Frihetsdressyr

Är det så man kan kalla det, VAD är frihetsdressyr för er? tell me!
 
Precis som igår så tränade jag från marken med Puma, tricktränade lite och hade henne lös och tränade på att hon skulle komma när jag ropade och följa mig osv. Jätteroligt är det! Hon är så himla med på noterna hela tiden och verkligen väntar på att jag ska hitta på något nytt, men hon blir så ivrig och vill bara mer och mer hela tiden haha..
 
De tricks hon kan som jag har lärt henne är, buga och spansk skritt. Fast den spanska skritten har vi bara påbörjat men hon är jätteduktig! Jag vill att hon ska kunna stå still och lyfta benen som dom ska göra när dom skrittar och det kan hon klockrent! Så nu ska vi börja gå framåt samtidigt som hon lyfter så högt och fram med benen. Började med idag, först tyckte hon det var svårt men sedan fattade hon och då avslutade jag det där.
 
Hon var superduktig idag också att komma till mig när jag ropade på henne, hon galopperade runt i ridhuset som en dåre och när jag visslar på ett speciellt sätt, som hon lärt sig nu, så kommer hon till mig! Sedan hade jag henne på en volt och löslongerade och det gick lika bra det. Först visslar jag lite och då saktar hon in och så ropar jag hennes namn så kommer hon med spetsade öron ^^
 
Följer mig gör hon som en liten hund, i både skritt och trav. Backar när jag vänder mig mot henne och säger backa utan att röra henne. Jag har halsring på henne när jag tränar också för att jag sedan vill kunna rida med den, tyvärr får man inte göra det på min skola men det kan jag göra när jag är hemma! Så först och främst vill jag att hon lär sig halsringen från marken, stopp vet hon precis vad det är nu, har även börjat svänga och det är inte heller några problem. Så nu är det bara och vänta till sommaren så jag kan börja rida med den också, tills dess får vi träna från marken med den.
 
Vill också poängtera att det BÄSTA jag kommit på är att träna henne på marken med en speciell träningsmusik på! Seriöst, man får en så sjuk känsla, helt sick. Känns som att man är i en film, fantasi, nästan lite magiskt. Puma bryr sig inte om musiken alls, den bara finns där, och gör allting som om det är i en dröm <3
 
I LOVE u <3



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se