit.

Som rubriken lyder har jag inte gjort ett dugg idag. Bara städat, tittat på EM i hoppning och packat. Har fortfarande en del att packa. Ska bli såå skönt att komma ner till Skåne. Ett nytt år, en ny start och massor med nya möjligheter. 
 
Imorgon ska jag träffa Jossan, packa det sista, packa in allting i bilden och hälsa på min finaste Harry, rida min finaste ponny och sen försöka vara vaken så länge jag orkar så jag kan sova i bilen på lördag. 
 


Städa, packa, städa, packa.

Hej! Jag gick upp för några timmar sen och har bara tittat på teven, spelat på telefonen och redigerat bilder sen Logård red. 
Idag ska jag pcka klart och storstäda mitt rum så det ser bra ut innan jag flyttar. Mamma har varit på Clas Ohlsson nu också och köpt ännu fler ljusslingor och en almenacka till mig. Mitt rum på Bollerup kommer bli sååå fint med alla tavlor, ljusslingor och tända ljus. Är så taggad på att visa er allt! 
 
Nä, nu ska jag redigera klart de sista bilderna,ladda över alla bilder på Harry till min dator och sen börja städa i mitt rum. Hoppas ni har en underbar dag nu! Uppdaterar senare ikväll. 
 


Harry och Sören

Hej!
Igår fixade jag som sagt naglarna, Baileys fick vila. Idag ska jag rida Kråkan senare, vid 16:30, och hoppa lite. Sen en sista ridtur. 
Var och kollade när Logård red några utav Sörens uppfödningar. Såå fina! Känner lite press på mig nu med Harry ;)
 
Hälsade även på min fina. Han började gå emot mig när vi kom ner och låämnade sin flock. Blir så glad! 
Han va så gosig och mamma tog några riktigt fina bilder!
 


Naglarna fixade!

 
 


Godmorgon!

Hej! Allt bra med er? 
Jag vaknade vid nio och gick upp, åt lite frukost och nu sitter jag vid datorn för att skriva lite på en novell jag håller på med. 
Planerna idag blir att först och främst packa klart. Sen rensa lite i mitt rum och därefter rida Baileys och hålla på med Harry. Imorgon ska jag åka till min kusins sambo som ska fixa mina naglar, tagga!
 
 


Ett år sedan

För ett år sedan satt jag i bilen på väg ner till Skåne för att förändra mitt liv. Gud vad tiden gått fort. Jag minns fortfarande när mamma och jag satt på verandan och skrev på alla papper och det enda hon kunde tjata på var "är du nervös?" och "hur känns det?". Aldrig har jag varit så nervös i hela mitt liv som när jag flyttade ner. 
Usch som mitt hjärta bultade när jag skulle gå in i idrottshallen för att ha information och sedan sätta mig i matsalen. Satte mig i hörnet helt själv, om inte Fredrik och Amanda kommit och suttit sig där, vet jag inte vad jag hade gjort, haha! 
 
Minns från söndagen, jag var sååå hungrig och inte hade vågat gå ut och ätit. Så ringde Jossan, tvingade henne prata med mig och sen gick jag jättesnabbt ut i köket, hälsade jättesnabbt på de 5-6stycken som satt i soffan och sen nästan sprang jag tillbaka till mitt rum. 
 
Idag flyttar även de nya ettorna in på Bollerup. Är så glad att jag inte är en utav dem, känna den nervositeten igen - nejtack! Men ett litet meddelande till er nyblivna ettor: Det blir bra okej? Men efter alla bus förra årets tvåor och treor gjorde mot oss, bör ni akta er lite ;)
 


Planerat med Harry

Det blir lite ändringar än vad jag tänkte. Jag kommer säga upp stallplatsen på skolan och så får han stå hos Frida tills vårterminen. Så där kommer han stå i ungefär 3 månader. Från 30e September tills när skolan börjar i januari. Då kör vi ner honom och så förhoppningsvis kan hon komma dit och hjälpa mig 1-3gånger i veckan. 
 
