Skitsnack & Avundsjuka

Tänkte skriva ett inlägg om skitsnack som enligt oss främst grundas på avundsjuka.
 
Dag in och dag ut spyr folk ut sig den ena saken värre än den andra. Det pratas hit och dit hela tiden som om det är det roligaste som finns liksom? Varför går man inte bara rätt fram till personen man stör sig på och säger rätt ut vad man tycker, lovar er att allt man säger kommer fram i slutändan ändå på ett eller annat vis, oftast med en värre historia. Osmart minst sagt också skulle vi vilja säga när någon person säger något om dig till din bästa kompis, tror den personen seriöst då att det inte kommer komma fram?
 
Tror fortfarande på att skitsnack också grundas på avundsjuka då vi har väldigt bra exempel där från egna händelser. Detta då främst inom ridsporten där det tyvärr snackas en del hit och dit och mycket avundsjuka osv.
Folk tål inte att andra lyckas, att de har fina hästar, fin utrustning osv, nej då ska det alltid finnas de som ska hitta fel direkt på dig eller det som är ditt. Bara för att höja SIG SJÄLVA. Såna personer är ju inte riktigt friska, det märks ju..? 
 
2 exempel:
 
Sofia: Jag har fått höra att jag är väldigt bortskämd, pga att jag "fått" en massa saker till hästarna. Men då skulle jag bara vilja säga till er som tycker att det är så himla jobbigt att jag "fått" saker, jag har betalat ALLT till min/mina hästar själv som jag köpt, till och med sadeln, TILL OCH MED min nya HÄST, det ni! ;)
 
Linn: När jag fortfarande tävlade Baileys (2011 tror jag det var) så var jag och mamma ute på en klubbhoppning. Det var en a:0:a:0 och mamma och jag var gröna, så hon frågar en som vi är bekanta med (vars dotter även red Morado för längesedan) hur det gick till. Mamma fick svaret "Det är bara 3 som blir placerade", vilket man kan säga att det inte var med en sån trevlig ton enligt oss. Men när jag och Baileys då kommit 2:A och vår bekantas hästar inte ens blivit placerade, så vände hon bara på klacken och gick iväg, utan ett grattis. Ett ord,7 bokstäver är inte svåra att säga.
 
Ville mest uppmärksamma folk att allt ni säger kommer oftast fram, akta vad ni säger, för ni kommer inte ha så jävla roligt sen efter att ni pratat skit. Det finns de som dessutom kan ta det väldigt hårt, det är aldrig kul att höra saker som folk har sagt om en, och för en hästmänniska nästan värre om någon säger något om ens ögonsten, sin häst. Vissa kan ta det på ett bra sätt och bara strunta i att någon snackat om en, men andra inte. Och undrar man något så kan man fråga personen istället för att börja snacka en massa.
 
Men det värsta som finns är att försöka sänka andra genom att höja sig själv, SKÄRPNING!
Sök riktig vård istället om det skulle vara så.
 
Men allting grundas inte på avundsjuka och det förstår vi också, men oavsett vad, prata inte skit, och speciellt inte om ni själva inte kan stå för det. Det är inte bara inom ridsporten heller tyvärr. Dåligt beteende bara.
 


Postat av: Enya

Folk är så avundsjuka.. Speciellt i hästvärlden. Det är ganska sjukt! Istället för att vara sur för att någon har "fått" en ny häst så kan man väl vara glad för personens skull? Idioter hela högen.

Svar: Så sant! /Linn
Linn Olsson-Park

2014-01-07 @ 12:31:28
URL: http://enwis.blogg.se
Postat av: Elin

Tycker det är bra att du står upp för dig själv och ridsporten, you go girl!

Svar: Ja, tycker det är viktigt att man vågar göra det! :)
Linn Olsson-Park

2014-01-08 @ 19:27:19
URL: http://egu.blogg.se
Postat av: Meia Alva

Sjukt bra inlägg!

Jag på min privata blogg: meialindholm.se har jag skrivit om att vara glad för andras skull!

Svar: Tack så mycket!
Linn Olsson-Park

2014-01-08 @ 19:32:25
URL: http://simskaka.blogg.se/
Postat av: malin

Jag blir aldrig avensjuk å blir otrevlig mot andra eller pratar skit om dom har en bra häst eller "får" massa saker :) Jag blir liksom inte bättre ryttare av att sitta å snacka ;)

Svar: Precis, håller med dig! :)
Linn Olsson-Park

2014-01-08 @ 19:33:15
URL: http://fitnessbloggaren.blogg.se
Postat av: Mohammedi's | Art, model & designer

bra skrivet

Svar: tack så mycket :)
Linn Olsson-Park

2014-01-08 @ 19:38:13
URL: http://mohammedis.se/
Postat av: annsoh

Hej! nu har jag kört i gång dagens blogg! skulle vara jätte kul om du ville vara med, vem vet det kanske blir du som vinner o blir länkad inför alla mina läsare! ;) ny vinnare varje dag! http://annsoh.blogg.se/2014/january/dagens-blogg-avslutad-anmal-dig-igen-7.html#comment

2014-01-08 @ 19:39:40
URL: http://annsoh.blogg.se
Postat av: Hedda Rönnlund

Bra skrivet!:)

Svar: Tack så mycket! :) /Sofia
Linn Olsson-Park

2014-01-08 @ 19:41:39
URL: http://hheddar.blogg.se
Postat av: Elin

Verkligen ett bra inlägg! Tycker verkligen det är ett stort problem med folk som inte vill inse skillnaden med att få allt serverat på ett silverfat och personer som verkligen jobbar för att få det som de vill ha!

PUSS

Svar: Tack så mycket! Håller fullständigt med dig också!Puss och kram :) /Sofia
Linn Olsson-Park

2014-01-08 @ 19:48:37
URL: http://deff.blogg.se
Postat av: Tess

Bra skrivet! Tror det är Jantelagen som ligger bakom mycket tyvärr :-/ Man får aldrig vara bra och lycklig för då ska någon direkt trycka ner en. Men lyssna inte på dem. DE är olyckliga, så låt dem inte göra ER detsamma.

2014-01-08 @ 20:05:48
URL: http://highlandertess.blogg.se
Postat av: Robex Lundgren

gillar du musik, missa inte min blogg I intervjuband varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

2014-01-08 @ 20:15:14
URL: http://ghgumman.blogg.se/

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se