Hoppning

Kom på igår att jag inte hade hoppat Shatte sedan Linn var här sist. Vilket ändå var ett bra tag sedan så jag ställde upp en låg studserie och lite bommar framför och bakom så han fick tänka lite, bli lite kvickare i benen, och rätta sig själv efter hur bommarna låg. Han skötte det fantastiskt bra faktiskt! I och med att vi inte hoppat på länge så höll han sig någorlunda bra med alla hovarna på jorden, haha. Tills vi kommit lite längre in i passet då blev han väldigt taggad och började studdsa och då förstör han ju distansen till hindret men vi löste det fint ändå!
 
Varierade med att travhoppa och komma i galopp, inga problem. Övningen stärker honom också vilket är superbra. Vi måste verkligen börja träna MYCKET mer lydnad och sen försöka hoppa lite sånna här studsserier 1 gång i veckan för han suger gärna tag i hindret, kör på som fan rent ut sagt, och jag vill att han ska galoppera lugnt men med tryck i galoppen mot hinret och vänta, vänta, tills jag ger signalen att nu hoppar vi av. Men jag har själv också en viss tendens till att lägga honom stort på hinder när han kör på och inte lyssnar på mina förhållningar.
 
Det är bra för honom att jobba med lite sånt här, ska verkligen försöka göra det 1 gång i veckan. Han blir lätt loj och tappar bakbenen, när det är lågt. Försökte hitta lite olika sätt att rida honom till hindret igår och upptäckte väldigt snabbt att så fort jag blev låst i innerhanden så rev han. Det är precis vad min hopptränare Haking sa till mig förut också när jag red Casio. Tänk vad man kommer ihåg :D
 
Men somsagt, han var super igår igen! Han brukar heller inte rätta sig efter bommarna utan bara galoppera rätt på dom när dom ligger framför ett hinder. Men inte igår inte, då skötte han det så fint så!
 



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se