Så när han står hos henne och hennes syster, som också ska hjälpa till, så ska han bli lite mer uppfostrad. Dessutom ska jag försöka få hjälp med tömkörningen och inridningen, men framförallt "basic"-sakerna, så som att bli ledd, stå i stallet och hagen själv och bli sadel/tränsvan. 
 
Är så himla glad över den här möjligheten. Snälla låt det här bli bra. 
 


9 dagar kvar

Om nio dagar är jag i Skåne.
 
Om nio dagar sitter jag i skolbänken.
 
Om nio dagar börjar jag tvåan. 
 
Om nio dagar träffar jag alla klasskompisar igen.
 
Om nio dagar kommer jag gråta.
 
Om nio dagar är det ett år sedan Morado dog.


Luftgevär

Hej! Har ni haft en bra dag?
 
Jag började dagen med att vakna 4:45 och åka till jobbet och vara där till 11 cirka. Fick betyg ifrån min personalansvarig för min tid där, och hon skrev bl a att jag var ambitiös och att hon "varmt rekommenderade" mig! - Så kul!
 
Sen åkte jag hem, spelade Beyond Two Souls med mamma och sen till stallet för att rida Baileys.
Red henne i bara halsringen och övade på att svänga utan halsringen. I början gick det superbra, men efter att vi galopperat och hon blev ganska olydig, så gick det inte alls. Så hoppade av och gjorde lite övningar på respekt, vilket jag verkligen känner att hon tappat. 
När jag kom hem satt Tobbe med luftgeväret, så jag tog det och vi har nu skjutit på några burkar. Både som stod på ett bord och som vi kastade upp i luften. Så kul att göra det igen med Tobbe, inte gjort det på ett år. Det är vår syskongrej typ. 
Två ovisade bilder från i våras(?)


Min pussgurka idag

 

Världens finaste. 🌸 #harrypotterakaqalle

Ett filmklipp publicerat av Linn Olsson-Park 😎 (@linnolssonpark) Aug 13, 2015 kl. 7:00 PDT



Gårdagens shopping - HÖÖKS

Bygelnosgrimma 249:- (islandshästavdelningen)
 
Longerlina 89:-          |          Grimskaft med kedja 89:-
 
Orange grimma 39:-          |          Lädergrimma 299:-
Bygelnosgrimma (samma som högst upp)          |           Äppelgodis 59:- 
 
Sedan köpte vi även Ultrashield flygspray för 299:- och saltsten för 69:-. 


Shopping @ hööks

Var som sagt i Uppsala idag. Mamma tog foto och sen åkte vi direkt till hööks. Köpte en bygelnosgrimma till tränset, grimskaft med "inbygd" kedja, longeringslina, saltsten itll Baileys, hästgodis, flygspray och lädergrimma. Inte för att vi inte hade allt det där redan, men jag lovar, det behövdes. - Typ. 

Sen åkte vi till IKEA, där jag fick en ny helkroppsspegel som ska ner till Skåne. En låda till Harrys sjukvårdsgrejer, ljusslingor och sängkläder + kuddar. - Tack mamma ♥
 
Sen mot Kråkan. Red honom barbacka med fokus på min hållning och mina hjälper. Gick mycket bättre idag än häromdagen. Öppnorna funkade klockrent och trots några bockningar i galoppen så gick han superbra. Sen red Carro och guuud vad fin han blev! Så nu vet jag vad jag ska sträva efter ;) 
 
Ska testa hästgodiset imorgon också på Harry. Även fota allting jag köpte så ni får se. Nu är det dags att duscha och sen sova, jobb imorgon. 
 


Mot Uppsala!

Sittee just nu i bilen med mamma på väg till Uppsala. Ska handla lädergrimma och sen ska mamma ta foto till sitt nya körkort.
Ska rida Kråkan ikväll också + Baileys och kanske Pongo.
Red Baileys igår i halsringen och galopperade för första gången i bara den. Hon va såå duktig och allting funkade, får filma med henne någon dag.
Uppdaterar ikväll!


