Hippolog - ridlärare

Nu har jag nog bestämt mig. Jag har pendlat fram och tillbaka mellan hippolog - stallchef, beridare och ridlärare. 
Hippolog = Treårs utbildning, första året på Flyinge, andra på Strömsholm och tredje på Flyinge. 
Beridare = Tvåårs utbilning på Flyinge
Ridlärare = SRL I och SLR II = tvåårig utbildning på Stömsholm 

Dessa har varit mina val sedan jag gick i ettan. I början lutade det mot beridare, men eftersom jag inte har meriter i 1.30 i hoppning, 1.10 i fälttävlan och MSV:B i dressyr sket det sig ganska snabbt. Hippolog - stallchef lät ganska kul, men när jag såg att man även kunde välja ridlärare så blev det ännu mer spännande då jag börjat kolla på Strömsholms SRL I och SRL II (olika nivåer av ridlärare)! 
 
Så istället för att gå fem år till i skolan funderar jag på att stanna i Skåne ett år till, sen två år i Strömsholm. 
Såhär står det om Hippologprogrammet (taget från Strömsholms hemsida: 
 

Första året
Första årets teoretiska delar ger dig ingående kunskaper om hästens byggnad och funktion, dess skötsel och utfodring – både som frisk och sjuk – ung och gammal, dess närmiljö samt grunder i pedagogik. Ditt första år innehåller också studier av praktisk karaktär som du ägnar åt hästarna, både med ridning, körning, unghäst och häst- och anläggningsvård. Första året läser du på Flyinge.


Andra året
I årskurs två läser du företagande och fördjupar dig inom pedagogik/ledarskap samt ridkonst. Under året ingår även verksamhetsförlagd utbildning där du får möjlighet att vara en del av en verksamhet och känna på arbetslivet. År två läser du på Strömsholm.
 

Tredje året
Sista året har du själv möjlighet att spetsa till din utbildning för att förbereda dig för det yrke du tänkt dig inom branschen eftersom en stor del av sista året består av valbara kursblock. Det här året finns en valbarhet där du kan välja att studera på Flyinge (15 platser) eller på Strömsholm (15 platser). Hippologprogrammet förbereder kunskapsmässigt för Svenska Ridsportsförbundets yrkesdiplomeringar. Efter årskurs 2 är du förberedd för SRL II. Efter årskurs 3 är du, om du har gått rekommenderade kurser på Strömsholm, förberedd för SRL III.

I årskurs tre ingår även verksamhetsförlagd utbildning(VFU) där du får känna på arbetslivet samt knyta kontakter inom näringen.


 

Visst låter det hur intressant som helst?! Ååhh Vill bara ta studenten nu så jag kan börja där! Börjar känna som i åttan när jag ville sluta grundskolan och börja på gymnasiet haha (dock var det mest för jag inte trivdes i min skola/klass vilket jag gör nu).

Jag är dock så sjukt rädd för att bli 18år, ta studenten, sluta skolan, börja arbeta, flytta ut, betala räkningar, skaffa kille/sambo/man?? HUR GÖR MAN!?

Hur blir man vuxen?! Jag vet redan att jag tar mer ansvar än flera av mina kompisar. Jag tar hand om min häst från att med utsläpp till insläpp och jag ska göra något med honom, jag bor själv, handlar själv, lagar mat, städar, tvättar, diskar osv.. Bor själv varje helg, ja, you name it, Men ändå är jag så sjukt rädd. Tänk om min ekonomi krashar och jag har kronofogden hack i häl? Det är det jag är mest rädd för; att pengarna ska ta slut. Usch vilken hemsk känsla det måste vara. 

Nej, usch. Nu ska jag hoppa in duschen och få bort dessa ansvars-tankar. Ciao!

 
Thanks puberty and makeup. 


Postat av: mathildaliv.blogg.se

Har en frågestund på min blogg, kika gärna in och lämna en kommentar:)

2016-01-10 @ 20:26:48
URL: http://mathildaliv.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se