10 dagar kvar

Om tio dagar flyttar jag ner till Skåne igen för att börja tvåan och ta ner Harry för att gå treårstest. 
Just nu har jag ändrat vårat plan lite, sagt upp stallplatsen på skolan och han ska stå hos Frida fram till vårterminen istället. Så jag mejlade Lisen (hon som tar hand om privathästarna på skolan) och berättade hur det låg till, så hon ställde mig på kölistan istället och strök min boxplats.
 
Nu börjar det pirra i magen och jag blir mer och mer nervös för varje dag som går. Liksom snart kommer min unghäst på två år följa med ner till Skåne och sen ska jag rida in min unghäst (med hjälp av Frida) och sen ska jag visa min unghäst på treårstestet på skolan. - Det här året blir grymt, jag känner det på mig.
"Hej kompis, såg du morotten jag fick som inte du fick?" 


Min, bara min ♥


Halsring

Hej!
Har haft Axel här under helgen, så inte känt att jag ska vara osocial med datorn, haha..

Iallafall. I torsdags red jag Baileys på "banan" (i en utav hagarna) med halsringen. Hon har blivit såå duktig och i slutet tog jag på hacket (säkerhet) och galopperade några varv. Använde bara halsringen att stanna/svänga och hon gick klockrent. Mina fina ♥
Ylva och jag bestämde också att på tisdag eller onsdag ska hon hjälpa mig med Baileys i halsringen och sen ska jag rida Pongo, ett arabiskt fullblod i stallet, i halsring. Han är också en gammelgubbe, och Ylva red honom i bara halsring/utan någonting för ca 16år sedan, så hon ville att jag skulle testa lite då också ;) 
 
I fredags red Axel, gick superbra och han travade t o m barbacka(!!) utan att ens ha ridit tidigare. Igår fick Baileys stå och idag när Axel åkte hem så sa jag rida både Kråkan och Baileys, men tänkte göra det mer mot kvällen.
Tänkte även hälsa på Harry idag och ge honom lite morötter och äpplen. 
Harry i sin finaste personlighet. By the way, ser ni hur liten han ser ut att vara jämnförelse med fuxen? Han är ca 163 någonting och fuxen är gigantisk. 


Hur mitt skolår kommer se ut

Ungefär såhär kommer mitt skolår se ut om mitt schema stämmer. Lite nya ämnen och några ämnen är avslutade. Snart så är jag tillbaka!
 
 


Kråkan och Baileys

Hej!
Kom hem från jobbet för ca en och en halvtimme sen. Har halvt städat klart rummet och lyssnar på Saturn. Spöregnade när jag åkte hem ifrån Ica, så om det inte lättar upp får Baileys vila idag.
Red henne igår och i förregår med hack med långa skänklar för att se hur hon reagerade på det. Hon går mycket bättre och verkar trivas bättre med det, tror det är för jag är mer försiktig och hon får galoppera på nästan lösa tyglar, haha! 
 
Löshoppade även Kråkan igår med Carro. Han var superduktig och vi tog kanske 6-7 språng och avslutade på 1.15m ca. Ska eventuellt skritta ut på honom idag och det slutar regna ocg Carro inte skulle rida, de berodde på när hon slutade. 
Yatzee blir riden av Nadine idag så får se när jag ska rida honom nästa gång. Red honom i lördags och då var han mer i luften med framfötterna än på marken. En "runda" som vanligtvis tar 15minuter i skritt tog oss ungefär 35minuter, haha... Så ville att Nadine skulle ta honom en tur ute och se m han är lite förj*vlig eller om det bara är så att han testar mig som tusan. - Han påminner mycket om Morado, bara att Morado gav sig inte lika lätt. 
 
Ska sova hos Jossan idag också. Vi ska baka tårta och se på en film eller något. Hon ska jobba imorgon, så blir inte så sent, men bättre det än att inte träffas alls. 
 


Mamma, pappa, barn.

Ramina VII ♥ Quattro B = Qalle 
 


Kråkan 16-07-2015



RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se